Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn 12 let jsi stěžuje na bolest v krku a příšernou nevolnost. Říkal, že by chtěl každou minutu zvracet. Dívala jsem se mu do krku a má tam čepy bez teplot. Nemá moc chuť k jídlu ale tohle trvá už od úterý v noci kdy jsi stěžoval na bolest v krku a nevolnost. Mám zajít s ním k doktorce? Nechci tam jít zbytečně tak proto.
Omlouvám se, že jsem zvolila toto téma, nevěděla jsem kde to dát
Příspěvek upraven 15.06.23 v 08:37
No a proč nejdeš k doktorce? Aspoň se zjistí co tam vlastně v krku má. Může to být hnisavá angína, na kterou se dávají antibiotika. A dáváš mu na to něco?
@marie2250 píše:
Syn 12 let jsi stěžuje na bolest v krku a příšernou nevolnost. Říkal, že by chtěl každou minutu zvracet. Dívala jsem se mu do krku a má tam čepy bez teplot. Nemá moc chuť k jídlu ale tohle trvá už od úterý v noci kdy jsi stěžoval na bolest v krku a nevolnost. Mám zajít s ním k doktorce? Nechci tam jít zbytečně tak proto.
Omlouvám se, že jsem zvolila toto téma, nevěděla jsem kde to dátPříspěvek upraven 15.06.23 v 08:37
zajdi k lékaři. Může to být angína, může to být mononukleosa, může to být jiná viroza. Bez vyšetření to ale nepoznáš.
@mamule42 píše:
No a proč nejdeš k doktorce? Aspoň se zjistí co tam vlastně v krku má. Může to být hnisavá angína, na kterou se dávají antibiotika. A dáváš mu na to něco?
Nic mu na to nedávám. Říkal, že bolest není příšerná, že někdy zabolí a zase přestane a opakuje se to. Ale nevolnost je prý nejhorší tak nevím asi zajdu k doktorce ještě dnes. ![]()
Pak se ozvu jak to dopadlo. Doufám, že to nic není, protože syn nedokáže polykat léky natož atb.
Syn trpí na angíny v prosinci ale na začátku léta se ještě nikdy neobjevila.
Jenom minulý rok co taky onemocněl v létě na konci školního roku ale to byla chřipka což je virové.
@marie2250 píše:
Syn trpí na angíny v prosinci ale na začátku léta se ještě nikdy neobjevila.Jenom minulý rok co taky onemocněl v létě na konci školního roku ale to byla chřipka což je virové.
U nás teď angíny jedou, bohužel je má spousta lidí opakovaně. Já ji mám už podruhý, teploty nemám.
Já mám čepy při každé viróze. Angínu jsem měla jednou v životě, bez čepů, ale s takovým hnusným bílým povlakem a bez teplot, ale ten krk bolel šíleně a nepřetržitě. Asi budete muset jít, tady ti na dálku neporadíme.
@Karolina0311 píše:
Já mám čepy při každé viróze. Angínu jsem měla jednou v životě, bez čepů, ale s takovým hnusným bílým povlakem a bez teplot, ale ten krk bolel šíleně a nepřetržitě. Asi budete muset jít, tady ti na dálku neporadíme.
Syn říkal, že to přežije a že radši počká do zítřka jestli se objeví teplota. Tak já jsem z toho jelen. Půjdeme zítra.
@Cullenova píše:
Ja trpim na anginy jak pes a horecky nemivam.
Můj syn vždy má horečky u angíny (max 38.6) ale nikdy neměl čepy a teďka nemá teplotu ![]()
@marie2250 píše:
Můj syn vždy má horečky u angíny (max 38.6) ale nikdy neměl čepy a teďka nemá teplotu
Cepy v krku ale neznamenaji jen anginu. Muze to byt i zanet mandli. Proste s nim bez k doktorovi, bude to rychlejsi, nez tady polemizovat.
@marie2250 píše:
Uvidíme. Třeba se teplota objeví dnes, nebo zítra ráno.
A proč chceš čekat na teplotu? Kdybych na ni čekala já, tak vesele běhám se zápalem plic…..
@Janli píše:
A proč chceš čekat na teplotu? Kdybych na ni čekala já, tak vesele běhám se zápalem plic…..
Protože kdyby jsme šli k doktorce tak by nám určitě řekla, že ať počkáme 2 dny na teplotu. Nechám tu nemoc rozjed. U nás to tak vždycky je bez teploty=zdravý.