Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím drazí spoluobčané…
Měl bych na Vás dotaz ohledně karantény.
Přítelkyně byla testována pozitivně na covid toto úterý PCR testem…hygiena zatím nevolala…
Tak na co bych se chtěl hlavně zeptat jak to bude semnou…jsem totiž od srpna na nemocenské a nevím jak mám postupovat…když Přítelkyně volala obvodakovi tak mě prý někam nahlásil ale zatím nikdo nevolal…musím opravdu někam chodit na test, pokud marodim a už tak dlouho nevycházím z domova?…Za tu karanténu stát platí denně nějaké peníze? Jestli ano počítá se to jen přítelkyni nebo i mě pokud marodim…Jak prosím postupovat abych něco nepodcenil a nebyl pak za nějakého šířiče nákazy pokus bych nikam nešel…děkuji Vám
@Pajda077 Šla bych na test už jen pro svůj klid. Určitě zavolej obvodnímu.
Pokud na test nepůjdeš nic se neděje, ale musíš dodržet karanténu v délce jako přítelkyně.
@Pajda077 píše:
Zdravím drazí spoluobčané…
Měl bych na Vás dotaz ohledně karantény.
Přítelkyně byla testována pozitivně na covid toto úterý PCR testem…hygiena zatím nevolala…
Tak na co bych se chtěl hlavně zeptat jak to bude semnou…jsem totiž od srpna na nemocenské a nevím jak mám postupovat…když Přítelkyně volala obvodakovi tak mě prý někam nahlásil ale zatím nikdo nevolal…musím opravdu někam chodit na test, pokud marodim a už tak dlouho nevycházím z domova?…Za tu karanténu stát platí denně nějaké peníze? Jestli ano počítá se to jen přítelkyni nebo i mě pokud marodim…Jak prosím postupovat abych něco nepodcenil a nebyl pak za nějakého šířiče nákazy pokus bych nikam nešel…děkuji Vám
Proc by te obvodak nekam hlasil? Nahlasit te ma jako kontakt pozitivni osoba. Nepletes si to s tim, ze ti lekar vystavil zadanku na pcr test? ![]()
Jinak zakladni info je tady
https://covid.gov.cz/…ch/karantena
Pokud jsi očkovany a nemáš příznaky tak karantenu mít ani nemusíš. Pokud nejsi tak buď budeš 14 dní v karanténě a nebo můžeš jít za 5-7dni na test a když budeš negativní tak ti karanténa konci.