Můžu být transgender?

184
19.12.22 18:17

Můžu být transgender?

Jsem mladý kluk, je mi 16 let a půl, brzy mi bude 17. A celý život, už od narození se chovám jako opačné pohlaví. Nevíte čím to je? Jsem na holky, přitahují mě pouze dívky. Ale často mi vadí když mi někdo zakazuje užívat ženské věci. Jako malý kluk jsem si hrál s panenkou, barvil se řasenkou a tužkou na oči. To barvení vlastně dělám to teď, ale může to být z toho důvodu že se mi líbí styl Emo a že mám ty řasy dlouhé. Občas mám sklony říkat lidem aby mě oslovovali jako dívku, já moc tomu nerozumím. Ještě to u mě neskončilo. Jsem teď v podstatě kluk nebo holka? vždy jako malý jsem nenáviděl klučičí hry jako fotbal nebo vybíjenou, při vybíjené jsem se vždy bál míče. Zajímal jsem se jen o svojí krásu a o dámské džíny, vycházím lépe s holkami. Jednou jsem si i vytvořil fake profil holky abych byl holka. Myslíte si že to není normální? 😕 😕všichni mi vyčítají že vypadám jak holka a že jsem trans😰.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31278
19.12.22 18:35

Za prvé, nenech si nic vyčítat, i kdybys byl trans, tak co, je to tvuj život. Jinak mozna by bylo fajn se nenechat skatulkovat. Aspon prozatim. Nejspíš na to časem prijdes sam, muzes se případně objednat k psychologovi/sexuologovi, ktery by ti mohl pomoci se ve svych pocitech lépe vyznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
19.12.22 18:41

Mas v rodine nebo mezi přáteli někoho, kdo tě neodsuzuje, kdo stoji při tobě? Tech se drž a na ty, co jsou vysloveně hnusni, se vykašli.
Mas celkem štěstí, zijes v dobe, kdy toto tema uz neni takove tabu jako driv. Na internetu muzes najít spoustu článků, blogů od translidi, s jejich zkušenostmi i zážitky. Nebyl bys v tom sám :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
19.12.22 18:43

@Mar__tanka1983 děkuji♥️️a vědí to jen přátelé, bojím se reakce rodičů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
19.12.22 18:48

Můžeš a nemusíš. Není to buď cis nebo trans, je to škála. Jinak tedy úplně průměrný, nudný, mladý muž nebudeš. Sláva.

Nemusíš se do ničeho štelovat, máš před sebou roky, kdy potřebuješ prozkoumávat kdo vlastně jsi a co chceš a můžeš měnit názory a přístupy. Bez toho aby sis ozkoušel co nechceš, nezjistíš co chceš.

Jestli potřebuješ nějakou škatulku, tak říkej že jsi nebinární.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
19.12.22 18:50

Ohledně té transsexuality - vadí ti že nemáš prsa? Vadí ti tvůj penis? Prožíváš jako problém to, že máš chlapecké tělo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
19.12.22 18:54

@Ou spíš tělo a obličej dívky to je mi líto že nemám, Hlavně mi vadí vousy a chlupy na nohou. Jako hodně dbám na mojí krásu, penis mi ani zas tak moc nevadí. A prsa by mi nevadilo mít dokonce bych byl za ně i rád. Není mi moc příjemný mít vousy jako hlavní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
19.12.22 19:18
@Marty 066 píše:
@Mar__tanka1983 děkuji♥️️a vědí to jen přátelé, bojím se reakce rodičů

Je dobre, ze mas aspon nějakou podporu :hug:
Hele i rodice musi neco tusit, jestli se treba líčíš…jsou nejake naznaky, jestli jim to nejak echt vadí? Treba blby kecy, kdyz se trans tema objevi v televizi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
19.12.22 19:21

Úplně mimo téma, ale já prostě musím. Vybíjená je spíš holčičí hra. Vybíjená a volejbal, celou střední jsme na tělocviku nehrály nic jiného :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11810
19.12.22 19:24

Řekla bych že jsi zatím zmatený a nevíš jistě chceš linbyt spíš kluk nebo holka nebo jak vlastně… Nenech se od okolí škatulkovat..líbí se ti dámské kalhoty nos je…líbí se ti řasenka tak si ji dávej…líbí se ti holky tak se s nimi videj :nevim: je spousta takových kteří jsou něco mezi…a udělali sin toho svou přednost.. hodně jsou mezi umělci… hudebníky… Takový Bill kaulitz, Lauru, nebo kapela Cinema Bizzare ti taky hledali a možná dodnes hledají…a bude jich víc…jsou to jen metrosexualove nebo si nejsou jistí co jsou?
Asi by ti pomohl nějaký sexuolog abys své pocity pochopil a dobře si pak promyslel co uděláš..aby ses zbytečně třeba nevrhnul do hormonální léčby a nezjistil pak že ti to nevyhovuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
19.12.22 19:27

@Mar__tanka1983 vědí jen o té řasence

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
19.12.22 19:29

@Mar__tanka1983 nějak jim to nevadí. Máma mi řekla že s řasenkou vypadám blbě ale i přesto ji budu nosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
680
19.12.22 19:59

Není co řešit, od mala se cítíš žensky a očividně tě ubíjí život v těle, který sis ty nevybral. To, že ti nevadí penis nijak nesouvisí s tím, jak se cítíš v hlavě. Je spousta trans mužů, kteří berou v tranzici hormony a penis si rozhodli zachovat. Přesto se berou jako ženy. Být ženou je stav mysli, není to o tom, co máš dole. Obklop se lidmi, kteří tě podporují a snaž se dále rozvíjet svoji osobnost, ať to stojí co to stojí… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
19.12.22 20:12

Tyjo, taková pěkná diskuze :srdce: je vidět, že i když to není znát, pohled na trans problematiku se hodně posunul.
Zakladatelko, znáš pořad V Tranzu ;)?Určitě doporučuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
19.12.22 20:14

Nesnaž se za každou cenu zaškatulkovat. Nech to plynout a dělej věci tak, jak jsou ti příjemné. Já si v dětství chtěla hrát s autama, stavebnicí a panenky a plyšáky nesnášela. Bavil mě fotbal, lézt po stromech, plivat, prát se a oblékala jsem se spíš jako kluk. Když mi začala růst prsa, byla jsem nešťastná a pak se najednou něco změnilo, možná první zamilování a užívám si být žena. Jen jsem oproti kamarádkám taková víc praktičtější a nebaví mě tolik povídání o módě, make-upu apod. Ale i kdyby se u tebe nic nezměnilo, tak co? Prostě jsi takový, jaký jsi, tak to tak bude a nikomu do toho nic není. Život máš jeden, tak se jen snaž žít tak, abys byl šťastný :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová