Neumím nic

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Altavista
8.10.21 10:11

Co kdo umí v 18ti? :))) Hemenex, osmahnout kuře a ještě ho vysušit, udělat rýži. Fakt většina lidí nemá uklízení nějak nalité do krevního řečiště.. a teda, tohle bych v 18 nedělala, je to věk kdy se máš bavit, ne se trápit tím, že tě deptá teoretická tchýně twl…

A uklízet po chlapovi, na to je vždycky času dost, až začne blbě vidět a nezvládne to po sobě sám 8)

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
8.10.21 10:24
@Altavista píše:
Co kdo umí v 18ti? :))) Hemenex, osmahnout kuře a ještě ho vysušit, udělat rýži. Fakt většina lidí nemá uklízení nějak nalité do krevního řečiště.. a teda, tohle bych v 18 nedělala, je to věk kdy se máš bavit, ne se trápit tím, že tě deptá teoretická tchýně twl…A uklízet po chlapovi, na to je vždycky času dost, až začne blbě vidět a nezvládne to po sobě sám 8)

Jenže to by si musela začít žít sama (a za své?), případně u rodičů. Ne, že se někam napakuje a tady mě máte, postarejte se o mě, ukliďte po mně a dejte mi najíst, já se jdu bavit. Chtěla žít jako dospělá s partnerem a osamostatnit se od rodičů, tak tedy se vším všudy, nemůže si jen vyzobávat to lepší, co se jí hodí.

• Citovat
  • Upravit
19981
8.10.21 10:31

Taky bych se styděla být takhle líná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10831
8.10.21 10:35

Tak treba zrovna myti oken, pokud to nikdy nevidela, tak je dobre vysvetlit, at se v tom zbytecne neplaca. Mne to taky ukazala poprve mama, i kdyz jsem tedy byla jeste na zakladce :mrgreen:. Kdovi co pritelova mama pouziva, zda sterku, vysavac na okna, apod.

Zbytek jako uklid, prach, vysat a vytrit snad zna z domova, to nejde za ty roky nevidet. A i kdyby, tak jednou ukazat a je to.

Za mne je to od nich hezke, ze te chteji ucit, kdyz to tva matka nezvladla.

A pokud je ti trapne, nemuzes zajit za tvou mamou, at ti to vysvetli ona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
8.10.21 10:43

@Tarena Zas tak bydlí 14 dní, takže jako okna ať si umyje paní domácí sama, nebo pověří synka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10831
8.10.21 10:48
@Svistice píše:
@Tarena Zas tak bydlí 14 dní, takže jako okna ať si umyje paní domácí sama, nebo pověří synka. :nevim:

Jo to urcite. Ja to psala na ty co ji rikaji, ze proste vzit hadr a je to.
Otazka taky je, jak prispivaji na domacnost a jak moc je to pro rodice omezeni. Jestli je to prostorne 4+1, plati jim neco za bydleni a k tomu si plati sami jidlo, tak jim sluzku delat nemusi. Pokud tam bydli zadarmo, tak bych ruku k dilu prilozila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
8.10.21 11:31

Jako v 18 myslim dobry :) ja sem se ucila varit sama az se pritel odstehoval od jeho rodicu a ja mu tam jezdila na vikendy a varila mu tam. Uplne v klidu podle receptu na netu a slo to samo a zacalo me to bavit :) ted uz i pecu pecivo treba a rika mi dokonce ze varim lip nez jeho mamka :) a urco i lepe nez nasi :) ono si vyber recept a zkousej, kdyz se ti nebude ten recept zdat tak to porovnej s dalsim na netu je vetsinou od jednoho receptu 10 variant a 10 ruznych stranek s tim receptu. Kazdopadne pokud jeho rodice budou jist s vama upozornila bych je ze se ucim a snazim at an to berou zretel :) no a nebo by treba byla jeho maminka poctena ze si od ni zadas radu :) ja se kdyz uplne neco jeste nevim (uz se po 3 letech nestava casto, ale stava) bud zeptam nasich ze jim brnknu a nebo tchyni podle veci co umi :)
A s rodici si mozna sednout a vysvetlit si to nebo se odstehovat jen s pritelem. My taky meli takovou krizi a vyjasnili sme si to, ale uplne v klidu a zacala sem se uvit az kdyz sme byli sami :)
A hlavne - kdyz se neco nepovede NEVADI kazdy den neni proste dobry den :) :srdce: drzim ti palce a bud rada ze pritel stoji pri tobe :) mozna si taky s noc o tom popovidej a rekni mu sve pocity, at neco v sobe netutlas :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
8.10.21 20:35
@ontarova.stara píše:
Jenže to by si musela začít žít sama (a za své?), případně u rodičů. Ne, že se někam napakuje a tady mě máte, postarejte se o mě, ukliďte po mně a dejte mi najíst, já se jdu bavit. Chtěla žít jako dospělá s partnerem a osamostatnit se od rodičů, tak tedy se vším všudy, nemůže si jen vyzobávat to lepší, co se jí hodí.

Autorka nenapsala jak to bylo, proč tam je. Já jsem úchyl, dneska jsem uklidila celý dům babičce a umyla asi 5tis oken (kdo sakra dneska má ještě dvoukřídlá okna..plus skleněnou stěnu). Mě takto natáhl tehdy bývalý domů, tam uklízela a vládla jeho maminka a babička, byla jsem mladá a blbá :lol: a fakt to nebylo tak že bych neměla kam jít. Chtít se zavděčit ostatním je strašně náročná disciplína.

• Citovat
  • Upravit
9880
9.10.21 21:16

Nevěřím, že nic neumíš, to snad ani nejde. Pokud je to pravda, tak nechápu jednu věc, naučit se zapnotu pračku, žehličku, případně myčku, se náš 12 kluk naučil naporvní.. Ne fakt si nežehlí, :mrgreen: ale jednou se stalo, že chtěl jedno tričko a zkusil to.. nebyla jsem doma.. Pračku by zapímá, když je sám doma a než přijdu z práce tak myčku.. Vysávat sned umíš, a zametat, vytírat, tak nechápu co ještě třeba..
Co se týáká vaření, nacvič si jedno jídlo, napře řízky, brambor, kuře brambor..
Ono to totiš se ted bere, že ty holky, slečny, když nic neumí, tak se řekne, že nejsou služky a chlapi si mají taky v domácnosti, a nevím jaké výmluvy, ale ono tady nejde o chlapi a nebo o to na co mají nárok, ale o to, aby se dokázaly postarat o sebe, kdyby i sami bydlely..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.21 11:45
@Altavista píše:
Autorka nenapsala jak to bylo, proč tam je. Já jsem úchyl, dneska jsem uklidila celý dům babičce a umyla asi 5tis oken (kdo sakra dneska má ještě dvoukřídlá okna..plus skleněnou stěnu). Mě takto natáhl tehdy bývalý domů, tam uklízela a vládla jeho maminka a babička, byla jsem mladá a blbá :lol: a fakt to nebylo tak že bych neměla kam jít. Chtít se zavděčit ostatním je strašně náročná disciplína.

My máme dvoukřídlá dřevěná okna, ale už se krátí jejich čas :mrgreen: konečně :mrgreen:
Mě taky matka neučila uklízet. Já jsem chtěla uklízet, pomoci, ale ona řekla (mě i sourozencům), že dobrý že ona si to udělá - podle sebe a tedy nejlíp.
Ale zase když přišla domů a nebylo pomyté nádobí, vytřeno apod…Tak bylo zlé… Že jsme nic neudělali, když jsme chtěli, zase bylo zlé..já si to udělám sama. Tak pak je těžko ji pomocí. :nevim:
Ale umím řezat na cirkulárce, motorové pile, štípat dřevo atd…veškeré venkovní činnosti na zahradě. Činnosti doma jsem se učila sama. Vařit jídlo a péct otevřu net toprecepty.cz a vařím a peču líp než matka (říkají druzí). Zametat - vezmu metlu a zametám (i když na střední škole před dnem otevřených dveří, jsme s kamoškou zametaly - přišla učitelka zametáš blbě a ukázala jak na to ok - přišla druhá učitelka zametáš blbě a ukázala jiný svůj systém, tak to jsem bouchla at si zametá sama, když mi učitelka před ní řekla jak to mám po zametat, tak raději odešla) Žehličku člověk zapnout dokáže. Pračku taky, myčku taky (nemám, ale podle návodu až mít budu, nebude problém). WC jsem umývala poprvé v práci, říct že to neumím mě nenapadlo. Takže jsem si našla prostředek na wc, přečetla návod na láhvi a umyla záchod. Taktéž i vše ostatní. Buď si přečíst návod a nebo zapnu čudlík. Ono stejně dnes už je na těch přístrojích vše napsáno a nebo tam jsou loga, které říkají kde se to zapne, vypne :mrgreen:
A na vytření, utření prachu apod… většinou stejně člověk potřebuje kýbl, horkou vodu (babka používá vodu dešťovou vodu, studenou a ostatní drbe, že mají doma nepořádek i když u nich nebyla :mrgreen: ) a hadr
Přinejhorším existují návody, které jsou většinou dostupné i na netu a je tam návod

• Citovat
  • Upravit
Altavista
10.10.21 18:43
@Anonymní píše:
My máme dvoukřídlá dřevěná okna, ale už se krátí jejich čas :mrgreen: konečně :mrgreen:
Mě taky matka neučila uklízet. Já jsem chtěla uklízet, pomoci, ale ona řekla (mě i sourozencům), že dobrý že ona si to udělá - podle sebe a tedy nejlíp.
Ale zase když přišla domů a nebylo pomyté nádobí, vytřeno apod…Tak bylo zlé… Že jsme nic neudělali, když jsme chtěli, zase bylo zlé..já si to udělám sama. Tak pak je těžko ji pomocí. :nevim:
Ale umím řezat na cirkulárce, motorové pile, štípat dřevo atd…veškeré venkovní činnosti na zahradě. Činnosti doma jsem se učila sama. Vařit jídlo a péct otevřu net toprecepty.cz a vařím a peču líp než matka (říkají druzí). Zametat - vezmu metlu a zametám (i když na střední škole před dnem otevřených dveří, jsme s kamoškou zametaly - přišla učitelka zametáš blbě a ukázala jak na to ok - přišla druhá učitelka zametáš blbě a ukázala jiný svůj systém, tak to jsem bouchla at si zametá sama, když mi učitelka před ní řekla jak to mám po zametat, tak raději odešla) Žehličku člověk zapnout dokáže. Pračku taky, myčku taky (nemám, ale podle návodu až mít budu, nebude problém). WC jsem umývala poprvé v práci, říct že to neumím mě nenapadlo. Takže jsem si našla prostředek na wc, přečetla návod na láhvi a umyla záchod. Taktéž i vše ostatní. Buď si přečíst návod a nebo zapnu čudlík. Ono stejně dnes už je na těch přístrojích vše napsáno a nebo tam jsou loga, které říkají kde se to zapne, vypne :mrgreen:
A na vytření, utření prachu apod… většinou stejně člověk potřebuje kýbl, horkou vodu (babka používá vodu dešťovou vodu, studenou a ostatní drbe, že mají doma nepořádek i když u nich nebyla :mrgreen: ) a hadr
Přinejhorším existují návody, které jsou většinou dostupné i na netu a je tam návod

Já uklízet umím a také v tom nevidím vědu, ani v domácích pracech, ani v tom co je pro chlapy :lol: Ale chápu že to napoprvé nemusí dopadnout nejlépe. Když si vzpomenu jak jsem si zacvakla složity pant před našroubováním a pak dumala jak ho sakra otevřít :lol: no co už

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.5.25 15:10

Škola

Dobrý den.
Je mi 18 let a tento rok se mi vůbec nic nedaří. Jsem ve třeťáku na učňáku na oboru pekař.
Poslední dobou se mi jaksi všechno sype a všechno dělám špatně.
Autoškola mi nejde, i přes to, že se pořád učím a dělám už ji přes půl roku a dokupuji si doplňkové jízdy, v červnu dělám zkoušky na výuční list. Měli jsme v pekárně pár konzultací ze kterých mám vždycky buď 1,2- nebo 3 oproti ostatním, který mají lepší známky než já. Hodně mě mrzí, že mám vždycky jenom všude tento rok smůlu a všude dělám chyby.
Myslíte si, že je ostuda mít ve třeťáku 3 z matematiky na vysvědčení a 3 z praktických zkoušek?
Jaké známky jste měli že zkoušek na výúční list? Mrzí mě ještě to, že všichni tam všechno umí a já si připadám ta nejhorší, že nic neumím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný