Může mléčnou kaši?

1430
8.10.11 11:34

může mléčnou kaši?

Zdravím maminky,
ráda bych se poradila.
Prckovi dávám HA mlíčko (manžel je alergik - pyl, nějaké ovoce, bramborový škrob..). Když mu dělám večer kaši, tak nemléčnou. Včera přijela kamarádka a přivezla Vanilkovou mléčnou kaši Hami a balení hotových mlíček Hami (takové ty krabičky, jako je fruko).
Co myslíte, můžu to malému dát nebo raději ne? Je mu 9 měsíců.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
8.10.11 11:39

jasně, že můžeš, podle posledních studíí nemá HA žádný vliv na vznik alergie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
8.10.11 11:46

no, ono podle některých má a jiných ne, některé skutečně prokázali, že u dětí s alergickou anamnézou je význam v podávání HA mlíka, ale u dětí bez alergické anamnézy ne. (ale samo, že když dám dítěti jogurt, nemá HA mlíko už význam.. )

my máme v rodině alergie, HA jsem dávala, do 8m., začli jsme pomalu s jogurtem a jak bylo jasné, že ok, tak jsem přestala dávat i HA mlíko.

už dostává jogurt? pokud ano, vůbec nepřemýšlej, a klidně mu kaši dej.
pokud ne, je to na tobě, v 9m si myslím, že už je na čase zavést mléčnou bílkovinu.. takže bych opatrně začla. i s tím jogurtem.

druhá věc je, že můj kluk mlíčka hami nechce, je na sunaru nutradefense, jiná chuť a tohle plive.. a nechce ani jinou kaši, než nemléčnou do mlíka, u nás vede nestle osmizrnná.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
8.10.11 12:14

Malý je taky potencionální alergik (já ořechy a ekzém), jakmile jsem dala jogurt, tak už jsem to neřešila. Já jsem teda kojila, při pokusu dostat do něj kaši z HA mléka jsem nepochodila, takže jsem musela odsávat. Jakmile dostal jogurt a snesl ho, dostal i mléčnou kaši. Mlíčka s kaší od Hami mu taky jedou :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
8.10.11 12:24

Jogurt už jíme a žádný problém mu nedělá.
Děkuju Vám za odpovědi :kytka: - kašičku mu teda s klidem udělám :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
8.10.11 18:20

Jestli dáváš jogurt, tak mléko HA je zbytečné, takže ho nahraď normálním a můžeš dát i tu mléčnou kaši. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
10.10.11 00:17

Presne tak, jestli uz davas jogurt, tak pak mlecne kase resit uz nemusis. A dale pak uz nema smysl davat HA mleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
suzenek25
26.1.13 13:10

Dobrý den, mám 7 měsíční dceru, je plně kojená…ted už se snažím pomalu přikrmovat, ikdyž se ji to moc nelíbí..Před třemi dny jsem ji dala takovou tu kaši ( myslím, že sunarka) a chutnala ji a spapala ji docela dost, jenže dvě hodiny na to to všechno vyzvracela…(myslela jsem, že je to tím, že se přejedla), včera jsem ji dala znovu, ale snědla si jenom dvě lžičky a v noci se začala dávit a zvracet…Ta kaše je mléčná, myslíte, že by mohla mít nějakou alergii ne to… Děkuji za rady..:-)

• Citovat
  • Upravit
32902
26.1.13 13:25
@suzenek25 píše:
Dobrý den, mám 7 měsíční dceru, je plně kojená…ted už se snažím pomalu přikrmovat, ikdyž se ji to moc nelíbí..Před třemi dny jsem ji dala takovou tu kaši ( myslím, že sunarka) a chutnala ji a spapala ji docela dost, jenže dvě hodiny na to to všechno vyzvracela…(myslela jsem, že je to tím, že se přejedla), včera jsem ji dala znovu, ale snědla si jenom dvě lžičky a v noci se začala dávit a zvracet…Ta kaše je mléčná, myslíte, že by mohla mít nějakou alergii ne to… Děkuji za rady..:-)

myslím že to na ni bylo asi moc (jaká to byla kaše? s příchutí?). V tomhle věku by měla dostávat zeleninku a ovoce, pomalu, postupně.. Nebo obyčejnou nemléčnou kaši bez příchuti. Vždyť teprve začíná poznávat něco jiného než MM.
Já jsme uačínala přikrmovat 5,5m a kaše dělám od 8m…ale kojím, takže stále nemléčné. Plus od 9m má bílý jogurt a ten snáší bezproblémově.
Před časem jsem mu dala UM (měla jsem vzorek Hipp combiotic) do kaše…taky se poblil. A jindy zas do obyč kaše část mléčné kaše Sunarka (taky jsem měla vzorek) a dopadlo to stejně. Jogurt snáší v pohodě, i máslo do příkrmu..ale to UM nevim nevim.
Začni přikrmovat normálně, však UM dávat nemusíš když kojíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
26.1.13 13:29

Zkus bezlepkovou nemléčnou kaši a dělat ji buď do vody nebo do odstříkaného MM - třeba kukuřičnou nebo rýžovou. Může to zvarcení vyvolávat třeba alergie- buď na mléko kravské z té mléčné kaše, nebo na lepek. Uvidíš, jestli to pomůže a podle toho se zařiď dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
31.1.13 12:06

Ahoj, já bych to tedy nedávala, jinak je tvá investice do HA mléka zbytečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí