Může být jméno AŇA?

219
12.7.13 11:51

může být jmén AŇA???

Holky, ráda bych se zeptala jestli je možné zaptat jméno v tomto tvaru do rodného listu??Děkuji předem za odpovědi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
12.7.13 11:56

@mmanolka
pokud se nenajde nekdo se zkusenosti, tak se to da overit na matrice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.13 12:12

Ja tak jednu osobu znám… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
12.7.13 12:22

Stačí zajít na kteroukoliv matriku a zeptat se???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
12.7.13 12:22

Myslím, že to určitě půjde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
12.7.13 12:37

Já si myslím, že by to tak mohlo být. Gaislerová nebo jak se jmenuje, se asi takhle také píše, ne?

Jen by se mi u tohoto jména nelíbilo, kdyby to bylo bez háčku - třeba sms, anglická klávesnice atd. - to pak vypadá, jako by se dotyčná neuměla podepsat, protože Aňa = Ana = klasická verze Anny se píše s dvěma „N“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
12.7.13 13:21

No koukala jsem do knizky knappove a tam tuhle verzi nevidim, ale mam 2 roky starou, tak se to mohlo zmenit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
12.7.13 13:26

Většinou je to anja, protože to je ukrajinské jmeno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
12.7.13 15:13
@maritimka píše:
Já si myslím, že by to tak mohlo být. Gaislerová nebo jak se jmenuje, se asi takhle také píše, ne?Jen by se mi u tohoto jména nelíbilo, kdyby to bylo bez háčku - třeba sms, anglická klávesnice atd. - to pak vypadá, jako by se dotyčná neuměla podepsat, protože Aňa = Ana = klasická verze Anny se píše s dvěma „N“…

Ta si tak asi jen říká, myslím, že je normálně Anna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
12.7.13 18:52
@Levandulina píše:
Ta si tak asi jen říká, myslím, že je normálně Anna

Já vůbec nevím, jak se vlastně jmenuje :nevim:. Vždy píšou Aňa, ale jak se opravdu jmenuje, čert ví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
12.7.13 19:04

Nelze zapsat jména zkomolená, zdrobnělá a domácká :nevim: Moje dcera se jmenuje Anna, ale říkáme jí Aňa. Já si myslím, že je to domácká podoba, takže asi nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
12.7.13 19:09
@Tapa píše:
Nelze zapsat jména zkomolená, zdrobnělá a domácká :nevim: Moje dcera se jmenuje Anna, ale říkáme jí Aňa. Já si myslím, že je to domácká podoba, takže asi nejde.

Já myslím, že nejlepší je zavolat/napsat Knappové. Protože my máme na syna taky v podstatě domácké, zkrácené jméno - původně Božidara 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
12.7.13 19:56

V republice jsem našla dvě jména Aňa, tak by to snad mělo jít. Nejlepší je jít se zeptat na místní matriku, ať víš, na čem jsi, protože někteří úředníci chtějí být důležití a dělají obstrukce.

• Citovat
  • Upravit
36504
12.7.13 20:06

Anna se už nenosí? Škoda, v původní podobě krásné klasické jméno. Být kopií jakési herečky, no nevím. Ale je fakt, že tu byla snaha mít i Sandokana, když ten hérec byl tak pěknej, snědej a je to v televizi :mrgreen :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10349
12.7.13 21:31

@klarka91 Presna verze je Anastasia rusky Anastazie

A jinak jak pisi holky dojdi si na matiku a budes mit jasno, taky mame cizi jmeno, pokud bude v matricni knize lze ho bez problemu zapsat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze