Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj vsem, uz druhy den se mi obcas mota hlava a je mi na omdleni, mam zvyseny tlak 140/91.V pondeli jsem byla normalne ve fitku a nic mi nebylo.ted jsem poryd unavena, zadychavam se.Piju tak do 2 litru denne, spis min. Muzou to byt priznaky dehydratace? Bojim se aby to nebylo neco horsiho.Taky me boli obcas zada v spodni casti.Mudr ma ted 14 dni dovcu.
No já bych si raději někam zašla, doktor musí mít určitě záskok, tohle mi moco normální nepřijde, na dehydrataci to nevidím, ale fakt nejsem doktor, hlavně to nepodceňuj!!!
Já bych to viděla na reakci na tohle bláznivé letní počasí, mívám to také tak. Před dětmi jsem bývala naprosto v pohodě, ale teď po porodech je to maso…asi stárnu, či co. Krom toho- teď je počasí pořád našponované, jen jen vypuknout bouřka a ono pořád nic, tak to může být i z toho, alespoň já to tak cítím- jsem v podstatě nepoužitelná máma. Bolest zad s tím pravděpodobně nesouvisí, já jsem dělala gymnastiku, takže když je blbý počasí, nebo mám PMS, bolí mě záda, koleno, rameno
Dcerky jsem odnosila v šátku a nosítku, tak to tomu také moc nedodává… Nicméně, pokud jsi to nikdy předtím nemívala, možná máš nedostatek něčeho v těle. A pokud tě to otravuje (mě tedy dosti, ale co s tím nadělám, počasí nezměním), možná by bylo fajn to později s Mudrou prokonzultovat. Lepší jít jednou zbytečně, než se tím trápit ![]()
Podle mě nějaká viróza… teď to dost lítá, protože tohle teplý počasí je pro bakterie a viry jak dělaný. Hodně kamarádek teď zalehlo se střevní virozou nebo zánětem močáku.
Dehydr. si myslim, ze to neni.Ani to nevypada na nic vazneho, ale to musi vyloucit doktor. Zalezi, jestli mas nejake jine problemy, nadvahu, chron. problemy, vek atd. A taky, jak dlouho cvicis, jakym zpusobem/fitko muze zpusobit bolesti zad kdyz cvicis spatne anebo se spatnou zatezi…
Je mi 33,mam sedave zamestnani, ted bylo hodne stresu, cvicim docela casto, jsem obezni ale zhubnout se mi ani pri dobrem jidelnicku a sportu nedari. Nikdy predtim jsem to nemela.
@luckyhorse píše:
Je mi 33,mam sedave zamestnani, ted bylo hodne stresu, cvicim docela casto, jsem obezni ale zhubnout se mi ani pri dobrem jidelnicku a sportu nedari. Nikdy predtim jsem to nemela.
Pokud je to úplně nově a pokračovalo by to, tak bych s tím pro jistotu zašla na pohotovost, když máš Mudru pryč…Jak jsem psala- lepší jít jednou zbytečně a udělat ze sebe hypochondra, než potom hořce litovat…
Prave…ale porad si rikam ze je to kombinace stresu, horkeho pocasi, malo spanku, spim od 23 do 4 hodin, malo piju a malej mel ted anginu. Uvidim pres vikend a pak kdyztak naklusu k jine doktorce
@luckyhorse Víš co, tohle počasí dává zabrat kolikrát i těm, kteří se nehoní a jsou váhově v pohodě :-/. myslím, že i tlakem a hlavně únavou ti dává tělo najevo, abys přibrzdila. Ten tlak je asi vyšší, ale to může být i k té námaze, jak si dáváš do těla…
Každopádně zpomal a zkus si tlak změřit v klidu. pokud by i tak byl takhle vyšší, tak bych se obrátila na dr.
Jinak dnas v práci jsem myslela, že budu
a že se musím každou chvíli svalit, protože tam bylo dusno a nedýchatelno, ale naštěstí jsem přežila-i když to bylo nechutné…
@luckyhorse píše:
Prave…ale porad si rikam ze je to kombinace stresu, horkeho pocasi, malo spanku, spim od 23 do 4 hodin, malo pijua malej mel ted anginu. Uvidim pres vikend a pak kdyztak naklusu k jine doktorce
Jste si odpověděla.
Je fakt ze denodenni ctyrhodinove cestovani v tramvaji, vlaku y buse tomu taky neprida, uz aby bylo chladneji
Nechci strašit, ale zašla bych na EKG…nebo k internistovi
http://www.priznaky-projevy.cz/…evy-symptomy