Můj syn je hajzlík

Anonymní
24.10.17 07:48

můj syn je hajzlík

Já už nevím, syn (8 let) měl vždy problémy že ubližoval v kolektivu dětem. Ale nějak to bylo v normě, v rámci zdivočelé hry a vyřešili jsme to domluvou, častým upozorňováním atd a byl celkem klid. Dnes mi donesl domů ze školy důtku že prý brutálně napadl spolužačku.
Volal jsem teda třídnímu co se stalo a on mi řekl že prý v družině ještě s jedním klukem shodili holku na zem začali do ní jen tak kopat. Tak já nevím buď je to prostě hajzlík co roste pro kriminál, nebo se jen přichomítne ve špatnou dobu na špatné místo :nevim:.
Nicméně učitel ani družinářka u toho nebyla, holčička nic družinářce neřekla ( bylo to v pátek) a řešila to až v pondělí její matka.
Synova verze je že děvče v rámci hry( skopičin když odešla družinářka ze třídy) si lehla na koberec, začala vykřikovat že je hyperaktivni a začala se třást a kopat kolem sebe.
A tam už vidím dost reálně že se syn přidal a prostě se „kopali“ (pošťuchovali) spolu. Bohužel pro něj jak někdo leží na zádech a kope kolem sebe je jasný stimul „pojď se přidat“.
Učitel tvrdí že má důkazy, družinářka o ničem neví, děvče nebrečelo a ve škole nikomu nic neřeklo a hrálo si soběma klukama až do vyzvednutí z družiny. Synova verze je pro mě mnohem pravděpodobnější než že s dalším klukem brutálně napadli spolužačku.

Vím že je občas zlý, negativní, líný a teď má ještě v papírech záznam o brutálním napadení. Popravdě ani jsme ho nějak příliš nepotrestali, protože tomu prostě nevěřím.

A pokud to pravda je, tak nějak nevím co s tím mám dělat. Pokud není ve škole tak ho máme stále pod dohledem, nebo ho má trenér atd. takže takové věci řešit nemusíme, ale bohužel co dělá ve škole nijak ovlivnit nedokážu. Můžeme jen stále upozorňovat, napomínat a promlouvat mu do duše. On už to vše co má dělat a co dělat nemá, zná z paměti a je mi to schopný odříkat jako básničku, ale to je asi tak všechno. Je mi z toho smutno, já jsme byl vždy spíš takové hodné uťáplé dítě.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31010
24.10.17 07:52
@Anonymní píše:
Já už nevím, syn (8 let) měl vždy problémy že ubližoval v kolektivu dětem. Ale nějak to bylo v normě, v rámci zdivočelé hry a vyřešili jsme to domluvou, častým upozorňováním atd a byl celkem klid. Dnes mi donesl domů ze školy důtku že prý brutálně napadl spolužačku.
Volal jsem teda třídnímu co se stalo a on mi řekl že prý v družině ještě s jedním klukem shodili holku na zem začali do ní jen tak kopat. Tak já nevím buď je to prostě hajzlík co roste pro kriminál, nebo se jen přichomítne ve špatnou dobu na špatné místo :nevim:.
Nicméně učitel ani družinářka u toho nebyla, holčička nic družinářce neřekla ( bylo to v pátek) a řešila to až v pondělí její matka.
Synova verze je že děvče v rámci hry( skopičin když odešla družinářka ze třídy) si lehla na koberec, začala vykřikovat že je hyperaktivni a začala se třást a kopat kolem sebe.
A tam už vidím dost reálně že se syn přidal a prostě se „kopali“ (pošťuchovali) spolu. Bohužel pro něj jak někdo leží na zádech a kope kolem sebe je jasný stimul „pojď se přidat“.
Učitel tvrdí že má důkazy, družinářka o ničem neví, děvče nebrečelo a ve škole nikomu nic neřeklo a hrálo si soběma klukama až do vyzvednutí z družiny. Synova verze je pro mě mnohem pravděpodobnější než že s dalším klukem brutálně napadli spolužačku.

Vím že je občas zlý, negativní, líný a teď má ještě v papírech záznam o brutálním napadení. Popravdě ani jsme ho nějak příliš nepotrestali, protože tomu prostě nevěřím.

