Mutace leiden - jaké bylo další těhotenství po abrupci placenty?

478
28.3.13 12:27

mutace leiden - těhotenství

Chtěla bych se zeptat, kdo máte leidna a prodělala jste i abrupci placenty, jaké bylo vaše další těhu po nasazení např. injekvi na ředění krve?, popř. opakovala se abrupce? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2168
3.4.13 21:10

NO tak mě dneska přišly výsledky z genetiky a mám taky Leidena :( V prosinci jsem rodila mrtvou holčičku po odloučení placenty a předtím jsem měla jedno zamlklé těhu. Teď jsem našla // na testu, tak jsem zvědavá, jak to půjde dál… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5737
11.10.13 15:01

@Dastula1 ahoj, jak je?

Je tu nekdo kdo ma leiden a je uz v pokrocilejsim stadiu tehu? i po porodu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
makytalicka
11.10.13 15:05

Ahoj, ano, mam Leidna a dvouletého klučinu. Ale nejsem na tom extra špatně, heparin jsem si píchala jen v šestinedělí a jinak nic neberu.

• Citovat
  • Upravit
5737
11.10.13 15:15

@makytalicka aha :( no tak aspon ze tak! a rodila jsi v terminu?
Dneska mi na trombocentru rekla, ze vetsina porodu je predcasnych…

najde se tu teda někdo, kdo si bude pichat celou dobu? a mel napriklad mrtvici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
makytalicka
11.10.13 17:08

@Maydee jo, rodila jsem čtyři dny před termínem. Na sále první injekce a pak těch šest týdnů. Kontrolovali mě během těhotenství a po něm každých pár týdnů. Aspoň to mojí rodinu vybudilo k tomu aby se taky otestovala, našli jim kdeco.. 8o

• Citovat
  • Upravit
5737
11.10.13 17:26

@makytalicka a manzel ma leidena? co ddetatko? je v poradku? vim, ze kdyz to jeden ma a druhy ne, je to 50% že to dite bude mit take.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
makytalicka
12.10.13 11:42

@Maydee pokud si správně vybavuji, tak u holčiček je ta pravděpodobnost padesát procent, ale u kluků menší… Prckovo vyšetření prý až když bude větší (mudr říkala tak v deseti letech - důvod neznám). Manžel je ok. Já to zdědila po taťkovi a ten po své mamince.

• Citovat
  • Upravit
5737
13.10.13 19:45

@makytalicka to mi prijde nejak pozde.. Ja sem hlidala synovce a musela sem do trombo centra a to mu byl asi rok a dr minrekla, jestli uz sme ho nechali testovat na leidena… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
8.1.14 17:09

Holky bacha, testujte si děti dřív. Manžel leidna nemá, moji rodiče také ne takže to muselo jít přes koleno, já jej zjistila až u druhého porodu kdy se mě v 37tt odloučila placenta a byl boj… Mladšímu synovi to zjistili, neb dělali mu testy ihned neb tam byly velké komplikace a po porodu měl trombozku a jak jsme byli na dalších odběrech, tak jsem se ptala jaké je tam riziko že to muže mít i starší syn a dr. mě řekl, když už to má jeden rodič, chce to ihned otestovat čím dřív se na to přijde tím lépe. Takže mě testovali i staršího syna a to měl v té době 3-4roky? už přesně nevím a jsem za to ráda, neb on je strašnej čert a ted vím, že si musí dávat taky bacha neb má taky leidna. Sám moc dobře ví co a jak a když dojede někdo z rodiny a zapálí si, tak starší syn hned hlásí, já kouřit nebudu a když se ho zeptají proč, tak říká já, bráška a maminka máme špatnou krvičku a kouřit nesmíme, bylo by pak zle…

Holky jinak co jste už po porodu bylo těhu ok? Já jsem chtěla třetí dítko, ale manžel furt má v paměti, jak dojel k porodu a já byla po císaři převážena na jipku a syn na dýchacích přístrojích převážen vrtulníkem do nemocnice vzdálené cca 60km. Má strach že se to muže opakovat. Dr mě řekla, že když se stalo co stalo a už se ví že mám leidna, tak bych si píchala od začátku těhu, ale dá se to vůbec vydržet si píchat rok vkuse?(když beru i šestineděli)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.1.14 17:14

@zanulinek jistě že dá, co by člověk pro to mít mimčo neudělal ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5737
8.1.14 17:18

Píchám jako o zivot :) je dobre, ze to u vas vse dopadlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11877
8.1.14 17:18

Ja teda leidna mam a prvni tehu jsem potratila ve 3 mesici…

a druhe tehu s dvojcaty jsem si od prvniho dne cele pichala clexan…momentalne chodim co dva roky na ko a jsem v poradku… injekce max. pri letu a nebo prd operacemi…

ptala jsem se dr. kdy testovat deti a bylo mi rceno ze az ve 12 letech, takze teda nevim…urcite to jeden mit taky bude…mamka to ma taky, ale zjistilo se ji to az kdyz jsem ji tam poslala na vysetreni a taky to jen tak nikdo delat nechce…je to drahe vysetreni a nikomu se do toho nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
8.1.14 17:19

@zanulinek to vis ze da. Ja si picham od ducha na testu az do konce 6ti nedeli. Uplne v poho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5737
8.1.14 17:19

Ja necham testovat okamzite! prijde mi divny, co kdyby se mu neco stalo? dyt rizikovy faktory jsou i blba zlomenina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí