Může to být bolest k ovulaci?

391
28.10.15 09:42

může to být bolest k ovulaci?

Ahoj všem. Neřeším to primárně kvůli otěhotnění nebo snažení, ale spíš potřebuji poradit. Už druhý měsíc neberu antikoncepci. Máme doma 2 letou princeznu, nebráníme se otěhotnění, ale hlavně nechci brát hormony, tak jsme se s manželem domluvili, že to necháme na přírodě. Jde mi o to, že jsem nikdy neřešila ovulaci, plodné dny a podobně. Nyní již podruhé od vynechání antiny mám nepříjemné bolesti v podbřišku. Popsala bych to bolesti jako když mám dostat MS nebo i trochu jako pocit jít na velkou :oops: Minule to trvalo asi 3 dny, nyní je to již druhý den. Poprvé jsem měla trochu strach co to je a i jsem přemýšlela, že si dojdu k lékaři. Pak to přešlo a teď je to podruhé a mě teprve nyní napadlo, že to může být právě ovulace. Mám k tomu i nepříjemný hodně vodnatý výtok. MS jsem měla vždy hodně nepravidelnou a řešila složitě otěhotnění u doktora. Musela jsem brát léky na srovnání cyklu a i něco na podporu tvorby vajíček. Ale toto jsem nikdy necítila. Je možné, že bych třeba po porodu měla silnější průběh cyklů nebo něco takového? Měla jste to třeba některá tak? A podle popisu může to být ovulace? Nebo si mám raději zajít k lékaři? Děkuji moc za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3074
28.10.15 09:45

@nico2 Pokud pociťuješ bolest v době, kdy by mohla být ovu, tak pravděpodobně to tak i je. Vodnatý výtok je při ovu normální, je to jeden z nejplodnějších dnů.

Příspěvek upraven 28.10.15 v 09:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.10.15 09:45

Tipuju ovulaci, taky mě bolí podbřišek.

Taky jsem před prvním prckem měla cykly všelijaké, po porodu se to srovnalo, druhé dítě na první pokus.

Můžeš zkusit další cyklus měřit bazální teplotu nebo zkusit ovulační testy, aby sis potvrdila, že příznaky jsou ovulační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
28.10.15 10:02

Děkuji zatím moc za odpovědi. Já ani nevím kdy přesně má ta ovulace být. Jsem líná to někde číst a hledat. Vím, že cca uprostřed cyklu, ale přesně nevím. Jinak minule ta bolest byla právě v cca půlce cyklu a nyní je to 10 den po skončení MS. Uvidím, jak dlouho tahle bolest potrvá a počkám kdy přijde příští MS. Dneska přijede manžel ze služebky a 14 dní jsme se neviděli, tak bude určitě dnes nebo zítra techtle mechtle :oops: a třeba se ukáže, jestli to byla ovu bolest :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
28.10.15 10:17

Tak ovulace je 14 den po prvním dni MS. Teoreticky při cyklu dlouhém 28 dni. Prakticky ovšem to muže byt jindy. Ale k dotazu. Já to mám přes ne jak ty. Bolesti, někdy dost Velké v podbřišku cca 3 dny uprostřed cyklu. Předpokládám že je to ovu:) ale nikdy jsem to dřív neměla, AZ tedy po dite ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.10.15 10:33

@Alyss1 Ovulace je 14 dní před menstruací. V tom je ta potíž :lol:, jak ji jednoduše spočítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
28.10.15 10:47

Taky tipuju ovulaci, pokud je to cca v prostřed cyklu. Já mám od druhého porodu bolesti jako kráva. A docela dlouho, nejen dva nebo tři dny. Před prvním dítětem jsem brala antikoncepci, pak jsem měla Mirenu, ale nedělalo mi dobře ani jedno, proto po porodu syna neberu nic. ALe mám podezření na endometriozu na střevě, proto je ovulace i menstruace tak strašně bolestivá. Ovulaci nemívám přesně uprostřed cyklu, spíše v jeho druhé půlce. Bolí mě to fest, při každém sendutí jako by mě napichovali na kůl :roll:
Pokud jsi brala předtím antikoncepci a nic ti nebylo, ted dva měsíc nebereš a cítíš změnu, bude to stopro ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí