Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pozvolna vznikající plicní embolie, při níž se drobné sraženiny dostávají do plic, je o to zákeřnější, že se vcelku nijak neprojevuje. Plicní řečiště se ucpává pomalu, tělo se dokáže přizpůsobit a vysoký krev tlak v plicních cévách, tzv. plicní hypertenzi, vcelku zvládá. Ale jen do času. Postupně se člověk potýká s dušností při fyzické námaze, připojují se otoky končetin, únava, ospalost, občasné bušení srdce. Jakmile se objeví tyto symptomy, je nezbytné navštívit lékaře a podstoupit odborná vyšetření plic i srdce, která jsou předpokladem stanovení správné diagnózy a účinné léčby.
Tlak máš trochu vyší standartně bývá 120/ na 70.
Ale muj manžel měl v uterý tlak 140na 80 a mudra mu řekla malinko vyší, ale v pořádku.
Víš, co tet si dej ze 3 magnézka-hořčík a mělo by se ti ulevit. Já jsem byla i na interně motala se mi hlava, věčně na omdlení a bušení srdce ktomu. Vykapali mi pixlu magnézka a nastala obrovská uleva. Do tet ho beru a jsem už v pohodě.
Měla by jsi chodit dříve spát-to mi tam také řekli. Mám mimčo a chodila jsem spát kolem jedenácté, než jsem vše podělala a pak stávala ještě k mimču. Žena by měla mít odespaných osum hod.za noc. Chlapi to mají jinak, jim stačí mín.
A také říkali, že stresem a fyzickým vypětím, to muže být u tebe to fitko se z těla odbourá jako první magnézko a pak to tělu zásadně chybí. A pak právě nastává to omdlévání a motání hlavy.
Akorát teda je mi pořád stejně, tak přemýšlím, jestli to nemůže být třeba i od páteře, EKG mi dělala a vše v pohodě, tlak byl 90/70, a prý dost málo piju. Už třetí den piju aspoň 3 litry denně a stále se cítím stejně. Teď má MUDr. tu dvoču, tak po dovču k ní naběhnu, jestli to nepřestane. Snad mě pošle na nějaké vyšetření. Naštěstí tento týden mám volno, ale vůbec nevím, co bude další týden v práci, jestli je to od krční páteře…
@luckyhorse
A jíš to magnézko? Já když byla na té interně-tak jsem si šla s papírem a na něm byla závěr diagnozy-celkové vyčerpání organizmu. A jediné co mi dali bylo magnézko. A musela jsem ho užívat delší dobu. Pak už mi bylo dobře. A magnézko, jako prevenci beru dodnes.
Ten vrchní tlak máš hodně málo. Ten má být tak 120. Když jsem mívala v těhotenství 100 tak se jen ptali a není vám špatně, máte strašně nízký tlak.
Dotaz pro blbečky, to magnezko se kupuje jako šumivé tablety nebo jak? Díky
Jsou to normální tablety- Magnesium B6
je to i s vitamínem B6 aby se v těle maximálně vstřebalo a tělo ho využilo.
Berou se každý den 2 tabletky.