Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Čím ten smutek je neporadím, ale dávejte mu nějaké kvalitní krmení…Kitekat není krmení pro kočky, to je hnus. Přečtěte si složení, je tam jen 4% masa a to kočkám opravdu nesvědčí. Takže kupte pytel nějakých opravdu masových granulí a třeba bude veselejší ![]()
Ahojky, no já mám kocourka Mikeše (nalezence). Když jsem si ho brala od paní, která se o něj starala - protože ve městě mají pouze psí útulek - tak byl krmený masem. Jelikož jsem na toto téma dost věcí přečetla, tak jsem u tohoto „modelu“ zůstala - Mikeš dostává ráno a večer maso (kuřecí, krůtí atd.) i s kostma + vnitřnosti. Nemůžu si stěžovat…je akční, veselý a bez zažívacích problémů. Rozhodně nebudu měnit. Na mase je i naše fenka
. Nevím, jestli je to rada, kterou jsi chtěla slyšet, ale vycházím ze svých zkušeností ![]()
Může to mít z granulí…Kitekat je fakt hnus…bohužel i tolik reklamovaný Whiskas…já dávám Royal Canin Cat
http://www.zbozi.cz/?…. seznam. cz&utm_medium=hint&utm_term=royal+canin+cat&utm_content=produkty
nebo Hills Cat:
http://www.zbozi.cz/?…
nebo přímo od veterinářky Meowing heads
http://www.barkingheads.cz/
Je to dražší, ale kvalitní…
Jinak voda je ok…z těch krmiv můžeš vybrat krmivo pro citlivé zažívání…s probiotiky
Kočka by měla mít přístup k jídlu celý den.
Granule vybírat podle složení.
Ani Royal Canin není nic moc.
@Pipet Složení má dobré…a v porovnání s tím, co se prodává v supermarketech…??? Boží…
Jeden náš kocourek se taky strašně rychle unavil, rychle dýchával. později jsme zjistili že to byla vrozená vada - bronchitida.
ale to pochybuji že to bude váš problém
jen bych chtěla říct že kitekat, friskies, whiskas, všechno to je to samé od stejného výrobce purina, pouze za jinou cenu.
zkus nějaké opravdu kvalitní granulky a maso, nebo masové konzervy.
mmch. při výrobě těchto granulí se postupuje tak že se v konečné fázi namáčejí do přepáleného tuku aby měli alespon trochu vůni po mase
.
@Alisa25 ahoj, ja vzdy resim problemy primo s veterinarem. Dokud byly kocky zdrave, dostavaly Hill's nebo Proplan z obchodu. Jedna pak byla nemocna se zazivanim a presli jsme na dietu Hill's WD od veterinare. To pomohlo. Jinak ja jim vzdy nechavala krmivo cely den, i kdyz vet rikal do misky dvakrat denne, ale me se to osvedcilo vice takto.
@Jitka1976
Royal Canin Feline Indoor Cat
Složení:
Kukuřice, dehydratované drůbeží maso, rýže, izolát rostlinné bílkoviny L. I.P.*, pšenice, živočišné tuky, rostlinná vláknina, hydrolyzát z živočišných bílkovin, minerální soli, řepné řízky, sójový olej, frukto-oligosacharidy (FOS), kvasnice, fosfát sodíku, rybí tuk, L-lyzin, DL-metionin, taurin, výtažek ze zeleného čaje a hroznů (zdroj polyfenolů), L-karnitin. * L. I.P. vysoce stravitelná bílkovina vybraná pro její schopnost vysoké asimilace.
Kočka je masožravec… ![]()
Pro srovnání
Acana Cat Grasslands
Vykostěné jehněčí maso, moučka z jehněčího masa, moučka z lososího masa, červenohnědé brambory, moučka z masa sledě, moučka z kuřecího masa, hrách, Batata sladké brambory, vykostěná kachna, lososí olej, kuřecí tuk, vykostěný candát, sušená kuřecí játra, vojtěška sušená na slunci, celá vejce, dýně, špenát, listy tuřínu, rajská jablka, mrkev, jablka, organická chaluha, brusinky, borůvky, bobule jalovce obecného, černý rybíz, kořen čekanky obecné, kořen lékořice, kořen anděliky lékařské, pískavice řecké seno, květy měsíčku lékařského, sladký fenykl, lístky máty peprné, květy heřmánku lékařského, květy levandule, saturejka zahradní, rozmarýna lékařská, plus doplňkové vitamíny a minerály.
Patrně jde o kočičího puberťáka, čili víc a rychleji roste a taky dochází ke změně povahy + blížící se zima. Pouvažovala bych skutečně o změně krmení, něco s vysokým obsahem masa.
@Pipet Tak to je dobrý…to ani neznám…jdu kouknout na to krmivo…dík za tip… ![]()
@Jitka1976 No jo, RC má akorát velkou reklamu… I ten Hill's není super extra…
Mají třeba dobré veterinární diety, když je nějaký problém.
Pak už je to jen o kompromisu mezi kvalitou a cenou, co jsi ochotná dát…
Masovější krmení je samozřejmě dražší. Ale RC je fakt na úrovni Tesco Coctail, jen je strašně předražený.
Já krmím Anka nebo Chicopee, plus maso. Nejsou tak nabušené ty granule, ale myslím, že jejich cena odpovídá složení.
@Pipet píše:
@Jitka1976 No jo, RC má akorát velkou reklamu… I ten Hill's není super extra…
Mají třeba dobré veterinární diety, když je nějaký problém.Pak už je to jen o kompromisu mezi kvalitou a cenou, co jsi ochotná dát…
Masovější krmení je samozřejmě dražší. Ale RC je fakt na úrovni Tesco Coctail, jen je strašně předražený.
Já krmím Anka nebo Chicopee, plus maso. Nejsou tak nabušené ty granule, ale myslím, že jejich cena odpovídá složení.
Ak takhle za léto vyrostl můj Kari. Je to mazlík a kamarád do nepohody každým coulem. Jediné co mi dělá strarosti je jeho občasné špatné trávení, bolení bříška z toho smutná nálada. Chtěla bych se poradit co takhle starým kočičákům dáváte. My Karimu dáváme ráno granulky a vodu, na oběd má jeden den granulky (dali jsme Nutramky, Purina One teď mamka koupila KiteKat, ob den dáváme i masové konzervy (KiteKat a Smarty cat Junior). Na pití má k dispozici vodu, někdy převařenou. Na večer dáváme granulky a vodu. Jakmile Kari skončí s jídlem misku dáme pryč. Ráno bývá Kari veselý a aktivní, jak ale den pokračuje je čím dál smutnější a unavenější. Může to být jídlem? Máme se vrátit např. k Purině One a Nutramům? Díky moc za rady.