Sousedovic mazel - rotvajler

24
6.11.13 15:59

Sousedovic "mazel" rotvajler

Dobrý den, prosím poraďte, co dělat, když máme sousedy, kteří si na jaře pořídili rotvajlera, o kterého se starají stejně, jako by měli menšího oříška. Žádná výchova, žádné povely a troufám si říct, že ani žádná pořádná strava. Nemají dostatečně zajištěný plot a už několikrát pobíhal po ulici, případně ho mají na volno venku, protože je to „mazel“. Jenže denně doráží na plot a bránu pokaždé, když se někdo přiblíží, štěká a vrčí a dokonce nedávno bez varování proběhl mezi nohama souseda, který právě otvíral bránu a bez varování se zakousl do zadní části stehna mladé maminky, nesoucí jim letáky. Zatím nevíme, jestli z toho něco bude, ale pes je dál vesele na zahradě. Do nedávna to byla klidná ulice, navíc bydlíme na konci slepé ulice, kde si mohli moje a další děti ze sousedních domů, ve věku od 4 do 7 let, hrát a od letošního léta trneme, jestli jim zase neuteče a nezakousne některé z našich dětí. Na stížnosti a ani prosby o řádné zajištění psa a hlavně oplocení, které je opravdu nedostatečné nikdo z nich nereaguje, naopak dost podrážděně nám, „hysterickým“ matkám, vysvětlují, že se nemáme proč bát a že se moc díváme na zprávy, že jsme tak přecitlivělí. Co dělat? Pan starosta sice má pár našich stížností a teď i lékařskou zprávu od pokousané paní, ale může jim maximálně napařit pokutu a víc asi nic. Bojíme se o naše děti a proto bych si ráda přečetla vaše názory, jak byste tuto situaci řešily vy.
Předem děkuji za odpovědi.
Jana D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15123
6.11.13 16:05

To jsem tedy zvědava sama kdo ti co poradí. Nesnáším takové omezence kteří ničí život všem ostatním a nesvedeš s nimi nic. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
6.11.13 16:11

@JanaD82
myslim, ze nespravis nic..ma ho na svojom pozemku, to ze mu zdrhne, neni priestupok, a ked to su debilovia, tak si nepomozete..deti asi pre istotu nenechavat bez dozoru, ale ci si zase poradis s 50kg psom, to nevim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
6.11.13 16:15

To jsou ale hnupi, stezovala bych si tak dlouho, nez by postavili poradny plot, nejsem pravnik, ale myslim, ze by se dala i podat zaloba pro obecne ohrozeni? Kazdopadne to budete mit tezke, preju pevne nervy a at se nic nestane, u nas je bohuzel ve zvyku resit veci az se neco zleho stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
6.11.13 16:19

To jo, děti si hlídáme, ale protože spolu kamarádí víc dětí z okolních domů, tak občas přebíhají z jedné zahrady na druhou, nebo si po ulici před našimi domy, jezdily na kolech, nejezdi tu auta a bylo to perfektní, skoro jako za nás, když jsme byli malí a hrávali si před domem na ulici, ale to teď, právě kvůli tomu psovi, není možné a proto nás to štve. Tím víc, že oni jsou spokojení a my je jenom otravujeme a pořád si jen stěžujeme, že prý dřív taky běhali psi po ulici a nikomu to nevadilo. Na to jsem řekla, že dřív neběhali po ulici rotvajleři, ale zkrátka s nimi není kloudá řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15123
6.11.13 16:21

@JanaD82 V tom případě obalit hadr se střepama na řízek a popřát pejskovi dobrou chut. Brutální, ale účinné :( Neukamenujte mne, ještě jsem to nikdy neudělala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
6.11.13 16:23
@JanaD82 píše:
Dobrý den, prosím poraďte, co dělat, když máme sousedy, kteří si na jaře pořídili rotvajlera, o kterého se starají stejně, jako by měli menšího oříška. Žádná výchova, žádné povely a troufám si říct, že ani žádná pořádná strava. Nemají dostatečně zajištěný plot a už několikrát pobíhal po ulici, případně ho mají na volno venku, protože je to „mazel“. Jenže denně doráží na plot a bránu pokaždé, když se někdo přiblíží, štěká a vrčí a dokonce nedávno bez varování proběhl mezi nohama souseda, který právě otvíral bránu a bez varování se zakousl do zadní části stehna mladé maminky, nesoucí jim letáky. Zatím nevíme, jestli z toho něco bude, ale pes je dál vesele na zahradě. Do nedávna to byla klidná ulice, navíc bydlíme na konci slepé ulice, kde si mohli moje a další děti ze sousedních domů, ve věku od 4 do 7 let, hrát a od letošního léta trneme, jestli jim zase neuteče a nezakousne některé z našich dětí. Na stížnosti a ani prosby o řádné zajištění psa a hlavně oplocení, které je opravdu nedostatečné nikdo z nich nereaguje, naopak dost podrážděně nám, „hysterickým“ matkám, vysvětlují, že se nemáme proč bát a že se moc díváme na zprávy, že jsme tak přecitlivělí. Co dělat? Pan starosta sice má pár našich stížností a teď i lékařskou zprávu od pokousané paní, ale může jim maximálně napařit pokutu a víc asi nic. Bojíme se o naše děti a proto bych si ráda přečetla vaše názory, jak byste tuto situaci řešily vy.
Předem děkuji za odpovědi.
Jana D.

Vyhláška obce na volné pobíhání psů?
Opakovaná pokuta by mohla zabrat..
volat policii na odchyt,,oni to pak taky účtují
na takhle velkýho psa,,,v pruseru tak peprovy sprej,,ale zadny zastance toho teda nejsem,,radeji bych :pocitac: majitele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
6.11.13 16:25

Je mi to lito… Tyhle dementy fakt nemusim…

Vseobecne pejskare moc nemusim :nevim:

No, pokud uz pes nekoho napadl, tak by to melo mit rychly spad… Ale asi se do toho musi vlozit ta napadena.
Ohlaseni na policii, starostovi a na veterinu…
Tam by meli zhodnotit co a jak a resit odebrani pripade usmrceni.

• Citovat
  • Upravit
10017
6.11.13 16:26

@JanaD82 Tak to je úplně šílená situace. A vzhledem k tomu, jaký je v našem státě bordel a děravé zákony, jak se v podobných případech čeká, až se něco stane a teprve pak se to řeší, a vzhledem k tomu, že tady jde sakra o životy dětí, tak bych se nedivila, kdyby se dříve stalo něco tomu psovi. I když ten za to bohužel vůbec nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
6.11.13 16:26

:-D nebudu říkat, že nás to nenapadlo. Ale spíš doufáme, že až dorazí na úřad dost stížností a snad i petice, že jim psa prostě odeberou a dají do útulku, nebo majiteli, který bude vědět, jak se o psa starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
6.11.13 16:28
@boball píše:
@JanaD82 V tom případě obalit hadr se střepama na řízek a popřát pejskovi dobrou chut. Brutální, ale účinné :( Neukamenujte mne, ještě jsem to nikdy neudělala :lol:

nebud zla..ten pes za to nemoze..a to ze sa najitelia chovaju jak hnupaci, neznamena ze sa tak ma chovat i druha strana.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@JanaD82 podala napadená žena trestní oznámení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17103
@boball píše:
@JanaD82 V tom případě obalit hadr se střepama na řízek a popřát pejskovi dobrou chut. Brutální, ale účinné :( Neukamenujte mne, ještě jsem to nikdy neudělala :lol:

Jsi asi málo pitomá, co? :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24

Jak jsem psala, taky nás to napadlo, radši pes, než dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
6.11.13 16:29

Nejsem si jistá, myslím že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie