Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, poradíte prosím, čím odstranit skvrny zvenku trouby? Je to nějaký satinovaný kov (nebo nevím, jak se této úpravě říká), trouba je značky Whirpool. Jsou to takové ty skvrny jakoby uvnitř toho kovu, vzala jsem to lehce univerzálním čisticím prostředkem a pak prostředkem na sklokeramické plochy (měla jsem ho po ruce, protože jsem před tím čistila desku), obojí bez jakéhokoli efektu ![]()
@Martinik To vypadá jako šmouhy ne?? Já jsem to musela leštit. Takže jsem nastříkala prostředek a hadrou poutírala a hned na to papírovou utěrkou leštila. Ale nevím jestli je to to co myslíš. Ale stejné fleky se dělají i mě když to jen postříkám a utřu ![]()
Používám na to přípravky na nerez, teď mám zrovna Larin. Vyčistím to a pak dám na utěrku trochu jedlého oleje a troubu s tím přetřu. Další skvrny už pak stačí jen setřít.
Pouzivam toto http://m.heureka.cz/…rchy-300-ml/ a je to fajn:)
Ahoj já používám LARRIN čistič na nerez…A je to přímo na vyleštění tady takových šmouh. http://pripravky-rez-vodni-kamen.heureka.cz/…isek-250-ml/
Já se s tím ne.eru a jdu na to jemným pískem. Mám písek od Frosch, je psaný i na nerez. Mě se toto dělá na troubě vždycky po čase. Jak kdyby se tam lehce zapekly nečistoty - asi i pára, co uniká, když to otevřu. Máme starší troubu, tak je i z venku horká.
Pak už jen utřít mokrým hadříkem a suchou utěrkou vyleštit a trouba se jen leskne.
Mi to jde tou utěrkou z mikrovlákna… celkem bezpečně… ale může to být jiný povrch ![]()
@21.6.2014 ani prd
Je to jakoby v tom kovu, když to leštím tou vlhkou utěrkou, tak to vypadá, že to zmizlo, ale jakmile to doleštím suchou papírovou utěrkou, tak je to zas jak předtím ![]()
Holky, co radíte LARRIN, tak já si ho koupím, ale vkládám teda do něho velké naděje ![]()
Používám SAVO na nerez a smalt (je to asi tekutý písek). Je to určitě skvrna? Takhle mi vypadal v jednom bytě dřez a bylo to jakoby zkorodované. ![]()
@dalmati nevím, co myslíš pojmem „skvrna“
ale tohle si myslím že je výsledek nějaké „chemické reakce“. Jakože mechanicky to odstranit nejde. Potřebovala bych prostě vědět, jaká jiná „chemická reakce“ to zneutralizuje ![]()
@Martinik skvrna - nějaká nečistota na povrchu. Koroze - změna povrchu víc do hloubky. Pokud nepomůže to, co tu radí holky a ani nějaký písek, zkusila bych jedlou sodu s octem. Popřípadě, jestli to nepůjde dolů olejem (někdy se stane, ale nepravděpodobné, pokud klasické detergenty zklamaly).