Můžou to být neštovice?

7182
8.12.11 19:24

Můžou to být nešovice?

Robíno už týden marodí - rýma, kašel, dvakrát měl horečku, naposledy předevčírem odpoledne. Dneska v krámě koukám, že má nějaký rudý tváře. Doma ho svlíknu a má fleky na rukou, pár na trupu, na rameni to vypadá jako puchýř. Mohou to být neštovice? Já vím, že se to takhle těžko soudí (k doktorovi s ním jde manžel zítra), ale potřebuju trochu uklidnit, že to spíš neštovice nejsou. Bojím se jich, protože jsem je ještě neměla a jsem kardiak a astmatik, oslabená imunita.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
926
8.12.11 19:31

Jak velké fleky to jsou? Jako komáří štípnutí (možná začínající neštovice) nebo velké rozlité koláče (to by pak mohla být pátá nemoc)? Nebo to vypadá spíše jako beďary? Teď totiž řádí jakási nemoc rukou, nohou a úst a vypadá to jako tvrdé beďary kolem pusinky, na rukou a nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
8.12.11 19:32

vypadá to asi takto? http://www.zenyprozeny.cz/…vice2703.jpg . Hele a pokud si je neměla, asi by si s malým být neměla, u dospělého je mnohem horší průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
8.12.11 19:43
Raduš.ka44 píše:
Robíno už týden marodí - rýma, kašel, dvakrát měl horečku, naposledy předevčírem odpoledne. Dneska v krámě koukám, že má nějaký rudý tváře. Doma ho svlíknu a má fleky na rukou, pár na trupu, na rameni to vypadá jako puchýř. Mohou to být neštovice? Já vím, že se to takhle těžko soudí (k doktorovi s ním jde manžel zítra), ale potřebuju trochu uklidnit, že to spíš neštovice nejsou. Bojím se jich, protože jsem je ještě neměla a jsem kardiak a astmatik, oslabená imunita.. 8o

nestovice jsou pupinky.ne fleky, muze to byt cokoli,nenohl neco snist??alergicka reakce'?
skrabe ho to?jestli ma vysokou horecku,radsi bych sla na pohotovost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
8.12.11 19:56

Jsou to fleky, někde menší, na vnitřní straně paže větší, možná se mu to tam slévá do jednoho. Jen na tom rameni puchýřek, už je v něm tekutina. Horečku nemá, ani teplotu, nesvědí ho to, řekla bych, že o tom vůbec neví. Nejsou to ani beďary, ani pupínky z fotky, co vložila Laskecka. Takže můžu být klidnější? Jestli něco nesnědl, nevím, byl s ním doma manžel, ten přijde až v půl jedenácté. Dala jsem mu Flonidan, tak snad to zabere. Fakt mě to vyděsilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
8.12.11 20:01

Radi nova nemoc presne priznaky jake popisujes…moje mamka dela ve skolce a dnes 2 deti poslaly kvuli tomu domu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
8.12.11 20:05
nikitanikita píše:
Radi nova nemoc presne priznaky jake popisujes…moje mamka dela ve skolce a dnes 2 deti poslaly kvuli tomu domu :-(

No pěkný. :zed: Doufám, že to není tak nebezpečný jako neštovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
8.12.11 20:11

https://www.emimino.cz/…-usta-55847/

koukni na tohle to je ono…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
8.12.11 20:18

Tak to bude něco jiného… Afty nemá a na nohou taky nic. Udělala jsem pár fotek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
8.12.11 20:22

To bude nějaká alergie, malému se tohle dělalo, než jsme přišli na alergii na bílkovinu kravského mléka. Akorát teda neměl žádný puchýř :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
8.12.11 20:31

Hmmm, taky mi to přijde jako nějaká alergická reakce … nebo alespoň jsme nikdy nic takového neměli a to už jsme si neštovice, páté a šesté nemoci odkroutili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
8.12.11 20:32

Radusko asi alergie bych ekla…a povleceni je z Jysku vid? :-DDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
8.12.11 20:34

Na neštovice to nevypadá. A můžu se zeptat proč si se nenechala na neštovice očkovat? Nemůžeš kvůli nemoci? Jako spoléhat se,že to malej nedostane je asi docela risk :nevim: . Náš malej dostal neštovice v 8 měsících a chytl je venku na procházce nebo v obchodě (nikde jindy jsme s ním nebyli),takže to,že je malej chytne je velmi pravděpodobné,tedy pokud si ho nenechala očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21601
8.12.11 20:35

tohle neštovice určitě nejsou. také bych tipla alergickou reakci. a ty puchýře jsou možné i u ekzému. mojí sestře se takto dělají na rukou a je to nějaký druh ekzému. uvidíte co vám zítra řekne doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
8.12.11 20:36

A co takhle počínající pátá nemoc?
http://cs.wikipedia.org/…_disease.jpg

Jenže ta se prý vyskytuje většinou na jaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek