Časté krvácení z nosu u dvouročního dítěte

691
12.6.23 16:04

Časté krvácení z nosu u dvouročního dítěte

Ahoj,

Můj syn, dva a půl roku, má poslední dobou časté krvácení z nosu. Většinou v noci, minimálně přes den. Za posledních par týdnu, 3-4× v jednom týdnu. Má s tim někdo zkušenost? Měla bych se znepokojovat? Doufám, že to bude pouze z duvodu alergií (nemá žádnou prokázánou, zatím). Je pravdou, že se často dloube v nose. Máme tento týden schůzku u lékaře, ale jsem z toho nervózní.

Děkuji za postřehy a zkušenosti

Příspěvek upraven 12.06.23 v 16:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4385
12.6.23 16:08
@Adelkadd píše:
Ahoj,Můj syn, dva a půl roku, má poslední dobou časté krvácení z nosu.

A co na to pediatr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
12.6.23 16:12

@korn123

Uvidíme pediatra až za par dni, neměl volno dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
12.6.23 17:33

Syn to měl jeden čas taky, přešlo to samo od sebe. Zjistili mu pak alergii na nejen na roztoče, on tedy celkově špatně spal, pořád se budil, ale nekýchal. Taky se často dloubal v nose a doteď se mu to někdy ze spánku stane. Ráno se vzbudí a má krev na prstě a zaschlou u nosu. U dětí není časté krvácení nic hrozného, mají tenkou sliznici. Ale pediatrovi se o tom zmiň, už jen pro svůj klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5652
12.6.23 22:00

Řešila jsem to samé. Dětská doktorka nejprve udělala krevní obraz, aby se vyloučilo nějaké onemocnění a pak jsme šli na ORL. Verdikt: rozšířená cévka, důsledek alergie a podrážděné sliznice. Teď alergici zrovna trpí, není tvoje dítě alergik? Alergii řešíme na alergologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
22.6.23 15:08

Bibi

Syn má úplně stejný problém sice nepomůžu protože stále nevim diagnózu ale máme podobný příběh.. krvácí z nosu už od půl roku hlavně přes noc a hodně.. nyní má dva roky.. byli jsme na ORL i na místní hematologii kde mě akorát strašili hemofilií nakonec nějakými chorobama a nemocema ale nakonec mi řekli že pořád nic neví že nejsou na tohle zaměřeni takže malého akorát trápili s odběrem krve a stejně nic nevime.. nyní máme termín na dětskou hematologii ve FN Ostrava.. tak snad se už dozvím co mu je :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí