Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kamarádka má dceru, které se reflux objevil až nějak po šestinedělí, myslím nějak koncem 3.mesice, možná už to byl měsíc 4.
Každopádně reflux se projevuje spíš ublinkáváním, ale z tvého prispevku jsem pochopila, že syn vyloženě blinká, je to tak?
Vím, že kamarádka to řešila tak, že dceři přimíchávala do mléka lžičku nebo dvě mléka „antireflux“ a úplně se to uklidnilo.
@Medulienka64 ano zvrací, je to věští množství, jako kdyby to byla třeba i půlka dávky. Ublinknutí bych neřešila, tohle je právě hodně. Ale v noci to třeba nedělá. Tak právě nevím, jestli to odpovídá na reflux🤔
Může se objevit miminku reflux i až po 3.měsíci života?
Syn teď ve 4,5 měsíci právě už tak měsíc celkem často zvrací. Mám ho ve zvýšené poloze, po krmení vždy jeste čekám aby mu to všechno pěkně ‚dojelo‘ kam má. Jenže pak ho zvednu na říhnutí, poprvé si odříhne a většinou pak slyším jak si znovu odříhne a vyvalí se mu to ven.
Musím podotknout, že nepije nějaké extra velké dávky, takže si myslím, že z přejedení to není. Má 7,5kg a pije běžné 120ml někdy ani nedopije celé. Je na UM.
Jen se bojím, aby to nebylo nic horšího. Nikdy se mu to nestávalo. Právě až teď ten poslední měsíc. Za den třeba takto 3×. Už jsem zkoušela nedávat i odříhnout ale stačí abych ho pak dala třeba na podložku a on jak kope nožkami a snaží se už přetáčet, tak se mu stane téměř to samé.
Myslíte, že je to ok?
(anonym, mám tu kamarádky, které si myslí, že kolikrát až moc vše řeším
)