Neumím nic

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.10.21 08:50

Neumím nic

Dobrý den, je mi 18, cítím se hodně trapně, ale musím to ze sebe vypustit… Takže bych začala tím že 14 dní u přítele bydlím.. Jeho rodina po mě chce abych uklizela vařila, atd… Jenže neumím vařit ani pořádně uklízet :,( nikdy jsem se to nenaučila, Máma mě nikdy k vaření nepoustela, ani k uklízení mě nepoustela… Takže neumím absolutně nic, řikala jsem si že se to jednou i tak naučím, že je ještě čas, že je mi to teď k ničemu, ale nečekala jsem že to dopadne takhle :( včera večer na mě jeho rodiče vyjeli, že musím něco dělat,.. Že nic neumím že jsem líná… :,( sice říkají že to chápou že mě to naučí všechno, jenže já se cítím před přítelem hodně trapně když mě jeho rodiče učí jak uklízet jak vařit jak umývat okna.. Ještě k tomu když přítel umí vařit uklízet a já neumím nic bože je mi tak trapně :,( :,( sice přítel říká že mu to je jedno že mě miluje že se to naučím, zástava se mě, atd.. Ale prostě i tak je to trapný
Vím vím, je to hodně trapný že v 18letech nic neumím.. :,( prosím nějaká rada? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
8.10.21 08:53
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 18, cítím se hodně trapně, ale musím to ze sebe vypustit… Takže bych začala tím že 14 dní u přítele bydlím.. Jeho rodina po mě chce abych uklizela vařila, atd… Jenže neumím vařit ani pořádně uklízet :,( nikdy jsem se to nenaučila, Máma mě nikdy k vaření nepoustela, ani k uklízení mě nepoustela… Takže neumím absolutně nic, řikala jsem si že se to jednou i tak naučím, že je ještě čas, že je mi to teď k ničemu, ale nečekala jsem že to dopadne takhle :( včera večer na mě jeho rodiče vyjeli, že musím něco dělat,.. Že nic neumím že jsem líná… :,( sice říkají že to chápou že mě to naučí všechno, jenže já se cítím před přítelem hodně trapně když mě jeho rodiče učí jak uklízet jak vařit jak umývat okna.. Ještě k tomu když přítel umí vařit uklízet a já neumím nic bože je mi tak trapně :,( :,( sice přítel říká že mu to je jedno že mě miluje že se to naučím, zástava se mě, atd.. Ale prostě i tak je to trapný
Vím vím, je to hodně trapný že v 18letech nic neumím.. :,( prosím nějaká rada? Děkuji.

Takže ty nebydlíš u přítele, ty bydlíš u jeho rodičů? Nebo jak máme chápat, že vám kecají do chodu společné domácnosti?
Pokud ses nastěhovala do jejich společného bydlení, pak jediná otázka je tady PROČ?
A přítel dělá doma co? Zastane se tě, když jsou na tebe jeho rodiče hnusní?
Proč se tak lituješ? Chytnout do ruky vysavač nebo hadr a přejet podlahu zvládne i moje 6 letá dcera, není důvod, proč bys to nezvládla i ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
8.10.21 08:56

Upřímně, ona to bude spíš ta lenost, že? Vzít do ruky houbičku a vydrhnout koupelnu snad zvládneš i bez návodu, stejně tak vyluxovat a vytřít zem mopem. Internet je plný jednoduchých video návodů, podle těch uvaří i dítě.
Jsi součástí rodiny, musíš projevit dobrou vůli a zapojit se.

• Citovat
  • Upravit
Alriga
8.10.21 08:57

Vždyť už to tu bylo. To je troll.

• Citovat
  • Upravit
18177
8.10.21 08:58

Jediná rada je kousnout se a naučit se to. Ale neboj, pujde to. Uklid není žádná věda a vaření taky ne. Nejlepsi by bylo, aby rodiče rekli, co a kdy se u nich dělá (resp. Co očekávají od Tebe) a udelat to jednou dvakrát s pritelem, aby ses necitila blbe. No a na recepty si najdi nejakou kuchařku a zacni zkouset. Dobra je Kucharka pro dceru (ma i blog), kamaradka, co se ucila vařit si hodně chválí ty poslední kuchařky od Pohlreicha (Takova normální kuchařka a Super jednodušše). No a pracujte na osamostatnění, soužití s rodici je vzdycky náročné. Drz se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
8.10.21 08:59

Jak píše @unuděná, vzít vysavač, uklidit po sobě svůj bordel a podobně, to není rocekt science. Takže se přestaň litovat.

Na vaření je nejlepší mít vlastní domácnost a učit se postupně. Nicméně i malé dítě zládne udělat třeba těstoviny, tousty, nakořenit maso a strčit ho do trouby. Takže je to hlavně o chtění.

Jinak nechápu, jak to máte u přítelových rodičů nastavené. Jak, že po tobě chtějí, abys vařila, uklízela? To máte nějak rozdělené služby?
Nebo jsi jim vplula do domácnosti a očekáváš full servis, jak jsi měla doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10242
8.10.21 08:59

Ahoj,
chápu, že se cítíš trapně, ale je to prostě tak a jediná rada je, že postupně vše dělej s přítelem a tím se to naučíš, od úklidu po vaření.
Já také dlouho kromě základů neuměl nic, pak jsem najednou poprvé bydlel sám, byl hozenej do vody a naučil se všechno tak, že dnes třeba do kuchyně ženu ani moc nepouštím, vařím, peču a mám z toho radost, když vidím, že je to hezké a rodině to chutná.
Co se mi úplně nelíbí je informace, že na tebe vyjeli partnerovi rodiče. Asi bys na to neměla reagovat pouze pasivně, že na to nic neřekneš, ale klidně opakovaně říkat - ano, neumím to, doposud jsem to nedělala, ale nyní, když vidím, že to potřebuji, se to postupně naučím, budu ráda, když mi poradíte, jak to správně udělat. Práce se nebojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.21 09:02

@unuděná Přítel bydlí u rodičů, hledáme něco svého… Ale jenže mě štve, že přítel přijde všude nechává oblečení dělá bordel, a ještě jeho rodiče na mě říkají že jsem jeho holka ať dělám všechno po něm ať po něm uklízím atd.. :,( a přítel říká že to nechce abych to dělala,…
Ještě k tomu mají všude samí hadry, to se nedá ani uklízet,…

• Citovat
  • Upravit
10587
8.10.21 09:05

Říká se kdo nic neumí, nic nepos.ere. Vidím v tom spíš lenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20848
8.10.21 09:05
@Anonymní píše:
@unuděná Přítel bydlí u rodičů, hledáme něco svého… Ale jenže mě štve, že přítel přijde všude nechává oblečení dělá bordel, a ještě jeho rodiče na mě říkají že jsem jeho holka ať dělám všechno po něm ať po něm uklízím atd.. :,( a přítel říká že to nechce abych to dělala,…

Tak přestaň fnukat a začni makat. Až budete bydlet spolu, tak si přítel bude dělat svoje a na všechno budeš sama a pak na tebe bude řvát, že ses neschopná, že neumíš ani utřít prach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
8.10.21 09:06
@Anonymní píše:

Trochu si protiřečíš, ne? Vychvaluješ, jak přítel umí uklízet a pak jaký je bordelář? Tak ho postav do latě :mrgreen:, ať si uklízí.
Jak si to představuješ, že se přesuneš ze svého dětského pokojíčku do přítelova a jeho máma ti bude suplovat servisem tu tvoji?

• Citovat
  • Upravit
alena1995
8.10.21 09:09

Nedivím se, že se cítíš trapně. Trapný to je. Že neumíš vařit - chápu, ale uklízet, umývat okna? Co na tom chceš učit?

• Citovat
  • Upravit
53518
8.10.21 09:10
@Anonymní píše:

Zeptej se sama, co je potřeba. Já bych si domů teda nenastěhovala osmnáctku, c9 by čekala, až ji někdo zaúkoluje. Ale vařit jsem rozhodně neuměla, určitě ne tak, jako máma od rodiny. Jen jsem se to nebála zkoušet. Kup si jednoduchou kuchařku, kde to je polopatisticky, ptej se a uč. Jiná rada není. On ten chlapec taky nebude umět všechno, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.10.21 09:10
@Anonymní píše:

A tebe rodiče vykopli z domu nebo proč jsi tak děsně spěchala na sestěhování? 8o Pracuješ nebo studuješ? Nechápu, proč se cpeš do domácnosti s jeho rodiči, to je úplně padlý na hlavu. A když už, tak holt budeš muset skákat tak, jak oni pískaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.10.21 09:11
@Anonymní píše:

Tak se vrať k mamince, ať tě to naučí. Ale nejsi služka a přítula by si po sobě měl uklidit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný