Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Syn taky tak mluví:-), slyší tebe, že mluvíš v ženském rodě. Taky jde v září do školky do té doby to přeučíme.-).
Ahoj, myslím že tohle pochytí, skusila bych najít ka, aradku s klukama, aby si s ním hraly třeba by začal mluvit jako kluk
nemaš kamošku s klukem co už mluví?
To mi dělali oba kluci. Nejmladší holčička zase říká „Já sám!“, protože se učí od brášků. ![]()
Normálně ho opravuj, on se to naučí
Dcera dělala to samé (mluvila o sobě v mužském rodě), opakovala to po o 2 roky starším bráškovi. Teď je jí 3,5 a už to nedělá..
U nás je to to samý, někdy řekne mamka přišel a taťka přišela
opravím a za chvilku z něho zase leze něco podobného ![]()
Moje holcicka zas mluvi, jako kluk
.Je to normalni vyvoj,myslim.Do skolky uz chodi a nikdo s tim problem nema…
Můj syn o sobě taky mluvil v ženském rodě, třeba „už jsem to spapala“, tak jsem to po něm zopakovala jako otázku v rodě mužském „Tys už to spapaL?“ s důrazem na tu koncovku a bylo, jsou mu čerstvě čtyři a už dlouho o sobě mluví jako o chlapovi
.
To dela hodne deti, muj syn rika ‚hodnej kluk mami‘ a kdyz ho opravim ze maminka je holka, takze ‚hodna holka mami‘ tak rekne jo jo, hodna kluk holka mami
v zari mu byly dva. Opravovat, oi casem prijdou na to ze kluci rikaji papal a holky papala.
@pvmr píše:
U nás je to to samý, někdy řekne mamka přišel a taťka přišelaopravím a za chvilku z něho zase leze něco podobného
Mě malý kdysi řekl Maminko, spapal jsi polívku, já jsem spapala všechno:-)
Hraje si na taky na princeznu jako bratránek? ![]()
Když mu byly 2 a půl taky to byl holka ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky.muj 2.5 lety chlapecek mluvi jako holkaja sem papala, malovala, ja sem byla…snad na to prijde. mel by jit do skolky tak doufam ze tam to pochyti…:-
To je normální, kluci to dělají. Náš Ondra takhle mluvil kolem toho 2,5 roku. Dneska jsou mu tři a už docela dlouho tak nemluví. Samo to přešlo…
Můj bráška tak taky vykládal, sobě říkal v ženském rodě a nám v mužském ![]()
Dcera měla období kdy o sobě mluvila zásadně jako o klukovi. Hádala se s námi o že není holčička ale kluk. Přešlo to samo asi za dva měsíce. Bylo jí taky kolem dvou a půl.
Ahoj maminky.muj 2.5 lety chlapecek mluvi jako holka
ja sem papala, malovala, ja sem byla…snad na to prijde. mel by jit do skolky tak doufam ze tam to pochyti…:-