Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@boball píše:
@JanaD82 V tom případě obalit hadr se střepama na řízek a popřát pejskovi dobrou chut. Brutální, ale účinnéNeukamenujte mne, ještě jsem to nikdy neudělala
nebud zla..ten pes za to nemoze..a to ze sa najitelia chovaju jak hnupaci, neznamena ze sa tak ma chovat i druha strana.. ![]()
@miisenka Já vím, mám moc ráda psy, nicméně zoufalí lidé dělají zoufalé věci ![]()
@miisenka píše:
nebud zla..ten pes za to nemoze..a to ze sa najitelia chovaju jak hnupaci, neznamena ze sa tak ma chovat i druha strana..
Ono se to lehce řekne, pokud se tě to netýká. Ale toho psa, pokud je dospělý už nikdo nepředělá. Dobře, možná skončí v útulku, dříve nebo později. Je to ale nějaké řešení? A co se může do té doby stát, to si raději ani nepředstavuju.
Normálně zajdeš na obecní úřad, oznámíš, že pes není dostatečně zabezpečený, seženeš pokousanou ženskou coby svědka a majitel psa má povinnost psa zabezpečit. Pokud psa nezabezpečí a bude se to dál opakovat, pak doporučuji udělat snímky (nastav i s datumem) a poté podat na policii oznámení o nezabezpečení nebezpečného psa (opět ale potřebuješ svědectví pokousané ženy). Pokud ti žena nedá svěděctví, tak máš smůlu. Sama chovám pitbully (teď už jen jednoho mazla).
A pokud sousedé nejsou debilové, tak si s nimi narovinu promluv, že se coby matka o své děti bojíš a byla by jsi jim vděčná, kdyby psa zabezpečili.
A doporučuji psa netrávit, nedávat mu nějaké řízky - zaprvé pes za to nemůže, za druhé si pořídí nového a za třetí není tak těžké zjistit kdo to byl, když žiješ hned vedle
Vím o čem mluvím. Pak se to může pekelně obrátit proti tobě.
@Paoloska Hmm a nebo se nestane nic. Ona jim ZABIJE jednoho psa a pak to bude dělat x let, protože si budou pořizovat psy další… Ale dřív než si pořídí třetího psa, ona už bude mít na krku policii, protože dopadnout traviče souseda je snadný.
Jste hloupé, když si radíte vraždit zvířata dřív, nežli si promluvíte s majitelem.
Deti si hraji na prostranstvi, ktere rodine nepatri, neni jejich soukromym. Pes neni v poradku na verejnem tez, ale o to se postara obec, podle svych pravomoci. A nebo nejaka prostoducha bytost, ktera zvire otravi, v lepsim, v horsim necha pozrit strepy ala rizek
…Kratkozrakost je svine, na Vanoce manzel podaruje jako naplasti na bolistku manzelku novou chundelou rotvajleri kulickou! ![]()
Takovýho psa v sousedství měla i kamarádka. Pořád si stěžovali, volali policajty a nic se nestalo, Pár pokut, napomenutí a sousedi byli vysmátí. Až jednoho dne pes vylítl ze vrat a malýho serval z kola a prakousl mu hrudník. Naštěstí ne na straně co má malej srdce, jinak by bylo po něm. Malej musel na operaci, fotili si ho a dr jim rovnou řekl, ať podají trestní oznamení. Se sousedy se soudili 2 roky a sousedi ještě podali žalobu na ně, že jejich pes napadl toho jejich hajzlíka (ten pouze bránil malýho, je tak vycvičenej). No táhne se to dlouho. Zatim to dopadlo tak, že pán musí uhradit peníze spojené s léčbou a operaci pojišťovně. A pes si vesele lítá po zahradě dál. Soud jim jen řekl, že až to udělá příště, tak psa rovnou utratí. Ale co bude příště? To kluka bude muset rovnou zamordovat aby se něco dělo?
![]()
Tak my jsme teď ve fázi, kdy to řeší obecní úřad, mají několik našich stížností o špatným stavu jejich plotu, o venčení na volno i o občasným útěku. Taky tu zprávu od lékaře pokousané paní. Tak zatím čekáme, jak se to vyvrbí. Jinak jsme s nima několikrát, při každé příležitosti, kdy se potkáme venku (není to moc často, bo paní moc nevychází a pán pracuje od rána do večera), ale mluvíme, prosíme, argumentujeme, ale bez efektu ![]()
@JanaD82 píše:
Nejsem si jistá, myslím že ne.
potom je třeba jí k tomu dokopat, to by totiž mohlo všechno uspíšit.
Teda, to je fakt blbá situace. ![]()
Leda si furt stěžovat a stěžovat.
Ale efekt nevím nevím…
Sousedi maji pitbulla a ja male dite…majitel venci psa na ceste, kde se prochazim s malou. Myslite, ze je lepsi klobasa s jedem, nebo houska s hrebiky?
@mejdylko Kde se tohle mělo stát? Protože mě s mým psem napadl jiný a obec to řešila tak, že nařídila rovnou utracení toho psa, který nás napadl a já se přes komisi dohadovala, že nechci aby toho psa utratili, ale pořádně zabezpečili. Nakonec pes ze zahrady stejně zmizel a bůh ví jak tu fenu majitel zamordoval ![]()