Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já jsem měla svrab a nikdo v rodině to ode mě nechytil. Nicméně mamka prala a prala a prala.
Typické příznaky - pupínky těsně vedle sebe (dělá si tam chodbičky), aktivní je hlavně v noci, já to měla hlavne na hrudi
@Karolína13210 já mám spíš takové fleky než pupínky.. prvně jsem je měla po celém těle a teď jen na hýždích v podpaží, na prsou.. na dlaních se mi dělají puchýřky s vodou
Kožní mi nakonec řekla že to může být hormonální změna..
Ta „kožní“, co odhaduje diagnózu, to je nějaká babka s křišťálovou koulí? ![]()
Puchýřky s vodou na dlaních - nebereš léky proti vysokému cholesterolu?
@Anonymní píše:
@Karolína13210 já mám spíš takové fleky než pupínky.. prvně jsem je měla po celém těle a teď jen na hýždích v podpaží, na prsou.. na dlaních se mi dělají puchýřky s vodouKožní mi nakonec řekla že to může být hormonální změna..
svrab je vysoce nakažlivý, když máte pravidelný úzký kontakt, to by minimálně manžel už čapnul, pokud si nedělala opatření ihned. A kožní měla při podezření na svrab zaléčit celou rodinu, je to poměrně snadná procedura, akorát je nutné udělat ji u všech najednou + vše vyprat min na 60 stupňů, vyčistit a co nejde vyprat tak do pytle a odložit na 3-5 dnů ven (po několika dnech bez kontaktu z kůží zákožka uhyne)… Ale vodní puchýře k svrabu teda nepatří, to nevypadá.
@neila Takhle jsem na tom už pár týdnů než mě kožní vzala. A nikdo kdo je se mnou denně v kontaktu nemá žádné vyrážky po těle. Kožní jsem to řekla tak asi usoudila že to nemůže být svrab.. dala mi jen masti a za 3 týdny mám přijít na kontrolu
Takhle to vypadá, v podpaží mám spíše suchá místa a fleky po takových červených vyrážkách
@Anonymní píše:
Takhle to vypadá, v podpaží mám spíše suchá místa a fleky po takových červených vyrážkách
co ti dala za masti?
@neila Belogent a Excipial U Lipolotio
A ještě tabletky které mám brát na noc proti svědění. Na papír napsala že je to atopický ekzém
@neila a jak víte ze vodní puchyre nejsou svrab? Ja byla na kožním s tím, ze me pres měsíc svedely nohy a udělali se pupinky a někde puchyre co silene svedili, v rodině od přítele byl diagnostikován svrab tak nás radši prelecili (s tím ze u me je to netypické, ale u každého to muze vypadat jinak) pres noc jsme se s přítelem namazali, rano jsme se umyly a pres den mi vyskakaly pupinky a nebo puchyrky (na lytkach a hřbetu nohy pupinky, na plosce nohy puchyre) po dvou tydnech se to vrátilo tak znovu jsme se namazali, přitel je uz zřejmě bez, me zas opět po 2tydnech svedivy puchyr na dlani ruky, namazala jsem jen ruku, zmizelo to a ted tyden na to hned vedle stareho se udělal novy, prave svedivy puchyr bych rekla ze svrab je
potěšilo by me kdyby rozhodne ne
ale mam jiné zkušenosti ![]()
@Anonymní píše:
@neila a jak víte ze vodní puchyre nejsou svrab? Ja byla na kožním s tím, ze me pres měsíc svedely nohy a udělali se pupinky a někde puchyre co silene svedili, v rodině od přítele byl diagnostikován svrab tak nás radši prelecili (s tím ze u me je to netypické, ale u každého to muze vypadat jinak) pres noc jsme se s přítelem namazali, rano jsme se umyly a pres den mi vyskakaly pupinky a nebo puchyrky (na lytkach a hřbetu nohy pupinky, na plosce nohy puchyre) po dvou tydnech se to vrátilo tak znovu jsme se namazali, přitel je uz zřejmě bez, me zas opět po 2tydnech svedivy puchyr na dlani ruky, namazala jsem jen ruku, zmizelo to a ted tyden na to hned vedle stareho se udělal novy, prave svedivy puchyr bych rekla ze svrab jepotěšilo by me kdyby rozhodne ne
ale mam jiné zkušenosti
to mi také nepřipadá na svrab - svrab je nejčastěji na břiše, na plosce nohy vůbec nebývá, může být mezi prsty rukou, ale na dlaních také nebývá,
a co jste měli za mast?
@stinga Prominte, ale vy mate uplne spatne informace a o svrabu asi nic nevíte, to ze bývá nejčastěji na břiše taky neni pravda, bývá v loketní jamce, na lokti, podpaží, prsa, bricho, kolena atd atd tam kde se člověk taky nejvic potí což jsou i nohy a to ze na ruce bývá mezi prstama neznamená ze neni na dlani, tak samo na noze. Ja s tím byla u dvou kožních lékařů vy jste si zřejmě přečetla pouze jeden článek ![]()
Ahoj, mám vyrážky po těle které svědí. Byla jsem u kožní a ta mi řekla že to vypadá na svrab. Tyhle vyrážky jsem měla už minulý rok v létě ale ne po celém těle, pouze na rukou - dlaních. Teď poslední měsíce jsem měla dost stresové období a jen se to zhoršovalo.
Já vše pravidelně peru, uklízím, myji si ruce… Dostala jsem nějaké krémy tak se modlím aby to zmizelo.
Vygooglila jsem si svrab a ono to opravdu vypadá jako bych to měla. Jenže přítel ani syn nemají na těle vůbec nic. Dostali by to i oni kdyby to svrab byl? Spíme spolu v jedné posteli, na syna sahám pořád když ho převlíkám, přebaluju apod… Úplně mě to vyděsilo.