Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
předevčírem mi přišel balíček od jedné společnosti,ale já už jsem před asi 14 dni zrušila členství.Balíček chci vrátit zpátky,ale nechci platit poštovné,když jsem si zboží neobjednala.Můžu ho poslat s tím,že poštovné uhradí příjemce?
Děkuju za odpovědi
co vím tak pokud jsi ho přebrala tak budeš muset! jediné řešení bylo když jsi šla na poštu, že bys ho odmítla převzít! a tím ho pošlou zpět bez placení poštovného! ![]()
ale třeba někdo poradí! tohle je má zkušenost! ![]()
já jsem vám zapoměla napsat,že balíček jsem nepřevzala,byl ve schránce,je to malý balíček.Nechodí ani doporučeně. ![]()
ahoj, občas se nám na poště stalo, že někdo přišel s tím, že jim pošťačka hodila balíček do schránky od nějaké společnosti. Pokud jsi ho neotevřela, měli by ti ho na poště vzít zpátky. Pokud jsi ho otevřela, musíš zaplatit poštovné. Doufám, že nekecám a není to už jinak, válím se doma už přes dva roky ![]()
zkus dělat mrtvého brouka a dělat, že jsi nic nedostala. Protože když to ani nebylo doporučeně a nic podobného, tak neexistuje doklad, že jsi to dostala či převzala. Pošta obyčejné zásilky - jejich doručení negarantuje - jistota je právě pouze jen i doporučených apod. (toť můj názor) ![]()
mimi.lili píše:zkus dělat mrtvého brouka a dělat, že jsi nic nedostala. Protože když to ani nebylo doporučeně a nic podobného, tak neexistuje doklad, že jsi to dostala či převzala. Pošta obyčejné zásilky - jejich doručení negarantuje - jistota je právě pouze jen i doporučených apod. (toť můj názor)
Udělala jsem to takhle: přišel balíček, který jsem si neobjednala. Napsala jsem jim tam email, ať si pro něj přijedou, že nebudu ztrácet čas ve frontě na poště a platit poštovné za něco, co jsem nechtěla. Odepsali, že to proberou, ale že pro balíček asi nikdo nepřijede. Od té doby se neozvali a už nic od nich nepřišlo ![]()
Mě se něco podobného taky stalo, zrušila jsem členství a to několikrát, psala maily i tam volala a oni dělali,že o ničem neví, že jsem nic nezrušila a tak podobně, a balíčky chodily vesele dál, tak jsem dělala, že mi jako nic nepřišlo, nic jsem nezaplatila,nic jsem zpět neposílala a proč taky když mi někdo posílá něco o co já vůbec nestojím, že a pak už mi nikdy nic nic nepřišlo… ![]()
Občas mi někdo zavolá z jiné společnosti, jestli nechci poslat něco zadarmo na zkoušku, tak už rezolutně odmítám, jsou děsně vyčuraní, jednou pošlou něco zadarmo a pak si to nechají zaplatit i s úroky, šmejdi ![]()
mimi.lili píše:zkus dělat mrtvého brouka a dělat, že jsi nic nedostala. Protože když to ani nebylo doporučeně a nic podobného, tak neexistuje doklad, že jsi to dostala či převzala. Pošta obyčejné zásilky - jejich doručení negarantuje - jistota je právě pouze jen i doporučených apod. (toť můj názor)
Přesně tak ![]()
kacudka píše:
já jsem vám zapoměla napsat,že balíček jsem nepřevzala,byl ve schránce,je to malý balíček.Nechodí ani doporučeně.
Tak to bych tvrdila, že jsem nic nedostala a nazdar bazar. Mohlo se to „ztratit“ na poště.
Dostala jsem takhle předplatné jednoho časopisu na rok a po roce mě poslali další čislo se složenkou, kterou jsem nezaplatila, protože jsem o předplatné nestála. Ještě přišli dvě čísla a pak nic. Zatím se mi teda nikdo neozval abych ty tři čísla zaplatila a je to už 5 let.
![]()
Buď dělej mrtvého brouka a nebo bych jim napsala email.
Za to nic nedáš. Proč ty se budeš tahat na poštu a mít problémy jen kvůli tomu, že ti oni poslali něco, co sis neobjednala? ![]()
auraora píše:
Mě se něco podobného taky stalo, zrušila jsem členství a to několikrát, psala maily i tam volala a oni dělali,že o ničem neví, že jsem nic nezrušila a tak podobně, a balíčky chodily vesele dál, tak jsem dělala, že mi jako nic nepřišlo, nic jsem nezaplatila,nic jsem zpět neposílala a proč taky když mi někdo posílá něco o co já vůbec nestojím, že a pak už mi nikdy nic nic nepřišlo…
Občas mi někdo zavolá z jiné společnosti, jestli nechci poslat něco zadarmo na zkoušku, tak už rezolutně odmítám, jsou děsně vyčuraní, jednou pošlou něco zadarmo a pak si to nechají zaplatit i s úroky, šmejdi
Tak tohle nám furt dělali v práci. Prej pošleme vám odbornou literaturu a když se vám nebude hodit, tak ji do 14 dnů pošlete zpět, nebo zaplatíte a necháte si to (většinou šlo o nehoráznou sumu). Jako pokud dopředu zavolali, měl každý za úkol je poslat do háje, ale stalo se i to, že to poslali jen tak a to nás ani nehlo, abychom chodili s balíkem na poštu. A nikdo si nedovolil nás nějak popotahovat - by to projeli na plné čáře.
také bych nic zpět neposílala
pokud ti poslali něco, co sis neobjednávala, tak to není tvůj problém, ale jejich
u nás to bylo podobné s předplatným časopisů - předplatné jsem zrušila, pak přišlo další číslo se složenkou, znovu jsem jim psala, že mám předplatné zrušeno, pak další číslo s „2. urgencí“ o zaplacení… no a s třetím číslem časopisu to konečně skončilo s dovětkem: „pokud okamžitě nezaplatíte, bude to poslední číslo, které jsme vám poslali…“ tak jsem si řekla, HURÁ ![]()
A rozhodně jsem neuvažovala o tom, že bych vynakládala nějaké peníze nebo čas na to, abych jim to posílala zpět. Někde možná mají jen bordel, někde to ale jistě zkoušejí, jestli z nás nevymámí další peníze…
já bych ho zpátky neposílala, pokud namá pošta v ruce papír, žes převzala tak bych je poslala do prdééélky. Nic jsi nedostala a hotovo ![]()