Muže tohle byt abkm?
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
A kolik je malymu? Ma uz prikrmy? U nas byla cerstva krev, hlen a ridsi konzistence.. pozdeji se pridal ekzem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gigi7 malemu je 6 měsíců. Prikrmy dostává jedu zeleninu vždy od každé 2 dny měl dyni, cuketu, brambor, repu, hrásek, špenát, brokolici, batat.
U nás je to takto
- Citovat
- Upravit
@Katanovak tak to klidne muze byt natravene jidlo.. jestli kojis, tak muzes zkusit dietu bez bkm..pokud ne, tak se da zkusit treba Nutrilon Allergy Care.. aspon dva tydny a uvidis, jestli bude rozdil..a je dobre, ze ji zelenou zeleninu, ta je na streva super ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katanovak mě tam přijde i hlen, ale fotky se mi hůř zobrazují. Já bych dietu zkusila. Na tři týdny. Lepší teď, když skoro nic nejí než později. Jestli kojíš tak musíš držet dietu i ty. Ideálně vyloučit i sóju, hovězí. Ať víte co nejrychleji na čem jste. Jen je fakt nutné nedělat dietní chyby. Opravdu číst úplně vše. Je to otrava, ale dá se to zvládnout hezky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@anavi13 ano já kojim takže dnes dietu nastolim a uvidíme co přijde myslím si ze tam ano nějaká intolerance bude hlen si taky myslím ze tam je, jinak díky za info 😊
- Citovat
- Upravit
@Gigi7 ano já kojim, takže mám prave podezření na nějakou intoleranci ze si odeme bere něco co mu nesedí, takže zkusím vyřadit neléčené výrobky a uvidíme co dal 😊
- Citovat
- Upravit
Podle vzhledu stolice a kyseleho zapachu bych ABKM videla jako pravdepodobnou. A pribira normalne? Urcite bych zkusila dietu, ale jak uz pisou holky - bacha na to, neni to tak jednoduchy, jak to na prvni pohled vypada, viz hlavne soja, hovezi, vejce… Nastuduj to opravdu poradne, aby se efekt diety dal objektivne zhodnotit. Uz jsem tu zazila diskusi s pani, ktere dieta „nezabirala“ a pak se ukazalo, ze misto kravskeho mleka se ve velkem laduje prave sojovym…
A samozrejme pocitej, ze dieta se neprojevi ihned. Jednak bude jeste nejakou dobu trvat, nez se ti BKM z mleka pri diete zcela ztrati (cca 3-4 dny) a teprve pote musi jeste u ditete probehnout alespon nejaka zakladni regenerace streva, coz taky neni hned. Obecne se doporucuje tomu dat minimalne 3 tydny az mesic. Ja se priznam, ze na to jsem nervy nemela, krev v pline me celkem dost desila. Takze syna jsem ze dne na den prevedla na UM a znovu kojit jsem pak zkusila az za par dni. Efekt byl tedy prakticky okamzity - za tyden mi pribral kilo, coz mu predtim trvalo 2 mesice
U nas tedy ale byl velky problem prave s neprospivanim, takze na nejake experimenty to moc nebylo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magda26 Nene on prospívá krasne, kromě Te stolice na něm nepozoruji nic kromě občasné vyrážky na tváři. Nejde mu se poradně vyprázdnit kadi jednou za 3 dny tak
- Citovat
- Upravit
@Katanovak píše:
@Magda26 Nene on prospívá krasne, kromě Te stolice na něm nepozoruji nic kromě občasné vyrážky na tváři. Nejde mu se poradně vyprázdnit kadi jednou za 3 dny tak
Ta vyrazka muze byt k tomu, to je celkem typicke. Dietou kazdopadne nic nezkazis a uvidis… Drzim palce!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magda26 takhle vypadá ta vyrážka prsve mě zarazi ze není osypaný cely jinak mockrát děkuji ♥️
- Citovat
- Upravit
@Katanovak u nas byl taky ekzem jenom na obliceji.. pak obcas i na tele.. u nas vadila bkm, soja, hovezi, vejce a korenova zelenina.. ale ta uz prochazi a zloutek taky..u ostatniho o dost slabsi reakce.. tak drzim palce, at to alergie idealne neni nebo at najdete, co vadi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katanovak tak zase u toho kojení je fajn, že to nemusíš řešit s lékařem. Zkusila bych. Mě syn prospíval také dobře. Ekzém může být projev, ta stolice jednou za tři dny může být u kojení normální. Začala bych BKM, sója, hovězí. Případně pak přidat vejce. Můj syn má právě ABKM, sóju, hovězí, vejce, drůbež.
Jen opravdu číst a číst. Klidně se ptej. Ono fakt je třeba sója hodně v pečivu. Stopové množství by vadit nemělo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katanovak jak jste dopadli?💩 resime ted neco dost podobného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky. Když jste zjistili ze vaše děti mají ABKM měli v plenkách krvavé nitky tmavší ale i světlejší?
Sem už z toho hotova doktor řekl ze je to z popraskaneho konecniku to by ale přeci krev v plene nebyla natravena. Mám podezření na tohle. Malý ma i kasovitou stolici která zapáchá dost kysele. Samozřejmě mě krev v plenkách děsí a ještě víš mě děsí ze se furt na něco čeká