Můj syn má vybrané jídla
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Můj syn má vybrané jídla
Dobrý den maminky,
Mám dotaz, Můj syn nechce teď jíst jídla co mu udělám jenom ty které chce on. Před minulým týdnem jedl úplně všechno co mu udělám vlastně jsem mu dělala to co jedl a měl rád. A dělám to do teď ale nějak se prostě sekl, kousne si 3-4 krát a to je vše. Pak se začne vztekat že to nechce. To samé je i s obědem i večeři. A když mu dám pak něco jiného tak to sní hned.
Nevíte čím to může být? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Saruszka píše:
Dobrý den maminky,
Mám dotaz, Můj syn nechce teď jíst jídla co mu udělám jenom ty které chce on. Před minulým týdnem jedl úplně všechno co mu udělám vlastně jsem mu dělala to co jedl a měl rád. A dělám to do teď ale nějak se prostě sekl, kousne si 3-4 krát a to je vše. Pak se začne vztekat že to nechce. To samé je i s obědem i večeři. A když mu dám pak něco jiného tak to sní hned.
Nevíte čím to může být?
Kolik ma roku?
Jaka jsou ta jeho oblibena jidla?
Nenutila jsem a nenutim sve dite jist, co nechce. Taky nejim, co nechci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn má 14 měsíců. Má rád rohlík se šunkou, lívance banánové, kaše ovocné… Ne nenutím ho. Nejsem taková matka která by nutila své dítě do jídla, když to já sama nemám ráda. Já jenom říkám že do minulého týdne jedl úplně všechno když nechtěl tak jsem ho nenutila a teď prostě tak. Byla.jsem ráda že snědl všechno nebo aspoň půlku. Teď nesni ani půlku jídla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na věku. A ano, malé děti si musí na nové chutě zvykat, většina z nich má svých pár oblíbených jídel. Jedna z mých dcer měla dlouho BÍLÉ období, jedla jen jogurt, bílé maso vařené, rýži, vařený květák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Betty MacDon
Aha jasně chápu. Já jen že mu pořád dělám skoro stejné jídla a když už má vyzkoušet nového tak jdeme na to pomalu a opatrně jestli mu to bude chutnat a tak. Snad to bude mít chvilkové období že moc nechce jídlo, které už jedl a vím že to jí, A že chce jenom vybrané jídlo co chce jest. A děkuji za radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me deri kolem roka jedli snad uplne vsechno a hodne. Pak se to zacalo kazit a hlavne u prvniho kolem 2 let jsem zjistila, ze uz nechce jist skoro nic. Pak se to zase lepsilo. Ty deti maji i ruznou potrebu jidla v ruzne vyvojove fazi. Kdyz hodne rostou tak hodne jedi. Taky deti moc nechteji jist, kdyz jim neco je. Proste se to meni. To je jak se spankem. Neco funguje a za par tydnu uz ne. Nabizet. Nenutit. Nedocpavat blbostmi. Ty jedi kupodivu dobre furt
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Saruszka píše:
Syn má 14 měsíců. Má rád rohlík se šunkou, lívance banánové, kaše ovocné… Ne nenutím ho. Nejsem taková matka která by nutila své dítě do jídla, když to já sama nemám ráda. Já jenom říkám že do minulého týdne jedl úplně všechno když nechtěl tak jsem ho nenutila a teď prostě tak. Byla.jsem ráda že snědl všechno nebo aspoň půlku. Teď nesni ani půlku jídla.
Určitě bych dítěti nedávala jen to co chce. To je cesta do pekla. Nabízet pestrou stravu, tak to si holt jen párkrát kousne. Ono když bude mít trochu hlad, prd se mu stane.
A že nastala změna? to tak u dětí bývá. Navíc si prostě uvědomil sám sebe, své preference. Ale to neznamená, že mu matka musí podstrojovat, jen aby byl milostpán spokojený. protože jinak skončíš v kruhy, kdy dítě bude jíst pár vybraných (kolikrát ani ne moc zdravých nebo výživově vyvážených) jídel a ničeho jiného se netkne.
Prostě nabídnout, nechceš, fajn, jdi od stolu, nic jiného není. Máš hlad? Předložit opakovaně. Rozlišovat mezi tím co dítěti vyloženě nechutná (což bývá většinou jen pár potravin) a co jen není aktuálně „top“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera do 18 mesicu jedla v podstate vse a pak ze dne na den prestala a vydrzelo ji to doted, ma 7 let. U mladsiho sourozence to bylo obdobne. Plus mu teda muzou rust zuby a proste ji diky tomu mene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Určitě bych dítěti nedávala jen to co chce. To je cesta do pekla. Nabízet pestrou stravu, tak to si holt jen párkrát kousne. Ono když bude mít trochu hlad, prd se mu stane.
A že nastala změna? to tak u dětí bývá. Navíc si prostě uvědomil sám sebe, své preference. Ale to neznamená, že mu matka musí podstrojovat, jen aby byl milostpán spokojený. protože jinak skončíš v kruhy, kdy dítě bude jíst pár vybraných (kolikrát ani ne moc zdravých nebo výživově vyvážených) jídel a ničeho jiného se netkne.
Prostě nabídnout, nechceš, fajn, jdi od stolu, nic jiného není. Máš hlad? Předložit opakovaně. Rozlišovat mezi tím co dítěti vyloženě nechutná (což bývá většinou jen pár potravin) a co jen není aktuálně „top“.
Líp bych to nenapsala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Saruszka Přesně jak zaznělo ![]()
Je rozdíl mezi „fakt mi nechutná“ a „vím, že je tady někde rohlík se šunkou a ten bych teda radši“.
U nás doma to byl taky boj, všichni to přečkali ve zdraví
Držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blumen píše:
Dcera do 18 mesicu jedla v podstate vse a pak ze dne na den prestala a vydrzelo ji to doted, ma 7 let. U mladsiho sourozence to bylo obdobne. Plus mu teda muzou rust zuby a proste ji diky tomu mene.
Mam to samy, do roka a pul jedl vse, maso, prilohy, zeleninu, vejce, syr… Pak v podstate ze dne na den konec a ted mu jsou 4 a je to tak stale, uz me to nebavi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pocker píše:
@Janadel jak to má ve školce s jídlem?
Suchy pecivo, jabko (dostavaj rozkrajeny) okouse jen ke slupce, obed suchy prilohy… Jednou snedl rizek a chtel jeste pridat, ale to uz se pak neopakovalo. Obcas ma svetlejsi chvilku, ze neco ochutna, nebo ze zchroupe mrkev/okurku a ani to pak nevyplivne a jeste rekne, ze to ma rad, ale priste zase nic
Polivku jak kdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit