Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Šla jsem ještě ten den. Ráno jsem začala silně krvacet, jela do nemocnice a rovnou si me tam nechali. Řekla bych, ze po týdnu už bude zákrok úplné zbytečný. Pokud se bude kamarádka cítit OK, tak bych to odmítla.
Mě zjistili ve 12.týdnu, že nebije srdíčke, hned jsem nastoupila do nemocnice a 2.den udělali zákrok. Možná čekají, že to vyjde samo a bude to mít bez zákroku, když byla takhle na začátku. Odběry předem žádně, vše si zajistí v nemocnici
Já jsem měla zamlký potrat zjištěný ve 12+3
, ale srdíčko netlouklo asi 3 týdny, na revizi jsem šla hned následující den…
Jako jak potratila - to byl spontánní potrat? U toho ani vesměs nebývá revize třeba (kyretou už se údajně berou jen děložní rohy). U zamlklého se obvykle čeká, někdy to odejde i samo. Čím vyšší týden, tím víc se spěchá. Taky záleží jestli jsou komplikace např. bolesti, krvácení, taky na státu kde žije, v ČR taky jak to dr. posoudí, jsou mírné rozdíly v přístupu mezi lékaři i mezi zařízeními. Odběry podle toho jestli je na ně čas, ale nejsou nutné, jestli je chtějí, tak si je udělají.
@wobludka No mě to totiž přijde celé nějak divné. Spontáně. Prý dostala křeče do břicha, začala krvácet tak šla ke svému gynekologovi a ten jí řekl že tedy potratila. Má si dojít na odběry a pak objednat do nemocnice. A že prý to dělají jen v úterý a ve čtvrtek.
@Anonymní píše:
@wobludka No mě to totiž přijde celé nějak divné. Spontáně. Prý dostala křeče do břicha, začala krvácet tak šla ke svému gynekologovi a ten jí řekl že tedy potratila. Má si dojít na odběry a pak objednat do nemocnice. A že prý to dělají jen v úterý a ve čtvrtek.
to je nějaký divný, že by měli jen 2 dny v týdnu operační
Ahoj, já jsem potratila v 11. týdnu, byl to zamlklý potrat, šla jsem na obyčejnou kontrolu a tam mi oznámili, že plod je mrtvý. Doktor mě poslal do motola, aby to potvdili, takže jsem rychle jela a na revizi dělohy jsem šla za dva dny. Byla ta středa a v pátek 1.7.2012 jsem šla na revizi
Ja jsem potratila a mudr. rikal, ze muzu jit na kyretaz hned, nebo pockame tyden, jestli to samo odejde. Neodeslo, tak jsem pak byla druhy den poslana do nemocnice na kyretaz. A na jaky odbery by mela jit?
Ja kdyz potratila v 7tt, tak se to stalo 2dny pred kontrolou u me gyndarky. Ta mi na dala krev kvuli hcg, protoze se ji to nezdalo, ale kdyz pak videla hladinu hcg, tak mi potvrdila potrat, protoze pri takove vysi uz melo byt srdicko, no a na kyretaz sem sla tyden po.
Ahojík,
přidávám se taky, začala jsem špinit ve 12TT, celý den jsem byla doma, až k večeru bolesti břicha, tak mně odvezly do nemocnice, kde zjistily že je to zamklý potrat, srdíčko nebije, tak ještě v 1 v noci okamžitě na sál na revizi ![]()
@Lennulka75 Moc me mrzi, ze i tebe potkala tak smutna zkusenost
.
Opatruj si, var si kontryhelovy caj a at je to nejhorsi obdobi brzy za tebou! ![]()
Ahoj holky,
ve 12tt jsem musela podstoupit kyretáž (zamklý potrat). Po samotném zákroku jsem krvácela, další den mě pustili domů a od té doby nic, už je to 3dny tak nevím jestli to je normální a začnu krvácet trošku později, nebo se znepokojovat… Jinak mám občasné mírnější křeče v podbřišku, teplotu nemám.
Měla jste některá podobný průběh?
Ahoj, prosím o zachování anonymity. Chtěla bych se zeptat, za jak dlouho po potratu jde žena na kyretáž? Kamarádka včera potratila, byla teprve v sedmém týdnu a na kyretáž jde prý až příští úterý. A musí předtím jít na nějaké odběry? Předem děkuji za odpovědi