Potrat a kyretáž

Anonymní
17.7.14 06:00

potrat a kyretáž

Ahoj, prosím o zachování anonymity. Chtěla bych se zeptat, za jak dlouho po potratu jde žena na kyretáž? Kamarádka včera potratila, byla teprve v sedmém týdnu a na kyretáž jde prý až příští úterý. A musí předtím jít na nějaké odběry? Předem děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.7.14 06:45

Šla jsem ještě ten den. Ráno jsem začala silně krvacet, jela do nemocnice a rovnou si me tam nechali. Řekla bych, ze po týdnu už bude zákrok úplné zbytečný. Pokud se bude kamarádka cítit OK, tak bych to odmítla.

• Citovat
  • Upravit
5066
17.7.14 06:46

Mě zjistili ve 12.týdnu, že nebije srdíčke, hned jsem nastoupila do nemocnice a 2.den udělali zákrok. Možná čekají, že to vyjde samo a bude to mít bez zákroku, když byla takhle na začátku. Odběry předem žádně, vše si zajistí v nemocnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3271
17.7.14 07:03

Já jsem měla zamlký potrat zjištěný ve 12+3 :,(, ale srdíčko netlouklo asi 3 týdny, na revizi jsem šla hned následující den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
17.7.14 07:16

Jako jak potratila - to byl spontánní potrat? U toho ani vesměs nebývá revize třeba (kyretou už se údajně berou jen děložní rohy). U zamlklého se obvykle čeká, někdy to odejde i samo. Čím vyšší týden, tím víc se spěchá. Taky záleží jestli jsou komplikace např. bolesti, krvácení, taky na státu kde žije, v ČR taky jak to dr. posoudí, jsou mírné rozdíly v přístupu mezi lékaři i mezi zařízeními. Odběry podle toho jestli je na ně čas, ale nejsou nutné, jestli je chtějí, tak si je udělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.14 07:33

@wobludka No mě to totiž přijde celé nějak divné. Spontáně. Prý dostala křeče do břicha, začala krvácet tak šla ke svému gynekologovi a ten jí řekl že tedy potratila. Má si dojít na odběry a pak objednat do nemocnice. A že prý to dělají jen v úterý a ve čtvrtek.

• Citovat
  • Upravit
5066
17.7.14 07:44
@Anonymní píše:
@wobludka No mě to totiž přijde celé nějak divné. Spontáně. Prý dostala křeče do břicha, začala krvácet tak šla ke svému gynekologovi a ten jí řekl že tedy potratila. Má si dojít na odběry a pak objednat do nemocnice. A že prý to dělají jen v úterý a ve čtvrtek.

to je nějaký divný, že by měli jen 2 dny v týdnu operační

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
17.7.14 08:08

Ahoj, já jsem potratila v 11. týdnu, byl to zamlklý potrat, šla jsem na obyčejnou kontrolu a tam mi oznámili, že plod je mrtvý. Doktor mě poslal do motola, aby to potvdili, takže jsem rychle jela a na revizi dělohy jsem šla za dva dny. Byla ta středa a v pátek 1.7.2012 jsem šla na revizi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8152
17.7.14 08:11

Ja jsem potratila a mudr. rikal, ze muzu jit na kyretaz hned, nebo pockame tyden, jestli to samo odejde. Neodeslo, tak jsem pak byla druhy den poslana do nemocnice na kyretaz. A na jaky odbery by mela jit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.14 08:18

@Levandulina na odběry krve

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.7.14 08:47

Ja kdyz potratila v 7tt, tak se to stalo 2dny pred kontrolou u me gyndarky. Ta mi na dala krev kvuli hcg, protoze se ji to nezdalo, ale kdyz pak videla hladinu hcg, tak mi potvrdila potrat, protoze pri takove vysi uz melo byt srdicko, no a na kyretaz sem sla tyden po.

• Citovat
  • Upravit
202
17.7.14 08:49

Ahojík,
přidávám se taky, začala jsem špinit ve 12TT, celý den jsem byla doma, až k večeru bolesti břicha, tak mně odvezly do nemocnice, kde zjistily že je to zamklý potrat, srdíčko nebije, tak ještě v 1 v noci okamžitě na sál na revizi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3271
18.7.14 18:11

@Lennulka75 Moc me mrzi, ze i tebe potkala tak smutna zkusenost :hug:.
Opatruj si, var si kontryhelovy caj a at je to nejhorsi obdobi brzy za tebou! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.2.20 18:15

Ahoj holky,
ve 12tt jsem musela podstoupit kyretáž (zamklý potrat). Po samotném zákroku jsem krvácela, další den mě pustili domů a od té doby nic, už je to 3dny tak nevím jestli to je normální a začnu krvácet trošku později, nebo se znepokojovat… Jinak mám občasné mírnější křeče v podbřišku, teplotu nemám.

Měla jste některá podobný průběh?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast