Čím odstranit žluté skvrny?

743
9.8.16 14:30

Čím odstranit žluté skvrny???

Poraďte čím odstranit tyto žluté skvrny na bilem oblečení, které je schované ve vakuovavich pytlech? Od jídla ty skvrny určitě nejsou, všechno oblečení jsem schovávala ciste a když jsem ho ted vytáhla, je takto flekate :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2373
9.8.16 14:38

Čím odstranit netuším, ale dost často říkají, že to dělá aviváž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
9.8.16 14:39

Zkuste to vyprat, občas to pomůže a skvrny zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
9.8.16 14:40

To asi nevypereš. Taky jsem našla takové fleky na oblečení po dětech, když jsem je vytáhla z krabice. Přitom do krabic jsem je dávala samozřejmě čistě vyprané. Zkusila jsme na to svoje oblíbené Ďáblíky na skvrny, ale nefungovalo to. :( Tak jsem ty flekaté věci prostě vyhodila. :( Napadá mě, že tam prostě po vyprání zůstala nějaká nečistota, asi nějaké ublinky po kojení, protože to většinou je na límečcích, a časem to ty bakterie zbarvily a už to nejde dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13774
9.8.16 14:40

Bývá to spíš od žluklého mléka (zůstane tam i po vyprání a při uskladnění žlukne), zkusila bych to něčím odmašťovacím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
9.8.16 14:44

Vyprat s trochou perkarbonatu sodneho (tusim, ze praci sul) a nebo nejaky oxi pripravek (obsahuje prave ten perkarbonat) a nebo kyslicnikem, co mas v lekarnicce). Pripadne si pomoc potrit zlucovym mydlem pred pranim. No a to nejdulezitejsi, dat susit na slunicko. Slunicko je nejlepsi odstranovac skvrn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1399
9.8.16 14:46

Řešila jsem nedávno, buď je to mléko, jak píšou výš, mě to dělaly i zbytky olejíčku na mazání miminka (nejvíc to odnesly čepičky). Mě pomohlo před praním namočit do Vanishe a pak normálně vyprat a hodně pomáhá usušit na sluníčku. Ne všechno pustilo napoprvé, u nejzasaženějších věcí zabralo až opakované vyprání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.8.16 14:54

Měla jsem to na schovaném oblečení po prvním dítku taky. Normálně jsem to vyprala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
9.8.16 14:56

Zlucove mydlo, vybelit.. Jde o to co to zpusobilo… K avivazi se taky priklanim, na bilem mi delala fleky, ikdyz jsem dala jen ctvrt vicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1589
9.8.16 15:03

@jary1 To nemyslím, já aviváž nepoužívám a tyhle skvrny se objevily až po delším skladování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
9.8.16 20:46

@Fima po vyprání to nezmizelo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
10.8.16 11:18

@pajule022 potřít žlučákem, nech pár hodin namydlené. A po vyprání pověs na sluníčko. Někdy musím proces opakovat několikrát, ale už po prvním pokusu je to díky sluníčku mnohem lepší. Sluníčko je opravdu úžasné bělidlo. Takže pokud můžeš, dej i to namočené někde v lavoru či nějaké misce také na sluníčko. To teprve bude rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
20.1.17 20:20

Žlutá skvrna na plavkách

Ahoj neví někdo čím vyčistit žlutou skvrnu na bílých plavkách? Nejspíš je to od chlóru nic jiného mě nenapadá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
20.1.17 20:24

@Kakajicko69
Zkus Savo Perex, mě se osvědčilo skvěle na takové skvrny ;) naložila jsem to podle návodu do nálevu z toho Sava ( je to s květinovou vůní) a pak vyprala a vše zmizelo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
20.1.17 20:27

Tyhle zlute skvrny nicim nejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie