Můžu doma vyprat peřiny?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20518
4.9.10 10:15

Můžu doma vyprat peřiny?

Holky,

míří k nám (příští týden .....) návštěva a já vytáhla asi po sto letech peřiny. No, čuch šílenej, to nevyvětrám. A po vyčištění přímo volaj. Co kdybych to vyprala? Co se stane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
4.9.10 10:18

Já peru peřiny, ale ne z peří. Mám je z dutého vlákna. Peří se po vyprání tak jakoby slepí do velkých ranců a navíc to špatně schne (nemáš sušičku?). Péřový bych neriskovala prát, spíš jen pořádně vyvětrat.
Vyprala jsem takhle péřový polštář a byl hrozný, takže šel do čistírny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
4.9.10 10:19

Pokud jsou z dutého vlákna, což předpokládám že ne, tak by se nestalo nic. Ale pokud jsou z peří tak to pochybuji, že to přežijou. Nehledě na to, že v tomto počasí bys je nejspíš ani neusušila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
4.9.10 10:21

JJ, díky. Tak je dám do průvanu a uvidíme, co se stane :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
4.9.10 10:23

Dávám peřiny do čistírny, doma si na to netroufám… jednou jsem si (nejspíš vlastní nezkušeností) zlikvidovala polštář a od té doby nefušuju profíkům do řemesla… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
4.9.10 10:51

no já to doma už jednou vyprala a dobrý ,jen to nesmí být prachový peří,jo a schne to tak 2 dny min.s tím ,že tam nesmí být dírky nebo se peří vysype a uspe dokonale pračku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
4.9.10 11:21

Já prala jen malý polštářek péřový pod hlavu a i ten schnul na topení docela dlouho a musel se tak jako natřepávat, aby to peří nebylo slepené… Z peřin by mě kleplo=) Naštěstí máme ovčí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
4.9.10 12:36

..a nedej bože když je tam dírka a peří je v pračce :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
4.9.10 12:44

Raději bych je zašla vyčistit do speciální čistírny. Přitel nechce jiný polštář než péřový :roll: , tak si ho tam nechal po čase i přešít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
4.9.10 13:35

ahoj - vyčistit doma to jde, ale je to piplačka - moje babička si ušila ze záclony takový vak - péřovou peřinu rozpárala, peří nasypala do toho záclonového vaku a vyprala v pračce - pak to sušila na půdě - ale musela pořád chodit a peří pročechrávat, aby uschnulo rovnoměrně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
4.9.10 13:41

moclipak stojí vyčištění duchny v čistírně? jestli není lepší koupit novou soupravu za 1000 a tu si v klídku prát doma?

• Citovat
  • Upravit
20518
4.9.10 13:55

Áleeeeeee .. tohle jsou duchny, který vytahuju, když nám tu občas někdo upadne společensky unaven a už není radno ho kvůli nízké teplotě nechat spát venku. Takže spící je rád, že spí v teple, a stav těch duchen neřeší … no ale právě že po nějaký době jsem je zase vytáhla a zjistila jsem, že pro danou návštěvu vhodné nebudou …

Navíc, jak jsem se tak s těma peřinama lopotila (když už, tak jsem udělala generál a převlíkla to a vyprala i jiné deky …), tak mi otekl krk a nos a říkám si, z čeho to je, a ono asi z peří … takže stejně asi budou muset jít zase někam hluboko jen pro výše uvedené příležitosti. Zase vyhodit je je škoda. Ale dám je časem vyčistit a možná přešít, to asi jo. Ale starší synek stejně už nemůže spát pod peřinkou, takže stejně bude nutné mu zakoupit „dospělou“ peřinu z dutovlákna …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
4.9.10 15:19

Když nás v roce 2002 postihly povodně a namočily se nám peřiny,odborníci tvrdili že peřiny nemusíme vyhodit,že je můžeme vyprat.Ale mohu říci, že namočenou peřinu sme dvě ženský nemohly unést, tak sem je radši vyhodila, protože tu váhu by pračka asi neunesla a koupě nové by mě vyšla dráž než nové deky.Tak asi tak .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.14 11:52

Ahoj maminky chtěla bych si nechat před vánocema vyčistit peřiny, ale čistě jen povrch jako tu sypkovinu. Je dost zašmudlaná. Vevnitř je peří. Nemáte zkušenosti jak se takové čištění v čistírnách pohybuje cenově? Děkuji :kytka: :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
MiTaMa
3.11.14 13:21

Ahoj, já nechala malýmu v čistírně vyčistit ovečkovej fusak a stálo to 280 korun.Ty peřové věci se nedoporučují prát v pračce, protože po namočení to peří nasákne vodou a můžeš si urvat aji buben. Já mam peřiny s uměliny a ty třeba normálně peru ale jen na 30 stpnů v arielové kapse.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný