Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Když jsem věšela, věšela jsem napůl, většinou bez kolíčků.
Už nevěším
@kazda.m píše:
Ahoj, doufám že nebudu vypadat jako úplnej trotl. Pro ty, co věší prádlo:
Jak řešíte že na oblečení zůstávají otisky od kolíčků po sebrání ze šňůry?
Přijde mi že mi to začalo dělat až když jsem začala bydlet s přítelem - pořídili jsme nové věci i kolíčky. U našich doma jsem si toho nikdy nevšimla, prádlo věším pořád stejně. Je možné že ty nové kolíčky jsou zatím pevné a nerozjeté, že víc drží? Trička věším za spodek, ale i když jsem zkoušela za ramena, aby tam bylo víc látky, dělá to stejně.Zkoušela jsem nevěšet a skládat hned, ale na ruční práce jsem talent nikdy neměla takže to už možná lepší ten obtisklý kolíček
Otisky od kolíčků neřeším…dělají se mi, ale abych si nad tím lámala hlavu, to ne..
@kazda.m Trika, tílka věším za podpaží, košile za límec (případně rovnou na ramínko).
Pri zehleni nastrikam zehlickou trosku vody na dane misto a prezehlim. Otisky jsou pak fuc ![]()
Kup si v dm nebo kdekoliv jinde kolicky co maji ovalnu desku/placku za kterou capnes to pradlo v miste uchytu a nejsou tam vroubky jako u tech klasickych kolicku
Nepoužívám kolíčky. ![]()
prostě prálo vyndám z pračky, před pověšením na sušák vyklepnu a pohoda. Ani nežehlím.
Použila jsem je asi třikrát, za můj samostatný dospělý život, a to použe když jsem dávala prádlo ven. Ovšem u toho to bylo jedno (byly to monetrky, povlečení a džíny).
@kazda.m hele, to bude ono. dřevěné kolíčky jsem zrušila dávno. Je potřeba sehnat plastové se širším koncem a ne moc pevné. dobré mívají v akcích v Lidlu nebo v Tchibu. Nebo zkus kouknout do DM, jestli ho máš po ruce. Ale úplně nejlepší je sušička
odpadne jak věšení prádla, tak u žehlení
Momentálně to je můj nejoblíbenější domácí spotřebič.
Taky to tak mám, kolíčky mám už 5let, od stěhování do nového. Zkusím, jak někdo radil, lehce postříkat vodou.
Já třeba šaty věším už rovnou na ramínko a suším na ramínku, u triček mi to až tak nevadí (občas:-))
Co jde, hlavne tricka vesim na raminka, svetry taky. U dzin se neotisknou a u jinych kalhot a sukni to vetsinou videt neni- vesim za pas. U ponozek a spodniho pradla je to jedno…
Peru i vesim naruby.
Doma kolicky nepouzivam, kdyz vesim ven na balkon, davam kolicky zrubu a do podpazi.
@Padme93 píše:
Nepoužívám kolíčky.![]()
prostě prálo vyndám z pračky, před pověšením na sušák vyklepnu a pohoda. Ani nežehlím.
Použila jsem je asi třikrát, za můj samostatný dospělý život, a to použe když jsem dávala prádlo ven. Ovšem u toho to bylo jedno (byly to monetrky, povlečení a džíny).
monetrky jsou dokonalé slovo –
![]()
Kolíčky nepoužívám, jen když věsím venku a to mám takové, které nezanechávají otisky, jsou takové oválné, jak už se tu psalo, mám myslím z Lidlu…
Dřevěné jsou dle mého nejhorší, taky mi to pak nešlo ani vyžehlit..