Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
Mám dotaz, manžel jede jednou za čas na služebku. Většinou je to týden. Naše malá vždycky první noc dobrý ale pak začne vyvádět a ke konci týdne už sem jako mrtvola, protože spím 2 h za noc a ani ne v kuse. Minule když se vrátil tak ten den spala zas normálně ale nestihla ho vidět přijel pozdě večer. Myslela jsem si že je to, že rostou zuby, ale co běžné zabírá, nezabralo.
Takže můj dotaz zní, jestli je možné aby se spanek zhoršil steskem.
Díky moc
@Tianhou jak máš staré dítě?
Myslím že může, moje poslední dítě na tohle bylo citlivé, v batolecim věku vyloženě vyvadel, když muž musel do nemocnice.
Vnima to určitě od miminka
Tak určitě je to nějaký zásah do režimu, ditko je zvyklé, ze tatinek přichází tehdy a tehdy a dela s nim to a to… navíc ty jsi po týdnu bez partnera asi taky unavenejsi, tak možná ještě vnímá i tebe, a radi o to víc
ja mám taky problém kluky uspat, když se muž někde zdrží, to mi skáčou po hlavě porad, a přijde mi, ze když je chlap doma, není to takové extrémní ![]()
@Tianhou píše:
Ahoj holky,
Mám dotaz, manžel jede jednou za čas na služebku. Většinou je to týden. Naše malá vždycky první noc dobrý ale pak začne vyvádět a ke konci týdne už sem jako mrtvola, protože spím 2 h za noc a ani ne v kuse. Minule když se vrátil tak ten den spala zas normálně ale nestihla ho vidět přijel pozdě večer. Myslela jsem si že je to, že rostou zuby, ale co běžné zabírá, nezabralo.
Takže můj dotaz zní, jestli je možné aby se spanek zhoršil steskem.
Díky moc
@Semtex a já si naplánovala výlety s malou a pěkný večery jen pro sebe, protože normálně je dobrej spac (víceméně
)
A teď se tu plouzim jak mrtvola a počítám hodiny do zítřejšího večera ![]()
Ale díky za zkušenosti
Jo, mě dělá scény když táta večer není doma, odmítá usnout. Do toho se přidává určitě tvoje vetsi nervozita a únava..
V 10m už určitě dost dobře vnima že tam táta není…zvlášť jestli třeba tatínek asistuje u nějakých večerních rituálu třeba koupání apod…
U nás je to na střídačku..manžel jede 1wh směny denní/noční a tak jsou děti zvyklé že někdy je a někdy není…
@Semtex zajímavý mě zas přijde že usínají snad lépe když tatínek není doma 😂 na druhou stranu když není doma tak se nekoupe protože to prostě nejde…to bych musela být chobotnice a ještě se umět rozdvojit 😅
Určitě to může vnímat, jak psali holka výše… A určitě to cítí i z tebe, to nepohodlí, únavu a lehkou nervozitu… Záleží, jak často a pravidelně jezdi… Na jednu stranu dětičky v tomhle věku neznají časový úsek., nerozeznání týden od měsíce… Prostě to berou tatínek je, tatínek není… Děti si zvyknou 😁… Mě manžel hned po novem roce odjede na půl roku pracovně pryč. Taky se trošku bojím jak to bude zvládat naše malá 4,5 roku, protože ta už zažila jako to je byz bez tatínka (taky půl roku, kolem jejich 2 let) a ještě máme skoro 2 letáka a když je táta pryč, tak ho taky hledá, tuka na vchodové dveře a volá táta, táta… Takže ano, děti to cítí… Mají svůj radar a cítí to z tebe… Drž se a opatruj se ![]()
Holky moc vám děkuji…jezdí teď docela často ale od nového roku snad bude mit pauzu…když je to jeden večer kdy s námi není tak to jde…každý večer koupeme společně a ukládáme. Taky mi chybí to je jasný.. ale spíš jsem asi i trochu nervózní tak to to naše mimi ví
díky
jste zlaté
@Alcounek tak se taky drž…ať to uteče. Vím že ty chlapy musí když jde o práci ale pani půlrok je hodně dlouho, jak pro Tebe tak věřím že i pro něho. Nevidět takovou dobu děti. Hodně sil ![]()
@Tianhou píše:
@Alcounek tak se taky drž…ať to uteče. Vím že ty chlapy musí když jde o práci ale pani půlrok je hodně dlouho, jak pro Tebe tak věřím že i pro něho. Nevidět takovou dobu děti. Hodně sil
Dekuji mockrát, je to od tebe hezké… Jj, půl roku je dlouhá doba, na všech stranách, naštěstí můžeme mít videohovor, i když ne každý den… Ještě jednou děkuji ![]()
Tak holky včera přijel tatínek a stihl ji dát pusu na dobrou noc. Usnula hned a bez scén a spala 12 hodin!!! Bez hnutí bez mlicka…já od 5 úplně vyspala a chodila sem tu nevěřícně po bytě
takže děkuji za podporu a tatínka asi privazeme doma ![]()
I hodně malé děti jsou vnímavější, než si myslíme. Můj syn dva roky vyrůstal se mnou a svého otce viděl jen několikrát do roka. A nevydržel s ním sám v bytě. Brečel. Můj vnuk, dítě mladší dcery, od miminka, jakmile bývalý překročil práh jejich bytu, brekot, dokud neodešel. A to by člověk řekl, že miminko v postýlce houby ví, kdo vešel do bytu. I miminka vědí svoje.