Musím mít porodní plán?

92
3.2.11 18:17

Musím mít porodní plán?

Ahoj zdravím všechny maminky chtěla bych se zeptat zda je nutností mít sepsaný porodní plán?za pár týdnů mě čeká první porod a vůbec netuším jak bych takoví plán měla sepsat :-( a co by se tam vůbec mělo napsat :-( :cry:
za rady předem děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5502
3.2.11 18:19

žádný porodní plán jsem neměla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
3.2.11 18:25
janica252 píše: žádný porodní plán jsem neměla :)

Tak to sem si docela odychla alespon o jednu starost min :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
3.2.11 18:32

Do porodního plánu se píší tvá přání a vize porodu, pokud ho nemáš, nic se neděje. Napíšeš třeba, že nechceš nástřih, že chceš mimino hned přiložit, že nechceš antibiotika nebo oxytocin, že nechceš mimino hned umýt v nějakém gelu atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
3.2.11 19:01

Když si zadáš do googlu, tak ti vyjednou některý formuláře, já měla jeden z nich vytištěnej a vyplněnej, ale nepoužila jsem ho, protože nastaly komplikace a vše bylo úplně jinak, ale samozřejmě ho mít nemusíš, je to jen tvé přání a pokud bys ho měla, tak by se jím měli doktoři řídit. Můžeš vyplnit jestli chceš nástřih, nechat dotepat pupečník, přiložit mimčo před/po umytí atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.2.11 19:03

některé porodnice-nemocnice ho mají na svých vebových stránkách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
3.2.11 19:25

Taky jsem žádný neměla, nevěděla jsem jako prvorodička do čeho jdu a tedy co si přát, krom toho, to mít všechno rychle a zdárně za sebou, ale to chce asi každá, že :mrgreen:
Když nemáš nějaký specielní přání, tak ho mít nemusíš a taky na drobnostech většinou jde se domluvit na místě a taky podle situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
3.2.11 19:38

Ja jeste nedavno nevedela co porodni plan je :nevim:
Budu rodit za par dnu, opet bez planu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
3.2.11 19:41

Já porodní plán taky neměla. Věřila jsem porodní asistence, že ví, co je pro mě v dané situaci nejlepší :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
3.2.11 19:56

porodní plán? NO MÍTTO NA PAPÍŘE JE JEDNA VĚC, ALE REALITA TA DRUHÁ :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8651
3.2.11 20:07

Určitě ho mít nemusíš, ale podle mě je to velmi užitečná věc. Záleží samozřejmě na tom, jestli se hodláš odevzdat do rukou zdravotníků a podstoupit kdejaké rutinní zákroky, nebo jestli máš o porodu vlastní představu a chceš nějaké běžné složky péče odmítnout.

Velmi doporučuji tuto brožurku – http://pdcap.cz/…uraPrani.pdf .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
3.2.11 20:20

DOPORUČUJI porodní plán nemít. Mám své zkušenosti. Dívaly se na mě jak kdybych sežrala moudrost světa, přitom jsem tam neměla nic moc požadavky… A pěkně jsem si to odskákala na porodním sále. Nikdo mi nepomohl, jen jsem slyšela, jak jsem neschopná rodička a že přijdou mě porodit, až se naučím rodit, když jsem tak chytrá. :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
3.2.11 20:31
Farllin píše:
DOPORUČUJI porodní plán nemít. Mám své zkušenosti. Dívaly se na mě jak kdybych sežrala moudrost světa, přitom jsem tam neměla nic moc požadavky… A pěkně jsem si to odskákala na porodním sále. Nikdo mi nepomohl, jen jsem slyšela, jak jsem neschopná rodička a že přijdou mě porodit, až se naučím rodit, když jsem tak chytrá. :think: :mrgreen:

Docela drsnej přístup :zed: , já se při prohlídce porodnice nejdřív zeptala jak berou porodní plán a řikali, že bez problémů, je fakt, že některý porodnice ho nemusej a co se týká přirozených porodů, tak jsou dost zaostalí, což mě štve, protože bych si přirozený porod přála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
3.2.11 20:35

Já jsem porodní plán měla, chtěla jsem přirozený porod, bez klystýru,… miminko po porodu hned přiložit, nemýt, neměřit…atd atd.
Zjistila jsem, že v porodnici, kde jsem chtěla rodit tohle všechno dělají automaticky ! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.2.11 20:39
Farllin píše:
DOPORUČUJI porodní plán nemít. Mám své zkušenosti. Dívaly se na mě jak kdybych sežrala moudrost světa, přitom jsem tam neměla nic moc požadavky… A pěkně jsem si to odskákala na porodním sále. Nikdo mi nepomohl, jen jsem slyšela, jak jsem neschopná rodička a že přijdou mě porodit, až se naučím rodit, když jsem tak chytrá. :think: :mrgreen:

No to je fakt super :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková