Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, ráda bych se zeptala jestli je možné zaptat jméno v tomto tvaru do rodného listu??Děkuji předem za odpovědi..
@mmanolka
pokud se nenajde nekdo se zkusenosti, tak se to da overit na matrice.
Já si myslím, že by to tak mohlo být. Gaislerová nebo jak se jmenuje, se asi takhle také píše, ne?
Jen by se mi u tohoto jména nelíbilo, kdyby to bylo bez háčku - třeba sms, anglická klávesnice atd. - to pak vypadá, jako by se dotyčná neuměla podepsat, protože Aňa = Ana = klasická verze Anny se píše s dvěma „N“…
No koukala jsem do knizky knappove a tam tuhle verzi nevidim, ale mam 2 roky starou, tak se to mohlo zmenit..
@maritimka píše:
Já si myslím, že by to tak mohlo být. Gaislerová nebo jak se jmenuje, se asi takhle také píše, ne?Jen by se mi u tohoto jména nelíbilo, kdyby to bylo bez háčku - třeba sms, anglická klávesnice atd. - to pak vypadá, jako by se dotyčná neuměla podepsat, protože Aňa = Ana = klasická verze Anny se píše s dvěma „N“…
Ta si tak asi jen říká, myslím, že je normálně Anna
@Levandulina píše:
Ta si tak asi jen říká, myslím, že je normálně Anna
Já vůbec nevím, jak se vlastně jmenuje
. Vždy píšou Aňa, ale jak se opravdu jmenuje, čert ví ![]()
Nelze zapsat jména zkomolená, zdrobnělá a domácká
Moje dcera se jmenuje Anna, ale říkáme jí Aňa. Já si myslím, že je to domácká podoba, takže asi nejde.
@Tapa píše:
Nelze zapsat jména zkomolená, zdrobnělá a domáckáMoje dcera se jmenuje Anna, ale říkáme jí Aňa. Já si myslím, že je to domácká podoba, takže asi nejde.
Já myslím, že nejlepší je zavolat/napsat Knappové. Protože my máme na syna taky v podstatě domácké, zkrácené jméno - původně Božidara ![]()
V republice jsem našla dvě jména Aňa, tak by to snad mělo jít. Nejlepší je jít se zeptat na místní matriku, ať víš, na čem jsi, protože někteří úředníci chtějí být důležití a dělají obstrukce.
Anna se už nenosí? Škoda, v původní podobě krásné klasické jméno. Být kopií jakési herečky, no nevím. Ale je fakt, že tu byla snaha mít i Sandokana, když ten hérec byl tak pěknej, snědej a je to v televizi :mrgreen ![]()
@klarka91 Presna verze je Anastasia rusky Anastazie
A jinak jak pisi holky dojdi si na matiku a budes mit jasno, taky mame cizi jmeno, pokud bude v matricni knize lze ho bez problemu zapsat