Utrogestan - jaký má vliv?

219
28.3.13 12:10

Utrogestan rada

Ahoj holky, jsem v 6 tt, doktor mě nabídl utrogestan. Před třemi lety jsem měla zamlklé těhotenství. Mám k němu jet v uterý na kontrolní krev. Myslíte, že stačí když si utrogestan vyzvednu, až to v uterý. Nebo si tam zajet jen pro recept zítra mám to k němu dál. Myslíte, že utro. má velký vliv na udržení těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
375
28.3.13 12:14

@moby ahoj, utrogestan mě taky napsali od začátku, až do konce 12tt. brala sem ho poctivě. já bych si tam zašla, :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
28.3.13 12:16

@moby já měla před dvěma lety zamlklé těhu. Teď jsem dostala utrogestan, poctivě baštila první tři měsíce a jsme v pořádku. Ale jestli to mělo vliv nebo to tak být prostě mělo…těžko říct :-) Nicméně bych ho jedla znovu a pro klid na duši co nejdřív :palec: Já osobně bych si pro něj sjela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
28.3.13 12:17

Já jsem měla ZP taky a při dalším těhu jsem brala utrogestan do 12tt a máme 3měsíčního klučika..asi bych jela co nejdřív, sice jde jen o par dní, ale pro ten klid bych jela ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
28.3.13 12:19

Nevím jak velký má vliv, jsou to hormony, které se nepodávají jen v těhu, ale třeba i v menopauze. Taky ho teď beru. Ale brala jsem ho třeba 14 dní a pak mi došel a další jsem si brala až zase po kontrole, kdy mi ho dr. zase předepsala, takže jsem ho třeba týden vůbec neměla a nic z toho dr. nedělala.
Dávala mi ho kvůli krvácení v těhu, pak už jsem ho měsíc nebrala vůbec a zase mi ho nasadila a to už budu 20.tt. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68940
28.3.13 12:56

Na zamlklé těhotenství utrogestan vliv nemá (nesouvisí s hladinou progesteronu), přestože se „pro klid duše“ hromadně píše, jedno samo o sobě v diagnóze není nic, takže já bych klidně vydržela do úterka, ale pokud bys měla lepší pocit z toho, že „něco“ děláš, dojeď si tam klidně hned. Ale pokud to nestihneš, fakt nepanikař, progesteron a zamlklé těhotenství jsou dvě zcela nesouvisející věci. Ten má význam u spontánních potratů, špinění, krvácení… prostě u problémů, které jsou zbpůsobeny nedostatkem progesteronu a ne geneticky (což většina MA je).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
28.3.13 12:57

Utrogestan jsem brala taky, kvůli sliznici dělohy - ztlušťuje ji, aby se mělo embryo kde uhnízdit. Já ho brala vždy jen 10 dní před ovulací a po 3/4 kdy se nám nedařilo, mi ho Mudr. předepsal a do 3 měsíců jsem otěhotněla… já bych to teda neodkládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí