Můžu dostat padáka ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Na nemocenskou nestačí chtít jít, to musí „chtít“ také ošetřující lékař. Výpovědní důvody jsou dány zákoníkem práce. Ovšem pokud zaměstnavatel chce, ten důvody najde. Počítají asi s tím, že těhotná ženská nemá tolik razance se jim bránit, třeba i soudně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle me je takovy dodatek protipravni a neplatny. Pokud te budou chtit vyhodit za neplneni povinnosti, musi na paragraf a ani to neni tak jednoduche. Pokud te to financne neznici, hod se marod, v tehotenstvi tohle nemas zapotrebi…
Příspěvek upraven 07.07.14 v 15:47
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemůže tě vyhodit bez odstupného, protože zákon má vyšší platnost než ten dodatek. Žádným dodatkem se nemůžeš vzdát svých práv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Prosim o anonymitu, nejspis tu chodi lide co semnou delaji, dekuju.
Ahoj holky, potrebovala bych moc poradit, jsem z toho uplne na nervy
Pracuju v male firme a mam smlouvu na neurcito. Jenze mam i podepsany takovy dovetek, ze pokut by firma neprosperovala, nebo bych neplnila svoje pracovni povinosti, muzou me vyhodit bez odstupneho.
Nikdy semnou nebyl problem, vsechno bylo fajn, ale pred 3.tydnama jsem sefce oznamila, ze jsem tehotna ve 20tt. Ujistila jsem ji, ze chci pracovat dokut budu moct a myslim, ze jsem nejak nepolevila. Jenze od te doby furt jen slysim, ze nic nedelam, ze nic nestiham a vsechno delam spatneJsem z toho uplne zoufala a mam strach, ze me muze vyhodit. Nechci jit na nemocenskou, zdravotne se citim skvele.
Muze me teda vyhodit, nebo ne? Potrebovala bych trochu uklidnit.
Dekuju za odpovedi.
Zákoník práce zakazuje zaměstnavateli dát výpověď těhotné zaměstnankyni. Tato ochrana trvá po celou dobu těhotenství, tedy nejen poté co zaměstnankyně o svém těhotenství informovala svého zaměstnavatele.
Výjimky obecného zákazu předání výpovědi těhotné existují, nicméně v praxi se příliš často neuplatní. Jedná se totiž o případ výpovědi z důvodu zrušení zaměstnavatele (jeho části) a z důvodu, pro který zaměstnavatel může okamžitě zrušit pracovní poměr (pokud by byla zaměstnankyně odsouzena k trestu odnětí svobody na delší dobu nebo pokud by zvlášť hrubě porušila své povinnosti).
V případě, že zaměstnankyně otěhotní v průběhu výpovědní doby, doba těhotenství, ani následující doby mateřské/rodičovské dovolené se do výpovědní doby nezapočítávají a pracovní poměr skončí až po jejich skončení a uplynutí zbývající výpovědní doby.
Příspěvek upraven 17.09.14 v 17:02
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že na odstupné máš právo, pokud ti ruší místo a nemohou nabídnout jiné. Takže podle mne tě vyhodit můžou, ten dovětek ve smlouvě se mi nelíbí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jukni sem http://www.novinky.cz/…tehotne.html V těhotenství jsi prakticky nevyhoditelná, pokud nechceš sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Zákaz výpovědi dané zaměstnavatelem
Pracuju v male firme a mam smlouvu na neurcito. Jenze mam i podepsany takovy dovetek, ze pokut by firma neprosperovala, nebo bych neplnila svoje pracovni povinosti, muzou me vyhodit bez odstupneho.
Nikdy semnou nebyl problem, vsechno bylo fajn, ale pred 3.tydnama jsem sefce oznamila, ze jsem tehotna ve 20tt. Ujistila jsem ji, ze chci pracovat dokut budu moct a myslim, ze jsem nejak nepolevila. Jenze od te doby furt jen slysim, ze nic nedelam, ze nic nestiham a vsechno delam spatneJsem z toho uplne zoufala a mam strach, ze me muze vyhodit. Nechci jit na nemocenskou, zdravotne se citim skvele.
Dekuju za odpovedi.
§ 53
d) v době, kdy je zaměstnankyně těhotná nebo kdy zaměstnankyně čerpá mateřskou dovolenou nebo kdy zaměstnankyně nebo zaměstnanec čerpají rodičovskou dovolenou
Jak dlouho tam pracuješ??? Pokud jsi po zkušebce, tak ti zaměstnavatel nemůže dát výpověď!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji holky za odpovedi ![]()
Na nemocenskou jit nechci, penize ted potrebujem a jak jsem psala zdravotne se citim fajn a nechce se mi trcet doma a cekat na vychazky. Trosku jste me uklidnily.
A jeste jeden takovy dotaz: muze mi zkratit uvazek?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@enny3 pracuju tam pres rok.
Tak to buď v klidu. Výpověď ti dát nemohou.
Příspěvek upraven 17.09.14 v 17:02
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poslyš a není to třeba i tak, že si věci moc bereš teď jak jsi těhotná? Třeba tě tolik nekritizuje, jen ty jsi teď precitlivělá. Tím nijak nerýpu, jen mě to napadlo jako jedna z možností, jak se vypořádat se situací
Zkus se hodit víc do klidu.
Co se týče těch ostatních věcí, neporadím, jen držím palce! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anebo je to ta druha moznost a chteji ji vypsychovat aby odesla sama.
Kazdopadne rada jsem si precetla od povolanejsich ze dovetek co jde proti zakonu by nemel platit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme taky ve smlouvě meli výpovědní lhůtu 1 mesic, sama personalistika mi rekla, ze je to neplatné (odporuje zákonu, tim padem je to neplatné) a at to neresim.
- Citovat
- Upravit
Jsem z toho uplne zoufala a mam strach, ze me muze vyhodit. Nechci jit na nemocenskou, zdravotne se citim skvele.
Nikdy semnou nebyl problem, vsechno bylo fajn, ale pred 3.tydnama jsem sefce oznamila, ze jsem tehotna ve 20tt. Ujistila jsem ji, ze chci pracovat dokut budu moct a myslim, ze jsem nejak nepolevila. Jenze od te doby furt jen slysim, ze nic nedelam, ze nic nestiham a vsechno delam spatne
Dekuju za odpovedi.