Můžu dostat nemocenskou?

3
16.2.15 12:28

Můžu dostat nemocenskou?

Zdravím :mavam:,

jsem v 10.týdnu těhotenství a mám sedavé zaměstnání. V poslední době mívám v práci křeče v podbříšku, ale o víkendu, kdy bývám doma takové bolesti nemívám. Těsně kalhoty nenosím.
Máte s tím některá zkušenost? Myslíte, že by mě doktor mohl nechat doma na nemocenské?

Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2779
16.2.15 12:33

@Mitro to asi zalezi na tom jak se s doktorem domluvis.. ja byla doma od 12tt ale ja mam dost fyzicky i psychicky narocnou praci, nekolikrat jsem krvacela a hrozne me po praci bolelo bricho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
16.2.15 12:35

Dle mého by ti nemocenskou napsal. A to je ta bolest tak silena? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.2.15 12:39

Šílená ani ne, ale ty bolesti a křeče nebývají příjemné a bojím se, aby to nějak nevadilo prckovi.
Poradím se s doktorem, jak to řešit.

Děkuju za odpovědi. Nechtěla jsem k němu chodit zbytečně, ať si nemyslí, že jsem blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020
16.2.15 12:58

Zeptala bych se ho an vyšetření až tam půjdeš a on ti řekne jak je vhodné stím chodit do práce pokud bude vše ok tak bych do práce chodila dál.
Nejen z důvodu financí, ale být mezi lidma zvláště pokud máš sedavé zaměsttaní.
Byla jsem sice na neschopence, ale ležela jsem jen dlouho z důvodu masivního krvácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16179
16.2.15 13:18

Zkus si v práci občas stoupnout a protáhnout se. Uvědom si, že na neschopence budeš mít omezené vycházky, takže žádné ježdění na víkendy nebo přes noc pryč, večeře nebo kino apod. Neumím si představit být bez větších problémů doma skoro od začátku, připadala bych si jako vězeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2779
16.2.15 13:23

@zrcadlo to mas bohuzel naprosto pravdu.. nikam pomalu nemuzes.. kdyby to nebylo nutny chodim do prace!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.2.15 13:26

Děkuju za reakce. Jen jsem chtěla vědět, jestli s tím někdo má zkušenost.
Skočím k němu na kontrolu a uvidíme. Čekali jsme na miminko delší dobu, tak jsem vystrašená z každého píchnutí, aby neškodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16179
16.2.15 13:33
@Mitro píše:
Děkuju za reakce. Jen jsem chtěla vědět, jestli s tím někdo má zkušenost.
Skočím k němu na kontrolu a uvidíme. Čekali jsme na miminko delší dobu, tak jsem vystrašená z každého píchnutí, aby neškodilo.

Já byla na nemocenské od šestého měsíce, kvůli zkracování čípku a hrozbě předčasného porodu, a můžu říct že doma jsem si všímala opravdu každého píchnutí a psychicky to pro mě bylo těžší, než těch 5 měsíců v práci (kde byl jen psychický stres, ale žádná těžká fyzická práce, a já byla radši, že musím myslet na něco jiného než vymodlené těhotenství), takže pokud bude medicínsky vše v pořádku, fakt bych zkusila pracovat co nejdéle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
16.2.15 14:47
@Mitro píše:
Zdravím :mavam:,

jsem v 10.týdnu těhotenství a mám sedavé zaměstnání. V poslední době mívám v práci křeče v podbříšku, ale o víkendu, kdy bývám doma takové bolesti nemívám. Těsně kalhoty nenosím.
Máte s tím některá zkušenost? Myslíte, že by mě doktor mohl nechat doma na nemocenské?

Děkuji za odpovědi.

Já si myslím, že pokud řekneš doktorovi, tak ti nemocenskou dá neměl by s tím být problém. Já jsem také v 10.týdnu a do konce února budu ještě chodit do práce a pak si ji nechám také napsat, sedavé zaměstnání sice nemám, ale za to jsem pořád na nohách a má „celodenní ranní nevolnost“ mi zrovna moc nesvědčí a tak chodím z práce a nejvíc se těším do postele jak se natáhnu a budu chvíli v klidu :,( pokud se necítíš dobře řekla bych to doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí