Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj zdravím všechny maminky chtěla bych se zeptat zda je nutností mít sepsaný porodní plán?za pár týdnů mě čeká první porod a vůbec netuším jak bych takoví plán měla sepsat
a co by se tam vůbec mělo napsat
![]()
za rady předem děkuji ![]()
janica252 píše: žádný porodní plán jsem neměla
Tak to sem si docela odychla alespon o jednu starost min ![]()
Do porodního plánu se píší tvá přání a vize porodu, pokud ho nemáš, nic se neděje. Napíšeš třeba, že nechceš nástřih, že chceš mimino hned přiložit, že nechceš antibiotika nebo oxytocin, že nechceš mimino hned umýt v nějakém gelu atd
Když si zadáš do googlu, tak ti vyjednou některý formuláře, já měla jeden z nich vytištěnej a vyplněnej, ale nepoužila jsem ho, protože nastaly komplikace a vše bylo úplně jinak, ale samozřejmě ho mít nemusíš, je to jen tvé přání a pokud bys ho měla, tak by se jím měli doktoři řídit. Můžeš vyplnit jestli chceš nástřih, nechat dotepat pupečník, přiložit mimčo před/po umytí atp.
některé porodnice-nemocnice ho mají na svých vebových stránkách..
Taky jsem žádný neměla, nevěděla jsem jako prvorodička do čeho jdu a tedy co si přát, krom toho, to mít všechno rychle a zdárně za sebou, ale to chce asi každá, že ![]()
Když nemáš nějaký specielní přání, tak ho mít nemusíš a taky na drobnostech většinou jde se domluvit na místě a taky podle situace.
Ja jeste nedavno nevedela co porodni plan je ![]()
Budu rodit za par dnu, opet bez planu ![]()
Já porodní plán taky neměla. Věřila jsem porodní asistence, že ví, co je pro mě v dané situaci nejlepší ![]()
porodní plán? NO MÍTTO NA PAPÍŘE JE JEDNA VĚC, ALE REALITA TA DRUHÁ ![]()
Určitě ho mít nemusíš, ale podle mě je to velmi užitečná věc. Záleží samozřejmě na tom, jestli se hodláš odevzdat do rukou zdravotníků a podstoupit kdejaké rutinní zákroky, nebo jestli máš o porodu vlastní představu a chceš nějaké běžné složky péče odmítnout.
Velmi doporučuji tuto brožurku – http://pdcap.cz/…uraPrani.pdf .
DOPORUČUJI porodní plán nemít. Mám své zkušenosti. Dívaly se na mě jak kdybych sežrala moudrost světa, přitom jsem tam neměla nic moc požadavky… A pěkně jsem si to odskákala na porodním sále. Nikdo mi nepomohl, jen jsem slyšela, jak jsem neschopná rodička a že přijdou mě porodit, až se naučím rodit, když jsem tak chytrá.
![]()
Farllin píše:
DOPORUČUJI porodní plán nemít. Mám své zkušenosti. Dívaly se na mě jak kdybych sežrala moudrost světa, přitom jsem tam neměla nic moc požadavky… A pěkně jsem si to odskákala na porodním sále. Nikdo mi nepomohl, jen jsem slyšela, jak jsem neschopná rodička a že přijdou mě porodit, až se naučím rodit, když jsem tak chytrá.![]()
Docela drsnej přístup
, já se při prohlídce porodnice nejdřív zeptala jak berou porodní plán a řikali, že bez problémů, je fakt, že některý porodnice ho nemusej a co se týká přirozených porodů, tak jsou dost zaostalí, což mě štve, protože bych si přirozený porod přála.
Já jsem porodní plán měla, chtěla jsem přirozený porod, bez klystýru,… miminko po porodu hned přiložit, nemýt, neměřit…atd atd.
Zjistila jsem, že v porodnici, kde jsem chtěla rodit tohle všechno dělají automaticky ! ![]()
Farllin píše:
DOPORUČUJI porodní plán nemít. Mám své zkušenosti. Dívaly se na mě jak kdybych sežrala moudrost světa, přitom jsem tam neměla nic moc požadavky… A pěkně jsem si to odskákala na porodním sále. Nikdo mi nepomohl, jen jsem slyšela, jak jsem neschopná rodička a že přijdou mě porodit, až se naučím rodit, když jsem tak chytrá.![]()
No to je fakt super ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.