A pokud to pravda je, tak nějak nevím co s tím mám dělat. Pokud není ve škole tak ho máme stále pod dohledem, nebo ho má trenér atd. takže takové věci řešit nemusíme, ale bohužel co dělá ve škole nijak ovlivnit nedokážu. Můžeme jen stále upozorňovat, napomínat a promlouvat mu do duše. On už to vše co má dělat a co dělat nemá, zná z paměti a je mi to schopný odříkat jako básničku, ale to je asi tak všechno. Je mi z toho smutno, já jsme byl vždy spíš takové hodné uťáplé dítě.

Tak do te basnicky, co ma a nema delat, pridej i toto. Protoze do leziciho se proste NEKOPE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80529
24.10.17 07:55

Bohužel pro něj jak někdo leží na zádech a kope kolem sebe je jasný stimul „pojď se přidat“

• no prosím? 8. letý kluk? On má nějakou diagnózu? To by pak šlo pochopit, pokud má autismus nebo ADHD nebo něco takového
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31010
24.10.17 07:55

A k tomu nepotrestani, ze tomu neveris. No, brutalni napadeni… Chtela bych vedet, cemu verit a cemu ne, takze bych se synem v co nejvice pratelske atmosfere navstivila tu holcicku a jeji rodice, abychom se nejak domluvili, jak to bylo. Jen ty deti vi, o co skutecne slo. Aby jsi to zbytecne nebagatelizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
24.10.17 07:57

Me zarazilo, ze by kopal i ze srandy, ze hry. a jeste do holky. To se proste nedela.
Kdyby jeho agrese stale pokracovala, sla bych za odbornikem pro pomoc.
Vim, neni to lehke, je to tvuj syn, ale neakceptovala bych takove chovani.

• Citovat
  • Upravit
tali98
24.10.17 07:57

Asi nestačí jen napomínat, ale nějak ho potrestat (zákaz chození ven s kamarády, zákaz televize atd..), nebo pokud bude zlý přímo ve vaší přítomnosti mu dát výchovný pohlavek, nebo facku. Já nejsem pro fyzické trestání dětí, ale pokud se chová jako spratek, tak nevidím jinou možnost. Jinak taky můžete čekat, že roste opravdu pro kriminál a nic s tím nedělat. :nevim: Co se týče toho incidentu se spolužačkou, zkusila bych si s ním ještě promluvit a hlavně mu vysvětlit, že holky se nebijou. :roll: Samozřejmě nikoho nesmí napadat, pokud tomu tak bylo, ale holky obzvlášť. Jinak Vám z něj vyroste kluk na problémy.

• Citovat
  • Upravit
5696
24.10.17 08:02

Do nikoho se nekope ani když je to ve hře, to jsou fakt divné hry. Nedokážu to pochopit, protože moje děti jsou naprosto neagresivní a od malička je učím k úctě k druhý lidem i zvířatům a přírodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tali98
24.10.17 08:03

Ještě mě napadá přihlásit ho do nějakého sportu, kde by si vybil tu agresi. Třeba fotbal, hokej, florbal. Ale zas aby to tam s ním někdo vydržel :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.17 08:04
@tali98 píše:
Asi nestačí jen napomínat, ale nějak ho potrestat (zákaz chození ven s kamarády, zákaz televize atd..), nebo pokud bude zlý přímo ve vaší přítomnosti mu dát výchovný pohlavek, nebo facku. Já nejsem pro fyzické trestání dětí, ale pokud se chová jako spratek, tak nevidím jinou možnost. Jinak taky můžete čekat, že roste opravdu pro kriminál a nic s tím nedělat. :nevim: Co se týče toho incidentu se spolužačkou, zkusila bych si s ním ještě promluvit a hlavně mu vysvětlit, že holky se nebijou. :roll: Samozřejmě nikoho nesmí napadat, pokud tomu tak bylo, ale holky obzvlášť. Jinak Vám z něj vyroste kluk na problémy.

Ven nechodí ( malá dědina není s kým) takže jediný momentální kontakt s dětmi je ve škole a družině, kde to nejsem schopný ovlivnit. Televizi a tablet má zakazaný.
Kdyby mi někdo řekl ano bylo to takto, tak ho asi seřežu, ale ve chvíli kdy u toho nikdo nebyl a holka si s nima potom spokojeně hrála… přece si nebudu s někým hrát když mě před chvílí brutálně napadl :nevim:. Já prostě nevím

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
24.10.17 08:05

Smrad. Mam dve deti, to mladsi v podobnem veku a predstava, ze naky cizi hajzl. se prida ke kamaradovi a zacnou me lezici dite na zemi kopat 8o :roll:

Do leziciho na zemi se nekope!!! Tecka! A ta omluvna omacka kolem… :roll: tvuj syn JE nevychovany hajzl.. Ty ho seber, kupte holce kytku, plysaka a cokoladu a mazejte se za pritomnosti jejich rodicu te spoluzacce pekne omluvit! Hezky jako dzentlmen a cestou zpet kluka objednej k psychologovi na vysetreni a sebe mozna taky. Evidentne jste neco ve vychove zanedbali.

Co bude delat za deset let? Pomuze si nozem, znasilni ji apod. :mrgreen: mam pochopeni pro zlobive deti, pro klukoviny, ale nemam pochopeni pro rodice bez sebereflexe, omlouvajici vychovne selhani strankovym elaboratem :pocitac: :zed: to fakt ne…

• Citovat
  • Upravit
12904
24.10.17 08:06
@Anonymní píše:

A pokud to pravda je, tak nějak nevím co s tím mám dělat. Pokud není ve škole tak ho máme stále pod dohledem, nebo ho má trenér atd. takže takové věci řešit nemusíme, ale bohužel co dělá ve škole nijak ovlivnit nedokážu. Můžeme jen stále upozorňovat, napomínat a promlouvat mu do duše. On už to vše co má dělat a co dělat nemá, zná z paměti a je mi to schopný odříkat jako básničku, ale to je asi tak všechno. Je mi z toho smutno, já jsme byl vždy spíš takové hodné uťáplé dítě.

Já to tedy tak optimisticky nevidím. Žádná matka si nechce přiznat že vychovala brutýálního násilníka. Čím dříve se u dítěte objevují známky agrese tak je to větší průšvih. Výsledné můžou být těžké poruchy chování. Za mě nepřodleně navštívit dětského psychologa! Za žádných okolností nesmí tvé dítěte do někoho kopat, kdyby to udělal starší, tak ho vyloučí bez pardonu ze školy, kdyby dospělý tak jde sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12904
24.10.17 08:07
@Hanka1 píše:
Smrad. Mam dve deti, to mladsi v podobnem veku a predstava, ze naky cizi hajzl. se prida ke kamaradovi a zacnou me lezici dite na zemi kopat 8o :roll:

Do leziciho na zemi se nekope!!! Tecka! A ta omluvna omacka kolem… :roll: tvuj syn JE nevychovany hajzl.. Ty ho seber, kupte holce kytku, plysaka a cokoladu a mazejte se za pritomnosti jejich rodicu te spoluzacce pekne omluvit! Hezky jako dzentlmen a cestou zpet kluka objednej k psychologovi na vysetreni a sebe mozna taky. Evidentne jste neco ve vychove zanedbali.

Co bude delat za deset let? Pomuze si nozem, znasilni ji apod. :mrgreen: mam pochopeni pro zlobive deti, pro klukoviny, ale nemam pochopeni pro rodice bez sebereflexe, omlouvajici vychovne selhani strankovym elaboratem :pocitac: :zed: to fakt ne…

Taky zírám na tu obrovskou v benevolenci v zdejších názorech.. díká kope do ležící spolužačky a on si tak hrál???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.17 08:08
@tali98 píše:
Ještě mě napadá přihlásit ho do nějakého sportu, kde by si vybil tu agresi. Třeba fotbal, hokej, florbal. Ale zas aby to tam s ním někdo vydržel :lol:

Loni dělal karate Ale bylo to neuvěřitelně náročné na čas, jak jeho tak náš a nestíhal se potom připravit do školy a tak letos má jen dvakrát týdně basket a základy IT vrámci školy.

• Citovat
  • Upravit
29350
24.10.17 08:08

Bohužel pro něj jak někdo leží na zádech a kope kolem sebe je jasný stimul „pojď se přidat“.

Tak tahle věta mě docela zarazila… v osmi letech už to není nechápavé batole a asi první od nás rodičů by bylo vysvětlit mu, že tohle se teda nedělá… a asi ho odstřihnout od nějakých těch počítačových bojovek a akčních filmů, kde se násilí běžně vyskytuje… a kdyby si to nedal vysvětlit rozumně, asi by dostal fakt nářez… a to říkám já, která zastávám názor, že vychovat dítě jde v klidu a bez fyzického násilí…
Pokud má syn problémy běžně, že v kolektivu ubližuje dětem, asi bych to řešila už dávno s psychologem… ono to běžné fakt není… ani v rámci hry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22267
24.10.17 08:10

Pokud správně chápu, řešíš to z pozice otce – jaký názor na celou situaci (a na synovo chování obecně) má Tvoje žena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí