Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Plmo píše: Říká se kdo nic neumí, nic nepos.ere. Vidím v tom spíš lenost.
Kdepak, říká se, že kdo nic nedělá, nic nepose.re
![]()
@TopSecret píše:
Hlavně si velmi rychle udělejte mimiska🤦♀️
Já tipuju, že už je na cestě
Proto tak rychle k sobě a šup šup, makej kolem domácnosti, ať se to rychle naučíš ![]()
V 18? To se ještě chodí do školy. Nechápu, že hned už musíš bydlet s přítelem, kratis si dost mladí
@Russet píše:
Tak se vrať k mamince, ať tě to naučí. Ale nejsi služka a přítula by si po sobě měl uklidit sám.
Tak nějak.
A pokud je to rodina, kde ženská kmitá jak hadr na holi a obskakuje pána tvorstva, tak to je teda opravdu super výhra. To raději ten dětský pokojíček u rodičů.
Rozhodně bych v nějakém spolubydlení po někom neuklízela bordel vytvořený tím, že někdo nechává věci tam, kde mu od pazoury upadnou.
@jkra píše:
V 18? To se ještě chodí do školy. Nechápu, že hned už musíš bydlet s přítelem, kratis si dost mladí
Hlavně soužitím s jeho rodiči pod jejich střechou si značně krátí život ![]()
Počkáme si asi na dovysvětlení situace, bez toho to nemá smysl.
@Svistice píše:
Tak nějak.A pokud je to rodina, kde ženská kmitá jak hadr na holi a obskakuje pána tvorstva, tak to je teda opravdu super výhra. To raději ten dětský pokojíček u rodičů.
Rozhodně bych v nějakém spolubydlení po někom neuklízela bordel vytvořený tím, že někdo nechává věci tam, kde mu od pazoury upadnou.
Radši se nechat buzerovat od „našich“ než od „tchýně“.
@Anonymní píše:
@unuděná Přítel bydlí u rodičů, hledáme něco svého… Ale jenže mě štve, že přítel přijde všude nechává oblečení dělá bordel, a ještě jeho rodiče na mě říkají že jsem jeho holka ať dělám všechno po něm ať po něm uklízím atd..a přítel říká že to nechce abych to dělala,…
Ještě k tomu mají všude samí hadry, to se nedá ani uklízet,…
proč tam bydlíš?
@Anonymní píše:
@unuděná Přítel bydlí u rodičů, hledáme něco svého… Ale jenže mě štve, že přítel přijde všude nechává oblečení dělá bordel, a ještě jeho rodiče na mě říkají že jsem jeho holka ať dělám všechno po něm ať po něm uklízím atd..a přítel říká že to nechce abych to dělala,…
Ještě k tomu mají všude samí hadry, to se nedá ani uklízet,…
Ty po něm ale nemusíš uklízet, to by jste měli dělat každý sám po sobě, ty nejsi něčí služebná. Taky samozřejmě nemusíš uklízet po rodičích, ale společné prostory které používáte. Co ti na tom nejde? Vařit se naučíš. Popros třeba jeho mámu ať ti ukáže když vaří.
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 18, cítím se hodně trapně, ale musím to ze sebe vypustit… Takže bych začala tím že 14 dní u přítele bydlím.. Jeho rodina po mě chce abych uklizela vařila, atd… Jenže neumím vařit ani pořádně uklízetnikdy jsem se to nenaučila, Máma mě nikdy k vaření nepoustela, ani k uklízení mě nepoustela… Takže neumím absolutně nic, řikala jsem si že se to jednou i tak naučím, že je ještě čas, že je mi to teď k ničemu, ale nečekala jsem že to dopadne takhle
včera večer na mě jeho rodiče vyjeli, že musím něco dělat,.. Že nic neumím že jsem líná…
sice říkají že to chápou že mě to naučí všechno, jenže já se cítím před přítelem hodně trapně když mě jeho rodiče učí jak uklízet jak vařit jak umývat okna.. Ještě k tomu když přítel umí vařit uklízet a já neumím nic bože je mi tak trapně
![]()
sice přítel říká že mu to je jedno že mě miluje že se to naučím, zástava se mě, atd.. Ale prostě i tak je to trapný
Vím vím, je to hodně trapný že v 18letech nic neumím..prosím nějaká rada? Děkuji.
Ahoj,
já jsem se sestěhovala s přítelem v 19ti a najednou bylo všechno na mě - vaření, uklízení, praní… Ale musím říct, že jak jsem držkovala doma, tak BUM moje domácnost, naše hnízdečko a já fungovala. Měli jsme internet, takže já vařila podle něj, uklízení - no promin, ale to potřebuješ návod? Kýbl, teplá voda, saponát (nebo ocet), hadr a jedu - já beru i prach na mokro, to samé mop a jedu. Koupelny beru speciálním přípravkem na WC - nalejes, mezi tím dezinfekcí je spreji vezmeš koupelnu a pak vydrbeš záchod. Snadný. Praní je větší oříšek - aby jsi to nepokazila - roztřídit oblečení - tmavé, světlé (já třídím ještě červenou), ložní s ručníky a spodní prádlo + když má pračka program na jeansy tak i ty vytřid. No a pak nastrkej hromádku po hromádce (zvlást) do pračky, tu zapni na příslušný program a je to.
A aby jsi byla echt hospodynka, doporučuji kouknout na net a naučit se i klasickou bábovku a bublaninu
to ocení práve tchýně, když dojde na návštěvu.
Nebud líná, zvedni zadek a makej. Jinak od tebe uteče i ten chlap.
Co si budem, tchýně umí nasekat paseku, takže s tou raději být za dobře ![]()
@chs.jasmin píše:
Ahoj,já jsem se sestěhovala s přítelem v 19ti a najednou bylo všechno na mě - vaření, uklízení, praní… Ale musím říct, že jak jsem držkovala doma, tak BUM moje domácnost, naše hnízdečko a já fungovala. Měli jsme internet, takže já vařila podle něj, uklízení - no promin, ale to potřebuješ návod? Kýbl, teplá voda, saponát (nebo ocet), hadr a jedu - já beru i prach na mokro, to samé mop a jedu. Koupelny beru speciálním přípravkem na WC - nalejes, mezi tím dezinfekcí je spreji vezmeš koupelnu a pak vydrbeš záchod. Snadný. Praní je větší oříšek - aby jsi to nepokazila - roztřídit oblečení - tmavé, světlé (já třídím ještě červenou), ložní s ručníky a spodní prádlo + když má pračka program na jeansy tak i ty vytřid. No a pak nastrkej hromádku po hromádce (zvlást) do pračky, tu zapni na příslušný program a je to.
A aby jsi byla echt hospodynka, doporučuji kouknout na net a naučit se i klasickou bábovku a bublaninu
Nebud líná, zvedni zadek a makej. Jinak od tebe uteče i ten chlap.to ocení práve tchýně, když dojde na návštěvu.
Co si budem, tchýně umí nasekat paseku, takže s tou raději být za dobře
Ona na návštěvu nedojde. Na návštěvě (dlouhodobé) je zakladatelka.
1. V 18, v 8 dopoledne máš sedět ve škole a ne uklízet přítelovi. Kdepak se stala chyba? ![]()
2. Buď teda chcete bydlet a přítelem spolu, tak si najděte samostatné bydlení a prostě se o něho společně starejte a nebo se vrať k rodičům. Nechat se živit a obskakovat cizími rodiči je přinejmenším zvláštní. Ty jim platíš nájem, nebo jak?
3. Co na uklízení potřebuješ umět? Prostě dávej věci na své místo a uklízej, co je špinavé. To samé přítel, ty zas nejsi povinná dělat komplet vše. To tě nenapadlo? ![]()
4. Vařit se nenaučíš jinak, než že si přečteš návod a budeš to zkoušet, takže nákup, video nebo kuchařka a jeď. Stejně tak byste se měli s přítelem střídat, ne že ty jsi ženská, tak on nehne prstem.
@Russet píše:
Ona na návštěvu nedojde. Na návštěvě (dlouhodobé) je zakladatelka.
Já vím, že bydlí u tchánovců, ale píše, že hledají. Tak rada do budoucna.
Takhle si v 18 kazit zivot! Proc proboha? Vrat se domu nebo si najdi svuj podnajem a zamer se sama na sebe, na vzdelani, na praci. Uklizet se naucis neboj a rozhodne k tomu nepotrebujes pritelovi rodice, navic pokud jejich syn je zvykly hazet obleceni a nechavat po sobe bordel, tak velmi pochybuji, ze to jsou ti spravni na to, aby tebe kritizovali.