Může se lékař splést?

9.10.16 10:42

Může se lékař splést?

Děvčata, máte některá zkušenosti, že by se lékař spletl? Jsem, nebo byla jsem 9týden těhotenství a už jsem krásně slyšela bít srdíčko. Ještě mi ho doktor pouštěl nahlas a byl to tak nádherný pocit, ale za 3dny jsem si šla pro průkazku a nebyl tam už stejný lékař jako minule a ten mi řekl, že srdíčko nikde nevidí. Poslal mne domů, že mám počkat cca do 14dní na samovolný potrat a pokud to nepřijde samo, že mám nastoupit do nemocnice. Že to takhle bude šetrnější. Nemohl se lékař splést? Vždyť jsem to srdíčko slyšela, je mi stále špatně od žaludku a bolí mne prsa. Stalo se vám to někomu? Čekali jsme na to 5let a tolik jsme se radovali, že to vyšlo. Nervuji se, vžtyť v tom krátkém rozmezí se nic nepřihodilo a já to srdíčko slyšela, to je asi to nejhorší. Ještě mi řekl, že nám krásně roste…
Holky, může se stát zázrak, nebo už nemám doufat? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
9.10.16 10:48

@helena1988 Děvče zlaté je to dost zmatené. Ten druhý lékař ti znovu dělal uz? Znovu vyšetřil plod? U něj si srdeční akci také zaznamenala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.16 10:51

Právě že za 3dny druhý lékař už nic neslyšel, ano dělal mi uz nový, prý pro jistou, než mi dá knížku. nemůžu říct, že by se nesnažil, hledal srdíčko dlouho a sám říkal, že v 9týdnu by ho najít musel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
9.10.16 10:52

Jestli máš nervy z toho, jela bych někam do nemocnice ať Ti udělají lepší ultrazvuk. Záleží jak je kvalitní, ale bohužel se opravdu může stát, že se srdíčko rozběhne a pak se zastaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.16 10:54

Prý se to stává, že aniž by se to dalo ovlivnit, den ze dne utichne srdíčko. Pořád si říkám co jsem udělala špatně :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
9.10.16 10:54

@helena1988 Je mi to líto, ale tohle se bohužel děje. Samozřejmě, že se lékař může splést, je to taky jenom člověk, ale spíš bych se přikláněla k tomu, že bohužel došlo k tomu blbému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.16 10:56

Kvalitní je určitě, dělali mi ho v Praze u Apolináře a tam mají dobrý UZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
9.10.16 10:57
@helena1988 píše:
Prý se to stává, že aniž by se to dalo ovlivnit, den ze dne utichne srdíčko. Pořád si říkám co jsem udělala špatně :-(

Neudělala jsi nic špatně, tohle je prostě přirozená selekce. Neovlivníš to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
9.10.16 10:58

No… myslím, že ani sebekvalitnější uz nenajde nic jiného. Pokud srdce bije, tak bije. Pokud nebije, tak to bohužel znamená jen jedno. Berunko je mi to líto, ale tohle se stává.
Drž se a přeji, at´se brzo zadaří. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.16 10:58

A máte někdo zkušenost s tím samovolným potratem? Jak dlouho to trvá než to odejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.16 10:59

Ano stává se to, kamarádka byla na UTZ v 9.týdnu kdy srdíčko krásně bilo a za 14 dní nic. Na sobě žádné změny nepociťovala. Čekali na samovolný potrat ale skončilo to velkým krvácením kdy ji ve 2 ráno v rychlosti převáželi sanitou do špitálu na vyčištění.. Takže tak. Za toto se obviňovat nikdo nemusí. Prostě bylo něco špatně a dítě se špatně vyvíjelo. Bohužel. Hodně sil..a malou naději že se třeba doktor spletl. I když pochybuji.. na UTZ pokud už tvuj doktor srdícko viděl by ho musel vidět i druhý doktor.

• Citovat
  • Upravit
9.10.16 11:05
@Anonymní píše:
Ano stává se to, kamarádka byla na UTZ v 9.týdnu kdy srdíčko krásně bilo a za 14 dní nic. Na sobě žádné změny nepociťovala. Čekali na samovolný potrat ale skončilo to velkým krvácením kdy ji ve 2 ráno v rychlosti převáželi sanitou do špitálu na vyčištění.. Takže tak. Za toto se obviňovat nikdo nemusí. Prostě bylo něco špatně a dítě se špatně vyvíjelo. Bohužel. Hodně sil..a malou naději že se třeba doktor spletl. I když pochybuji.. na UTZ pokud už tvuj doktor srdícko viděl by ho musel vidět i druhý doktor.

jsi mne moc nepotěšila, takže by bylo možná lepší jít rovnou na revizi a nečekat na samolný potrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
9.10.16 11:22

Je mi líto co se ti stalo, mám za sebou to stejné :( Neobviňuj se - lehko se řekne, hůř udělá, ale opravdu za to nemůžeš. Na samovolný potrat bych nečekala, já se šla objednat na revizi hned, ale termín měli až za dýl. Druhý den jsem frčela do špitálu a akutně v noci na sál, takže raději jdi rovnou na revizi. Nemusí to být tak dramatické, ale může, a řekla bych že je lepší se tomu vyhnout (ale nevím, nejsem doktor, netuším jaká jsou pro a proti).
EDIT: a pokud tě to uklidní, tak se říká že po potratu je tělo na těhotenství připravené a jako „pohnojené“, a další početí jde pak líp. Asi jo, nám se má zázrak zanedlouho narodit, a není to ještě ani rok od velkého smutku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
9.10.16 11:25

@helena1988 Byla jsem v úplně stejné situaci v 8.tt srdíčko krásně tlouklo a na začátku 10.tt nic. Já chtěla ještě chvíli počkat - vlastně jsem si taky myslela, jestli se nesplet - tak mě doktor varoval, že v tomhle týdnu už je samovolný potrat poměrně „dramatický“. Tehdy jsem to vyřešila tak, že jsem šla druhý den k jinému doktorovi, který udělal velice pečlivý ultrazvuk včetně Dopplera na měření průtoků krve. Bohužel taky už nic nenašel a rovnou jsme se domluvili na revizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
9.10.16 11:31
@helena1988 píše:
jsi mne moc nepotěšila, takže by bylo možná lepší jít rovnou na revizi a nečekat na samolný potrat?

Na tu revizi bych byt tebou sla. Ono to odejde i samo za nejaky cas, ale:

1. klidne to muze trvat i 3-4 tydny, nez si telo uvedomi, ze plod odumrel. Za tu dobu se budes trapit, stale na to myslet a cekat, kdy to prijde.
2. krvacet budes opravdu hodne. Kdyz telo plod odvrhne v 5-6tt, tak je to takova silna menstruace (uz se mi to stalo, takze vim), ale v 9 tydnu to bude jako kdyz kohoutek otevres a uz nejde zavrit.

Revize je samozrejme neprijemna zalezitost (psychicky), ale to cekani na samovolny odchod taky. A po revizi se muzes rychleji dat do kupy a zacat pracovat na dalsim mimcu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty