Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny bydlenky.
Vím, že řešit mušky v bytě v období voleb je dada, ale přesto. Právě jsem se přestěhovala do bytu, kde všude poletují malé mušky. Jsou v koupelně, v ložnici, v kuchyni. Pravděpodobně z kytek. Jak se jich zbavit, když nechci lítat celé dny s vysavačem a lapat je ve vzduchu? Není na to nějaký trik? Děkujiiii
Dej do těch kytek lapače, prodávají třeba v drogerii, takové lepící pásky co se píchnou do květináčů a ty mušky se na to přilepí.
Vyhodit kytky, shnile veci, denne vynaset kos. Daji se koupit v drogerce pasticky na octomilky. Nebo so ji muzes vyrobit pomoci napr shnileho ovoce. Na internetu je plno navodu. Ty musky se jmenuji octomilky.
Edit: vybavila jsem si kytky ve vaze, pokud jsou v kvetinaci, tak rozhodne, jak psala KrissTina dat ty lepitka ![]()
Smutnice? V tomhle období je to pravděpodobnější než octomilky.
Nejdřív zkusit nechat hlínu co nejvíc vyschnout. Pomůže i křemičitý písek na povrch.
Radikálnější je přesazení všech rostlin do sterilizovaného substrátu (stačí trouba/mikrovlnka nebo horká voda) + nepřelívat.
@MrsNorris No, ja tento tyden likvidovala i octomilky. Byly v bramborach (jeden hnil) a pak mi sedaly na vazu s kytkou, na jidlo atd. Proto me hned napadly ty octomilky, kdyz zakl. Pise, ze to lita po celem byte ![]()
Zdravím,
taky právě řeším.
Buď to jsou octomilky (sezónní a jdou na ovoce), nebo smutnice (v květinách) – to je podle mě ten horší případ, pokud tedy milujete květiny, protože jestli je jich opravdu tak hodně, hůř se jich zbavujete.
Já jsem si je zrovna teď přinesla s nějakou kytkou z květinářství. Hodně důležité je začít to řešit včas, moje mamka takhle přišla o svou zelenou džungli.
Jak na to:
Já jsem zatím ve fázi jen s těmi lepíky a nezalévám. Mám naštěstí květiny, co jsou spíš suchomilné.
Každopádně držím palce. Přinejhorším se zbavte květin.
Hezký den, Iva ![]()
Jestli vylétávají z květináče při zalití, tak jsou to smutnice. Taky jsem si je dotáhla s hlínou.
Chvíli to trvalo, ale ony pozdechají… Jinak se doporučuje zasypat hlínu pískem a udusat… Zůstanou v hlíně jako hnojivo.
Pokud octomilky, doporučuji vyhodit ovoce a zeleninu které by mohlo kvasit…
A třeba na linku dát trochu vína nebo piva. Pochytají se samy…