Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
verenika píše:jadviga píše:matka chce dítě do péče aby mu uškodila?No,budiž.I takový ženský se najdou.Ale v tom případě se může soudit o svěření do své péče.Snad ve škole/školce ví kdo ho vodí,vyzvedává.Sousedi vidí,že se mu věnuje…A jestlli dítě umí mluvit tak by se k tomu taky mohlo vyjádřit atd,atd…
k bodu tři - zrovna teď toto řeší můj kamarád, chce dítě do péče - matka chce dítě jen proto, aby mu uškodila, protože se stará jen on a ona sedí u pc a „loví“ chlapi, který si vodí domů - dítě pravděpodobně připadne jí…
PROTO ZAKLÁDÁM DISKUZI O TOM, ŽE JSOU MUŽI TROCHU V NEVÝHODĚ, CO SE TÝČE TOHO, CO PÍŠU, NENÍ TO PRAVIDLEM, POCHOPITELNĚ!!!!
aby uškodila tomu chlapovi, ne dítěti, jestli jsem to špatně napsala… aby ten chlap trpěl, je to jeden případ z mnoha, proto jsem založila téma, proto se ptám, jestli někdo také narazil na takové a přišlo mi to ,že ten chlap je v nevýhodě ![]()
Neprihlasena Jaruna píše: 1)je pravda,ze oba podepisuji papir o jmenu ditete,ale ZENA po porodu dat diteti napsane jmeno dat nemusi!!Muze diteti dat na posledni chvili jine! 2)o tom nic nevim 3)neznam takovy pripad v mem okoli,vzdy bylo dite,nebo deti soudne priznano otci. 4)vetsinou to tak je,ale s tim nikdo nic neudela.
asi tak jsem to myslela, že ta žena může nakonec rozhodnout
Pokud všechny ty body jsou k nějakým konkrétním případům, které znáš ze svého okolí, tak jistě znevýhodněn muž je.
Brala jsem to jako nějaký obecný nešvar..
Jinak dvakrát jsme rozhodovali o jménech jako nesezdaní a bylo to rozhodnutí společné..Ani nevím, že by matka „mohla kdyby chtěla“ ještě vzít zpátečku a rozhodnout si sama.
ano, znám, jinak bych to nepsala, právě proto jsem chtěla vědět, jestli si to myslí ještě někdo jinej… u některých bodů znám více případů…
Lizbeth píše:
Pokud všechny ty body jsou k nějakým konkrétním případům, které znáš ze svého okolí, tak jistě znevýhodněn muž je.
Brala jsem to jako nějaký obecný nešvar..Jinak dvakrát jsme rozhodovali o jménech jako nesezdaní a bylo to rozhodnutí společné..Ani nevím, že by matka „mohla kdyby chtěla“ ještě vzít zpátečku a rozhodnout si sama.
Teoreticky jo. Je to dokonce mně vyčítáno (ale spíš ve srandě). Do porodnice jsem nastoupila ještě dříve, než jsem ten canc vyplnila a podepsali. Měli jsme dvě jména pro kluka a furt jsme se nemohli definitivně rozhodnout. A protože to na mně vybafli u příjmu, nahlásila jsem tam jméno … které z těch dvou mi prostě v tu chvíli přišlo na jazyk. Manžel s ním samozřejmě souhlasil, ale spíše by preferoval to druhé. Těsně před porodem (operací) jsem si připravila už v nemocnici Prohlášení. Manžel ho nějak posepsal v letu a teď tvrdí
, že si ani nepřečetl, které jméno
Ale je fakt, že kdyby nepřišel a nepodepsal, tak se malej mohl narodit třeba jako Trumberín Alonzo, a otec by s tím už těžko něco udělal …
Když ono je i tohle těžký. Když já budu chtít toho Alonsa Nováka a manžel po sobě Jana Nováka a nedohodnem se, pak já mám jakousi nepatrnou výhodu, že spíš u toho porodu a pojmenování budu blíž než otec. Ale to už spíš bude svědčit o stavu nějaké msty, neschopnosti se dohodnout nějak jinak, a o to hůř, že se to provalí na dítěti … teda v případě, že půjde o jméno, které bude … prostě „divné“. No .. a nebo a naopak. Na kolik je dobře nebo špatně, když táta chce Maradonnu Nováka, a já podvodem dítě pojmenuju Pavel? ![]()
jadviga píše:Neprihlasena Jaruna píše: 1)je pravda,ze oba podepisuji papir o jmenu ditete,ale ZENA po porodu dat diteti napsane jmeno dat nemusi!!Muze diteti dat na posledni chvili jine! 2)o tom nic nevim 3)neznam takovy pripad v mem okoli,vzdy bylo dite,nebo deti soudne priznano otci. 4)vetsinou to tak je,ale s tim nikdo nic neudela.asi tak jsem to myslela, že ta žena může nakonec rozhodnout
Ad 1) My jako tehdy nesezdaní rodiče určili při sepisování otcovství a příjmení dítěte i křestní jména a na matrice mi úřednice řekla, že kdybychom to chtěli po porodu změnit, není to tak jednoduché. POkud žena dá jméno sama a nebere přitom ohled na názor otce, tak je to sobeckost.
Ad 2) To je nutné opatření a já to plně chápu, rozhodně mi to nepřijde jako nevýho mužů.
Ad 3 + 4) Je pravda, že soud přiřkne dítě v drtivé většině případů matce, souhlasím, že v tomhle jsou muži v nevýhodě.
Radus,tak asi jak v ktere nemocnici,protoze u nas se me po kazdem porodu sestra zeptala,zda chci dat diteti jmeno,ktere mam napsane.A ja to teda neodsuzuji,protoze je mnoho lidi,kteri sice papir maji vyplneny,protoze se to vyplnit musi,ale stejne si se jmenem nejsou jisti a mohou ho dat az na posledni chvili,to je primo po porodu,nevydim na tom nic spatneho.
Tohle už se dělalo při mém narození.měla jsem být Martina a táta přilít do porodky po porodu,že budu Veronika ![]()
Neprihlasena Jaruna píše:
Radus,tak asi jak v ktere nemocnici,protoze u nas se me po kazdem porodu sestra zeptala,zda chci dat diteti jmeno,ktere mam napsane.A ja to teda neodsuzuji,protoze je mnoho lidi,kteri sice papir maji vyplneny,protoze se to vyplnit musi,ale stejne si se jmenem nejsou jisti a mohou ho dat az na posledni chvili,to je primo po porodu,nevydim na tom nic spatneho.
No oni jsou asi dva papíry. My jména vyplňovali do formuláře, kam se zapisoval otec a určovalo příjmení, ještě nás matrikářka upozornila, že si musíme být jisti na 100% (těmi jmény, museli jsme mít variantu pro kluka i holku). Tenhle papír jsem odevzdala v porodnici a pak už se mnou nikdo jméno neřešil, šlo to rovnou na matriku, pod kterou spadá porodnice. Jinak maminky dostávají formulář při příjmu, který musí po porodu odnést na matriku tatínek (nebo kdokoliv jiný) a do kterého už píšou jen jedno jméno, no a to si změnit můžou. Takhle to chodí u nás.