Můj den s dítětem 32 měsíců

Anonymní
8.6.17 13:33

Muj den s ditetem 32 mesicu

Ahoj, mam hodne zive dite ktere miluje spolecnost lidi a hlavne deti, proto se snazim vymyslet alespon jednou za cas nejake aktivity mimo domov. Jenze moje holcicka me nechce vubec poslouchat, vzteka se na me pred lidmi a jeci. Dnes jsem ji chtela udelat radost a jit s ni do bazenu ma to tam rada. Uz cesta autobusem je des, mala si neustale stoupa na sedacku strka ruzne prsty do mist kde je to nebezpecne a kdyz ji okriknu tak jeci na cely autobus a stejne neposlechne, vystoupime z autobusu mala nechce chodit za ruku ale u nas v centru velkeho mesta to jinak ani nejde, mala na me krici pust me to boli, pomoc atd. Je jasne ze lide se otaci a nechapaji, nakonec musim malou tahnout za sebou. Prijdeme do bazenu tak asi dvacet minut je pohoda pak prijde do bazenu podobne stara holcicka ale moje mala ji porad chce brat balonek i kdyz ma svuj ale ten nechce, beru malou a jdeme do jine casti bazenu, ke klouzacce. na klouzacce je uz protivna naschval se zasekne uprostred aby ostatni deti nemohli jet. Nakonec ji musim odtahnout s hysterickym revem mala je cela ruda a jeci na me. Jen dodam ze se vzdy snazim nejdriv domlouvat a vysvetlovat ale mala neposlechne, navic jsem tehotna a vecne tahani ji nekam jinam me uz docela vysiluje. No a takhle podobne dopadne kazdy nas vylet, nechci byt s ni porad zavrena doma, porad od ni doma posloucham ze chce jit za detma nebo do bazenu a ze bude hodna ale jak mam s ni nekam chodit? Vratim se domu vzdy splavena vyrizena a nastvana, snazim se s malou mluvit hezky a vse vysvetlit ale je mi to k prdu :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77323
8.6.17 13:37

Jejda další příspěvek, který se nedá číst,
holky existuje interpunkce a také odstavce
nedočetla jsem, ale je to tříleťácký vzdor a je to normální :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
8.6.17 13:38

Chování dcery je normální. Klasické období vzdoru, některé dětí jsou horší, některé jsou víc v pohodě.

Dej ji na jedno dopoledne v týdnu do nějaké miniškolky. Bude spokojená a ty budeš mít chvilku klid.
Taky se zkus podívat na www.nevychova.cz. Nejdřív jsem si ťukala na čelo, ale pak jsem něco vyzkoušela a musím říct, že něco nám fungovalo, něco ne, ale každopádně mi to pomohlo (taky jsem měla a mám uvztekané vzdorovité dítě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
8.6.17 13:42

Souhlas s @stinga je to tříleťácký vzdor. V první řadě musíš být v pohodě ty, a pak až bude dítě, nikdy ne naopak :-)

A propos, to počítání na měsíce u víc než rok starého dítěte mě hrozně mate…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
8.6.17 13:43

Nechci te strasit ale moje neter je neco hoodne podobneho. Chteli bychom ji brat sebou na vylety ale vzdycky je nejaky problem i kdyz slibuje ze bude hodna jsou ji ctyri a je takova od malicka takze si nemyslim ze to je nejake obdobi. Clovek muze vysvetlovat nadavat slibovat ale stejne nic nepomaha takze si myslim ze je to v diteti nejake je takove jine zase hodnejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
8.6.17 13:47

Dítě na zabití? Vítej v klubu. :-) Neboj, bude hůř.

Tohle je jen klasický vzdor, občas kdo z koho, záleží na tobě, jak moc krutopřísná chceš být. Takže pokud se dohodnete, že nebude zlobit, bude půjčovat hračky a nebude ostatním brát hračky, tak bych se klidně, pokud to nebude dodržovat, sbalila a šlo by se domů. Já vím, že je to o nervy, já občasné řvaní a huhlání poslouchám i od 5ti letého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
8.6.17 13:55

@stinga No dovolím si s ostatními nesouhlasit, ale nejsem d.bil a tu interpunkci si domyslím :jazyk:. Jinak souhlas se všemi..období vzdoru a vydržet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5894
8.6.17 14:00

Serezat. Obdobi zvdoru, nebo ne, ale nechat se otrocit od trileteho ditete mi prijde moc. Po scene v autobuse bych se sbalila a sla domu. Dite bych si hodila pres rameno a vyrazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
8.6.17 14:11

@xjuklickova :lol: ty dostanes couda.

