Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A ted tu o kaŕkulce… byt do 32 svobodna, bezdetna a mit holou zadel? o chlapovi, kteremu je 42, nemluve… to je zase namet na vlanek? proc zakladas diskusi, kdyz uz jedna je?… na tvoji odpoved, ne, nikdo z10tis. uzivatelek tohoto serveru nemel deti 35+ 🙈 🙈 🙈
@Anonymní píše:
Ahoj, mela jste nektera dite v pozdnim veku? 35+?
Me je 32 a deti nemam. Jeste musim 4 roky studovat dalkove, k tomu pracuji na zkraceny uvazek.
Az dostuduji bude mi 36, ikdybych si pak hned poridila dite, az by se narodilo bude mi 38
Me maminka mela ve 30, tatinkovi bylo 33.
Nebo jste si poridily dite i behem studia? Jako ze jste studovaly na materske a k tomu mela obcas brigadu?Co je lepsi stara, vzdelana mama nebo mlada bez skoly?
Lekari doporucuji mit dite kolem 20 let.
Je to docela desiva predstava, takto stara se mnozit.
Jeste se na deti necitim, partnerovi je o 10 let vic.
Bylo by nam 37 a 47 letZatim nemame zazemi atd..i tak bych par let pockala.
Ale jaky je to pocit byt stara maminka?
Rodice nastesti stale mam, prarodice davno neziji ani z jedne strany, jsem jedinacek.
Klidně počkej, předčasný přechod to vyřeší za tebe ![]()
@markytka3 píše:
A ted tu o kaŕkulce… byt do 32 svobodna, bezdetna a mit holou zadel? o chlapovi, kteremu je 42, nemluve… to je zase namet na vlanek? proc zakladas diskusi, kdyz uz jedna je?… na tvoji odpoved, ne, nikdo z10tis. uzivatelek tohoto serveru nemel deti 35+ 🙈 🙈 🙈
Není to až tak neobvyklé, řekla bych
Je mi 35, čekám své první dítě a sama sice mám byt a nějaké další poděděné nemovitosti, ale mám přátele, kteří zatím své bydlení nemají, nebo teprve hledají a doposud trávili svůj čas cestováním po světě a zakládat rodinu se teprve chystají.
Poslední dítě jsem měla ve 34 letech a to mě doktor vedl jako starší rodičku. Už tehdy to byl postarší pán a prostě to tak měl. Dneska se po pětatřicítce rodí docela běžně. Nedělala bych z toho nic tak zvláštního.
Hele tohle má každý jinak, někdo chce byt rodičem skoro v 50, ja bych do toho nesla ani za zlate prase. S manželem sme se shodli, ze děti max do 30, mě se narodila třetí dcera když mi bylo 28 a už to bylo tak tak, teď je mi 30 a už si nedokážu představit mít mimino
vzdělání se dá doplnit i během mateřské, ale mladí a energii už ti nikdo nevrátí. Vem si, ze pak musíte to dítě nějakých 20 let živit, ne-li dyl pokud bude studovat jako ty. Tvůj muž pak bude pracovat do 70, aby živil dítě?
Příspěvek upraven 14.11.23 v 12:49
Studovat dálkové můžeš i s dítětem, nečekala bych další 4roky i když nepovažuju ženy do 40 za staré matky. Nikdy nevíš jestli nebudou s otehotnenim problémy a je lepší mít nějaký ten čas k dobru.
Včera jsem někde v nějaké skupině četla, že nějaká porodila dítě ve 49…ve 37 no problem
jinak on si prostě člověk musí stanovit priority no, je dost možné že to prostě pak ani nemusí jít a nebo to trvá půjde úplně v pohodě těžko říct
Proste jsem si znicila mladi…nechci to popisovat a vykaslala jsem se na skolu kdysi
@starfish_at_night píše:
Není to až tak neobvyklé, řekla bychJe mi 35, čekám své první dítě a sama sice mám byt a nějaké další poděděné nemovitosti, ale mám přátele, kteří zatím své bydlení nemají, nebo teprve hledají a doposud trávili svůj čas cestováním po světě a zakládat rodinu se teprve chystají.
to byl joke 😄 ja mam taky prvni dite v 35, taky kvuli cestovani, studovani, praci… ale nemela jsem
holou zadel a projev nactilete holky… na hloupy dotaz, hloupa odpoved
@Anonymní píše:
Proste jsem si znicila mladi…nechci to popisovat a vykaslala jsem se na skolu kdysi
a proc ve svych letech ty ani pritel nemate zazemi?
Napíšu ze svého pohledu. Já měla první dítě v čerstvých 30, teď čekám druhé v čerstvých 33. Kdybych se mohla znova rozhodovat, měla bych dítě dřív (já jsem tedy vystudovala a pracovala od klasických 25). Jsem pořád unavená, zvykla jsem si na pohodlný život před dítětem, nedávám ani moc s nervama.
Ale je to velmi individuální a naopak starší mamky bývají vyklidněnější…
Fyziologickou stránku věci ale neoblafneš, takže i z tohohle důvodu bych si raději dřív pořídila dítě a dostudovala třeba pak. Pokud už máš nějakou praxi…
@Anonymní píše:
Me je 32 a deti nemam. Jeste musim 4 roky studovat dalkove, k tomu pracuji na zkraceny uvazek.
Az dostuduji bude mi 36, ikdybych si pak hned poridila dite, az by se narodilo bude mi 38
Nebo jste si poridily dite i behem studia? Jako ze jste studovaly na materske a k tomu mela obcas brigadu?Co je lepsi stara, vzdelana mama nebo mlada bez skoly?
Bylo by nam 37 a 47 letZatim nemame zazemi atd..i tak bych par let pockala.
Rodice nastesti stale mam, prarodice davno neziji ani z jedne strany, jsem jedinacek.
Stará matka 35+
…Tohle je dnes úplně normální věk na těhotenství.
Tak jestli se cítíš stará ve věku 30+, tak tě vážně lituju. Mně je 40 a stará určitě nejsem. Dítě jsem měla jak v 25 a 27, tak v 38 letech. Rozdíl ve fyzických silách nulový. Naopak teď toho zvládám mnohem víc.
Jinak si myslim, že je pro dítě horší mít blbou matku, než „starou“ matku. ![]()
Nebo jste si poridily dite i behem studia? Jako ze jste studovaly na materske a k tomu mela obcas brigadu?
Co je lepsi stara, vzdelana mama nebo mlada bez skoly?
Bylo by nam 37 a 47 let
Zatim nemame zazemi atd..i tak bych par let pockala.