Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, mam doma 5 týdenní miminko a od rána jsem měla šílené bolesti břicha a ted odpoledne jsem 2× byla a prujem. Krece nejspíš zmizeli ale nevím jestli muzu kojit?
Samozřejmě. Můžete i s horečkou. Pozor jen na léky. Tam je nutno číst příbal. letáky nebo lépe poradit se s lékařem.
Ja bych kojila, jen vic pij. Kojila jsem i s teplotou, to uz telo vytvari protilatky a jdou v MM rovnou mimcu…
Ja jsem kojila se strevni chripkou, maly nic nechytil ani zadnou z viroz. Do mleka se dostavaji z MM protilatky.
Ano, nemusíte přestat kojit. na průjem se doporučuje koupit v lékárně smectu a tu si brát+ upravit jídelníček jak už to u průjmů bývá
@Lucka_es samozřejmě.. Je to jediná ochrana, kterou pro miminko máš.. Ty bojuješ s nemocí, v těle se ti tvoří protilátky a ty přecházejí do mlíka a pak chrání miminko. Příroda je moudrá, nejmoudřejší a tohle má statisíci roky vychytané ![]()
Samozřejmě koj, ale musíš dodržovat velmi pečlivě hygienu, ať to nechytí mimino. Zásadní je mýt si ruce co nejvíc horkou vodou a mydlem a uvědomit si, že stolice je infekční ještě nějakou dobu po vymizení příznaků.