@stinga :roll: tak tu interpuknci si snad zvladnes domyslet ne? Na nepochopeni jsou tu jine expertky.

Taky souhlasim s @J_Doe to pocitani na mesice v tomto veku je mimo.

A konecne k tematu. Na tkove deti duslednost, jak tu padlo i bych dala jednu na zadek pokud by neustale vysvetlovani nepomohlo. Tezko radit, kazde dite je specificke, nekomu staci vysvetli a nektere nechape ani po 100. Ale urcite souhlasim, ze musis byt v klidu ty a opravdu byt dusledna - scena v autobuse - jde se domu, na coz bych ji pred odchodem upozornila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
8.6.17 14:15

Ja bych takle s ditetem asi nikam nesla, teda asi tak, mam dvouletaka, celkem se umi chovat, i kdyz ma svoje chvilky, kolikrat zacne vriskat na ulici (nejlip v momente, kdy chvatam a sem obtezkana nakupem) a sekne se a nikam nejde, to pak muzu prosit, premlouvat, nadavat jak chci, vetsinou zabere, az kdyz jde kolem cizi clovek a zacne na maleho mluvit (coz teda z duse nesnasim, takove ty reci starych lidi typu: kdyz nechces jit s maminkou tak mi si te vezmem domu) :roll: na hristi to same, jak zacne zlobit, neposloucha, tak ho vemu a jde se domu a pro priste vi, ze se musi chovat pekne jinak bude mit smulu. A nejake hernicky a podobne jsou vylozene za odmenu, nehodlam se nekde v jednom kuse rozcilovat jenom proto, ze synek je spolecensky, ale neumi se ve spolecnosti chovat :lol: kdyby mi delal scenu uz v autobuse, tak bych na pristi zastavce vystoupila a sedla na zpatecni a zadna zabava by se nekonala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5160
8.6.17 14:17
@xjuklickova píše:
Serezat. Obdobi zvdoru, nebo ne, ale nechat se otrocit od trileteho ditete mi prijde moc. Po scene v autobuse bych se sbalila a sla domu. Dite bych si hodila pres rameno a vyrazila.

Serezat :roll: ja bych se snazila tem scenam predchazet, odpoutat pozornost. Na cestu autobusem vzit svacinku, knizku, ukazovat co vidi z okna, basnicky typu Varila mysicka kasicku. Kdyz nechce za ruku tak klidne vzit kocarek nebo pohrozit pripoutanim do kocarku. Nekterym scenam predejit nejde, je to vzdor, ale nekterym ano a vetsinou to chce jen odpoutat pozornost. Ale rezat urcite ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
8.6.17 14:19
@xjuklickova píše:

Mas pravdu. Jen jsem si predstavila jak svoji 22 kilou dceru hazu na rameno. :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
8.6.17 14:21

U nas zafunfoval odchod domu. Scena v buse - na dalsi zastavce vystup a domu. Priste si uz dal bacha. Na hristi to obcas jeste zkusi, ale to proste patri k veku. I kdyz me tim vytaci neskutecne. Ale pomaha mi, kdyz vidim, ze to delaj i jiny deti, haha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
8.6.17 14:24

@hani28 heled, ten kdyz muj se sekne a rve, tak odpoutani pozornosti proste nefunguje. Nerikam serezat, ale proste se musi vyvztekat. Toho beru nekam bokem, at nepisti primo v centru deni. Pak se bud vzpamatuje a nebo odchod domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
8.6.17 14:27
@J_Doe píše:
Souhlas s @stinga je to tříleťácký vzdor. V první řadě musíš být v pohodě ty, a pak až bude dítě, nikdy ne naopak :-)A propos, to počítání na měsíce u víc než rok starého dítěte mě hrozně mate…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí