Musím přijmout dobírku?

Anonymní
25.3.13 15:05

musím přijmout dobírku?

DObrý den, stala se mi taková věc: V porodnici jsem dostala takové ty balíčky pro maminky a vyplňovala jsem jakýsi formulář o svých údajích, takže i tel. číslo. A dneska mi voalala paní, už nevím odkudu a nabízela balíčky pro maminky. prý jsou tam zajímavé informace a tak, no, úplně mě zblbla a já na to kývla a pak řekla že tenhle balíček bude stát 399,– Kč je to nějaký uvítací a pak budou chodit další a další a prý mám zkusit ten první a uvidím, pak chození balíčků můžu zrušit. Tak jsem na to kývla, ale po ukončení hovoru se mi to rozleželo a chtěla jsem to zrušit. Volala jsme na to číslo. 2× mě to zvedly a následně položily a pak už jsem se nedovolala. Co teď? Co se stane když dobírku nepřevezmu? Mužou mě nějak žalovat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
25.3.13 15:06

Nemusíš ji převzít, žádnou smlouvu jsi nepodepsala, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
25.3.13 15:07

Ja bych to nevyzvedla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
25.3.13 15:07

Dobírku přijímat nemusíš. Ale chtělo by to adresu, abys mohla to další posílání zrušit… Nejhůř to zase nepřevezmeš… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
25.3.13 15:08

Nic se nestane, každopádně si vyřiď, aby ti nic dalšího nechodilo. Já jim na tohle skočila, a pak chtěli za pár neužitečných papírů docela dost peněz. -Napsala bych jim email, že nic nechci, všechno ruším už i proto, jak se mnou jednají, tedy spíš nejednají (položení telefonu - to asi nemají moc čisté svědomí…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
25.3.13 15:09

Neměj obavy, nepřevzetím dobírky nic neriskuješ.
I když některé menší eshopy mají v obchodních podmínkách finanční sankci za nepřevzetí dobírky, právní spor by podle mého soudu prohrály. Museli by prokázat, že jsi objednávku provedla ty a nikdo jiný za tebe, což je téměř nemožné.

Příspěvek upraven 25.03.13 v 15:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.13 15:09

A nepřišel ti od nich třeba nějaký dopis? Tam většinou bývá, jak postupovat, když sis to rozmyslela. Já jsem jednou kývla paní na nabídku, protože byla fakt neodbytná, přišel mi od nich dopis, tam byl odkaz na stránky, nějaký kód, tak jsem se tam normálně přihlásila a zrušila to ještě než mi přišla první zásilka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.13 15:11

Ne-e nic jsem nepodepsala. jenže jak to zrušit? Pořád zkouším volat na to číslo a neberou to, už si říkám, jestli to nedělají schválně. a ani nevím jak a kde to zrušit. Nevím nic. :( pořád na to musím myslet a jsem z toho špatná.

• Citovat
  • Upravit
25.3.13 15:15
@Anonymní píše:
Ne-e nic jsem nepodepsala. jenže jak to zrušit? Pořád zkouším volat na to číslo a neberou to, už si říkám, jestli to nedělají schválně. a ani nevím jak a kde to zrušit. Nevím nic. :( pořád na to musím myslet a jsem z toho špatná.

A nemůžeš tam zavolat z jiného čísla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
25.3.13 15:15

Nic nepřebírej, ono jim to přijde zpátky a když ti pošlou další zásilku, tak ji taky neber a oni přestanou otravovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.13 15:17

Zkoušela jsem ze dvou čísel volat a taky nic. když tak zkusím ještě zítra. Žádnej dopis nepřišel. Jen mě ta baba volala. ptala jsem se jestli mají web a oni že ne. ani nevím co je to za firmu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7240
25.3.13 15:17

Nic jsi nepodepsala, tak neboj, nejsi jim nic povinná. Dobírku nepřevezmeš, rovnou řekni, at ji pošlou zpátky. Pak ti nejspíš zavolá ta paní, ty řekneš, at se nezlobí, že nic od nich nechceš, že ti minule zblbli. A je to. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
25.3.13 15:18

Přesně jak píše rejžička, vůbec to neřeš, oni se ozvou, ty to zrušíš. Nic po tobě chtít nemůžou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
25.3.13 15:22
Trochu by chtelo davat vetsi pozor na telefonni hovory.
Protoze i po telefonu lze uzavrit platnou smlouvu.
Takze fyzicky podpis neni treba.
Bylo by dobre vedet, co to bylo za firmu.
Samotne neprevzeti dobirky problem nebude, ale jak se to bude vyvijet dal je otazka.
@Anonymní píše:…prý jsou tam zajímavé informace a tak, no, úplně mě zblbla a já na to kývla a pak řekla že tenhle balíček bude stát 399,– Kč je to nějaký uvítací a pak budou chodit další a další a prý mám zkusit ten první a uvidím, pak chození balíčků můžu zrušit. Tak jsem na to kývla…

Jeste treba tohle:
http://www.spotrebitel.net/…nu-je-platna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.13 15:24

Holky, díky. snad to dobře dopadne. fakt na to pořád myslím. zase jsem zkoušela volat a típnuto. nechápu. je to pevná linka. nevím, proč se nedá dovolat. Měla by přijít do 2 týdnů, takže až někdo zazvoní s dobírkou, řeknu ať to pošlou zpět. :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová