Můžu ještě odstoupit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2435
11.8.16 18:25

Můžu ještě odstoupit?

Prosím, potřebuji radu.
Včera jsem podepsala smlouvu na pronájem bytu. Dnes jsem dostala nabídku pronájmu bytu přesně jaky jsem vždy chtěla. Je blízko práce i školky, cenově přijatelnější. Problém je, že už mám klice od toho prvního. Jde to nějak řešit? Děkuji za všechny rady a prosím bez rypani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
11.8.16 18:33

No, z pohledu práva nemůžeš…
Ale v praxi to po tobě těžko budou vymáhat. Záleží na tvé hroší kůži. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1758
11.8.16 18:37

Zalezi jaka je domluva s timhle majitelem. Predpokladam ze jsi platila nejakou kauci. Zkusila bych mu zavolat. Kdyz se bude cukat, je to pochopitelne, ale ma na to narok a v tom pripade bych to uz nechala byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
11.8.16 18:40

Asi záleží na tom, co máte ve Smlouvě, určitě tam jsou dané podmínky výpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
11.8.16 18:48

Nabídnu ti pohled ze strany pronajimatele. Mam byt z doby ze svobodna, který ted s muzem pronajimame. Natrefit na slušného nájemníka je obrovský problém a my konkrétne už máme vypestovanou alergii na podobne pripady. Bez urážky, nemyslím to zle. Několikrát se nás snažili oje..t, jednou mi vyhrožovali soudem, na jednu dámu máme exekuci. Ze zacatku jsme se opravdu snazili se s najemnikama dohodnout po dobrem, ale vzdcky se nam to vratilo ve zlem. Takže pokud jsi smlouvu podepsala a dotyčný má podobne zkušenosti, příprav se na to, že řekne že to nedovoli a ze se bude ridit smlouvou. Takže nejake sankce apod. Ja bych ti rekla, ze mas podepsanou smlouvu a podle ni se mas ridit. Ale samozřejmě za zkoušku nic nedas. Hlavně doporučuji opravdu hod e slušného jednani. Zlom vaz!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
11.8.16 19:55

Rekla bych, ze taky bude zalezet, jestli byl na byt dalsi zajemce, ktery by to hned vzal, pak majitel muze na dohodu pristoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
11.8.16 19:57
@Granda píše:
Prosím, potřebuji radu.
Včera jsem podepsala smlouvu na pronájem bytu. Dnes jsem dostala nabídku pronájmu bytu přesně jaky jsem vždy chtěla. Je blízko práce i školky, cenově přijatelnější. Problém je, že už mám klice od toho prvního. Jde to nějak řešit? Děkuji za všechny rady a prosím bez rypani.

samozřejmě, můžeš dát výpověď, ty tři měsíce nájmu zaplatit a je to… bydlet v něm nemusíš, to po tobě nemůže nikdo chtít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
11.8.16 20:24

Platila jsi kauci?
My pronajimame byt, kauci mame 2×najemne. Jak psal nekdo vyse, sehnat slusneho podnajemnika je tezke, stala se nam obdobna situace, najemnik vypovedel predcasne smlouvu-musel dodrzet 2mesicni vypovedni lhutu+tim ze porusil dobu na kterou byla smlouva sepsana prisel i o kauci. (Mame ve smlouve stanoveno ze predcasne ukonceni smlouvy se povazuje jako poruseni smlouvy)

Ale urcite se zkus s majitele nejak domluvit. Drzim. palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
12.8.16 00:54

Všem děkuji, splatnost kauce mám později, takže jsem ji ještě neplatila. O byt moc zájem není, i když je v žádané lokalitě, jsou tam nějaké problémy a smlouva je vždy jen na 3 měsíce. Pak prodlužuje. Uvidím, zkusím to nějak poresit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný