Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, jdu si pro radu, syn (11 let) měl ve čtvrtek odpoledne a večer horečku, v pátek po probuzení už ne. Od pátku je v pořádku, nic ho nebolí, není nastydlý. Pustili byste ho dnes na hodinu do bazénu? Chodí každé úterý na plavání.
Nechala bych to na něm, jak se cítí. Už je docela velký. Pokud bych treba vedela, že je ale v bazénu promrzlý na kost a s modrymi rty drkota pokazde zubama, asi bych ho tam nepustila. Jinak ano.
Ja ano. Zalezi, jak casto marodi. Pokud to byla ojedinela epizoda, tak bych se toho nebala.
@verujan píše:
Ahoj, jdu si pro radu, syn (11 let) měl ve čtvrtek odpoledne a večer horečku, v pátek po probuzení už ne. Od pátku je v pořádku, nic ho nebolí, není nastydlý. Pustili byste ho dnes na hodinu do bazénu? Chodí každé úterý na plavání.
Pokud se na to sám cítí, tak bych ho pustila ![]()
Já se teda přiznám, že bych takovou horečku (jeden večer a pak už nic) neřešila ani o tom víkendu a nechala dítě (i mnohem menší) fungovat zcela normálně ![]()
@unuděná píše:
Já se teda přiznám, že bych takovou horečku (jeden večer a pak už nic) neřešila ani o tom víkendu a nechala dítě (i mnohem menší) fungovat zcela normálně
Mám to úplně stejně.
@verujan Jak uz zaznelo, pokud se na to citi, tak ano. Ja to tak delam i se svymi mensimi detmi a nikdy se jim nemoc nevratila. Specialne nejstarsi, skoro 6lety syn je expert na to mit jeden den skoro 40 horecku a druhy den se se mnou hodinu handrkovat, ze strasne nutne musi jit ven litat na kolo a ja mu chci zkazit cely zivot, kdyz mu to nedovolim. Po trech dnech to uz vubec neresim.
Díky moc za odpovědi, chtěla jsem ho pustit, jen jsem si chtěla ověřit, jestli nejsem nezodpovědná matka ![]()
Kdyz chodi kazdy tyden, tak asi i vi, ze pak nema chodit ven s mokrou hlavou a tak, tak at si to uzije ![]()
@verujan píše:
Díky moc za odpovědi, chtěla jsem ho pustit, jen jsem si chtěla ověřit, jestli nejsem nezodpovědná matka
Rada ohledně puštění na bázen je už s křížkem po funuse, tak jen krátká reakce na Vaše sebehodnocení ![]()
Už to, že nad tím přemýšlíte ukazje, že jste naopak zodpovědná matka. Kromě toho, že to evidentně byla jenom ultrkrátkodobá záležitost, považuji za důležité komunikovat se synem - dát mu prostor vyjádřit, jak se cítí a jestli chce jít na plávání.
A je super, že mu neberete možnost se otužovat a být celkově více odolný, aby ho nějaká ta „rýmečka“ neskolila ![]()
@MartinPP Děkuji za Vaši reakci. Syn byl po plavání v pohodě, chodí už několik let. Celkově je dost odolný (hned ťukám na dřevo
)