Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nevím, jaké mají přijímačky na pedáku, asi jak jinde TSP. Ty se dají „nacvičit“, starší verze se dají najít na internetu. Jde o to nacvičit si ten typ přemýšlení. Možná i nějaké talentovky (malování/hudba) - ale to nevím.
Jinak z nejednoho zdroje vím, že mnohem lepší je pajdák v Olomouci, než v Brně. Vím to od dvou osob z rodiny - jedna má zkušenost pouze z Brna a vyslovila se negativně. Druhá má zkušenost z obou škol a nemohla si Olomouc vynachválit - co do celkového přístupu pedagogů ke studentům apod. Tak ať dcera pouvažuje, zda nechce zkusit třeba i tu Olomouc. Určitě by to stálo za to. I když chápu, že Brno je Brno…
Hodně štěstí dceři při přijímačkách a ať se dostane kam bude chtít. ![]()
Taky hlasuji pro Olomouc. Jsem na Muni na celoživotku a opravdu není o co stát.
@Anonymní píše:
Dobrý večer maminky, ženy, slečny.Měla bych dotaz, moje dcera (20 let) by strašně ráda studovala na vysoké škole v Brně. Konkrétně na MUNI pedagogická. Momentálně pracuje jako asistentka pedagoga, myslíte, že může mít nějaké plusové body u přijímaček? A když se bavíme o přijímačkách, nevíte o nějakých radách jak nad nima vyzrát? Ráda bych ji poradila a uklidnila, ale v tomhle se neorientuju.. budu ráda za různé typy a rady.. nejraději by chtěla studovat předškolní pedagogiku- neboli učitelku v MŠ. Klidně jestli máte nějaké typy i na jiné školy jinde kde má šanci se dostat tak jsem s nimi.
Děkuji a krásný zbytek dne
Ne. Nikoho to nezajímá.
Přesně to teď studuju a taky pracuju jako AP. Přijímačky udělá stejně, jako všichni ostatní, zaměstnání tam nikoho nezajímá. Dělají se jen TSP, ty se dají v pohodě nacvicit, na netu je spousta verzi, i přímo MU má na stránkách cvičné testy a dají se dohledat i výsledky předešlých let, takže si člověk apson orientačně spočítá, jak na tom je.
Na MU jsem studovala. Zaměstnání při přijímačkách nikoho nezajímá, ale pomůže jí to později při vykonávání praxe.
Jinak na předškolní pedagogice a učitelství pro 1. stupeň jsou značné nároky na hudební vzdělání (resp. hru klavír, kterou je nutné na slušné úrovni ovládat již před zahájením studia).
@Hvězdoslava opravdu? Prý je to naučí v průběhu studia?
Dcera na klavír zatím neumí…
@Anonymní píše:
@Hvězdoslava opravdu? Prý je to naučí v průběhu studia?Dcera na klavír zatím neumí…
V žádném případě je nebudou učit základy, bohužel.
Známá z toho oboru vyletěla právě a pouze kvůli klavíru, a to trochu hrát uměla už při nástupu. Ovšem nedokázala se dostatečně rychle dostat na požadovanou, dost vysokou úroveň. Nebyla prý zdaleka sama - vyučující tam na to kladou opravdu až nadměrný důraz. Obecně by člověk měl před nástupem mít za sebou min. 2 roky intenzivního klavíru na ZUŠ, raději víc. A hodně cvičit. Popravdě, nebýt toho „zpropadeného“ klavíru, jdu tam taky. Ten obor mě také docela zajímá. Hraju už dost let na zob. flétnu (jako samouk), ale to tam zrovna není potřeba. Pouze klavír.
Mají vzorový test přijímaček na stránkách. Tam se může zorientovat co a jak. Já je udělala o prsa. Snažila jsem se připravit, ale nevěděla jsme kudy kam ![]()
Plusove body za práci asistenta bych neočekávala.
@Anonymní píše:
@Hvězdoslava opravdu? Prý je to naučí v průběhu studia?Dcera na klavír zatím neumí…
Známá si dělá předškolní pedagogiku jen jako střední školu dálkově a zrovna na ten klavír jsou prý dost přísní.
@Anonymní píše:
Nevím, jaké mají přijímačky na pedáku, asi jak jinde TSP. Ty se dají „nacvičit“, starší verze se dají najít na internetu. Jde o to nacvičit si ten typ přemýšlení. Možná i nějaké talentovky (malování/hudba) - ale to nevím.Jinak z nejednoho zdroje vím, že mnohem lepší je pajdák v Olomouci, než v Brně. Vím to od dvou osob z rodiny - jedna má zkušenost pouze z Brna a vyslovila se negativně. Druhá má zkušenost z obou škol a nemohla si Olomouc vynachválit - co do celkového přístupu pedagogů ke studentům apod. Tak ať dcera pouvažuje, zda nechce zkusit třeba i tu Olomouc. Určitě by to stálo za to. I když chápu, že Brno je Brno…
Hodně štěstí dceři při přijímačkách a ať se dostane kam bude chtít.
My neměli TSP, ale ped psy a tak. Ale to bylo na navazující magisterské.
@Aries6 píše: Více
Jaké navazujicic jste delala v Brne?
Ja se dostala letos na navazujici specku.
Take jsem chtela do Olomouce, ale bohužel mi chybí 3 body. Zkusim odvolani ale asi to nema smysl.
Potrebuji titul.. ještě mam moznost Opavu a Usti, ale z techto třech si myslim,.ze Brno bude nejlepší 😊 Budu rada za jakekoliv zkusenosti. Dekuji
@Aries6 píše: Více
Dekuji.
Tak to budou jini vyucuji nez na specku. Dekuji
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobrý večer maminky, ženy, slečny.
Měla bych dotaz, moje dcera (20 let) by strašně ráda studovala na vysoké škole v Brně. Konkrétně na MUNI pedagogická. Momentálně pracuje jako asistentka pedagoga, myslíte, že může mít nějaké plusové body u přijímaček? A když se bavíme o přijímačkách, nevíte o nějakých radách jak nad nima vyzrát? Ráda bych ji poradila a uklidnila, ale v tomhle se neorientuju.. budu ráda za různé typy a rady.. nejraději by chtěla studovat předškolní pedagogiku- neboli učitelku v MŠ. Klidně jestli máte nějaké typy i na jiné školy jinde kde má šanci se dostat tak jsem s nimi.
Děkuji a krásný zbytek dne