Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj já vás zdravím potřebuju radu já mám silnou angínu s neskutečnou bolesti krku že mi dělá problém jak mluvit tak polykat beru ATB. Tak je to už lepší
no a dnes ráno se malá probudila a strašně plakala a stěží polykala to co jsem měla já
5 dní strašně málo papá myslela jsem zoubky, a dnes tohle
Než mě budete vyhazovat k doktorce chci říct že ani dnes jdu k doktorovi, jen jsem chtěla radu co na ten krk… Pastilky by polkla a kloktat taky nemůže navíc mě tohle ani nepomáhalo
Tak prosím prosím o radu
předem moc děkuji ![]()
Já si pamatuji že jak jsem měla angínu na bolest krku nepomohlo vůbec nic.. až ty antibiotika
. Nenuť ji jídlo. Mléko vypije? Je kojená nebo UM?
@Narcis22 píše:
@KKK85 no je na UM a vypije tak 100ml
nooo to bych chtělo více.. nebo jakákoliv tekutina. Jídlo je fuk. Hlavně tekutiny. Zkus stříkačkou z nurofenu zda bys do ní nějaké tekutiny nedostala…
Teď záleží na tom, co v krčku malá má. Zatím ji dej obklad a uvidíš co ti řekne doktorka.Asi bych ji dala zatím čípek na bolest, aby se jí maličko ulevilo.
@KKK85 ona pije třeba dobrou vodu 500ml nebo čaj 200ml takže obyčejné tekutiny vypije jen to krmení nám dělá potíže ale pije dostatečně když to spočítám bez mléka 500ml a mlékem 600-700ml
@mamule42 Myslíš paralen čípky nebo jaké?
paralen jsou na horečku ale o tom že snižují bolest jsem neslyšela
a viburcol čípky ji nedělají dobře ![]()
@Narcis22 v pořádku, o nic nejde, klidně dítěti čípek dej. Určitě to bude brzy dobré.
@Narcis22 píše:
@KKK85 ona pije třeba dobrou vodu 500ml nebo čaj 200ml takže obyčejné tekutiny vypije jen to krmení nám dělá potíže ale pije dostatečně když to spočítám bez mléka 500ml a mlékem 600-700ml
Jídlo neřeš… i kdyby tři čtyři dny nejedla nic se neděje. To UM nabízej, ale jak nebude chtít nenuť. Jak pije vodu, čaj super. Nesmí být dehydrovaná.
Antibiotika ji pomuzou rychle, jestli dnes jdete, tak uz bude brzy dobre, vydrz. Tekutin ma dost a jidlo „nepotrebuje“, ted se telo potrebuje soustredit na boj s nemoci. Jen doporucuju zacit hned davat probiotika a pro pripad mit po ruce Tasectan kids, kdyby antibiotika zpusobila prujem ![]()