Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,prosím Vás můžu Smectu rozmíchat v mlíčku?Malá mi nic jinýho nechce pít a nedostanu to do ní ani náhodou…Má průjmík,nic víc jí není,i krásně papá,ale pro jistotu jí to chci dát…děkuju moc za odpovědi
petrusepetrus píše:
Ahoj maminky,prosím Vás můžu Smectu rozmíchat v mlíčku?Malá mi nic jinýho nechce pít a nedostanu to do ní ani náhodou…Má průjmík,nic víc jí není,i krásně papá,ale pro jistotu jí to chci dát…děkuju moc za odpovědi
urcite, ptala jsem se na to i v lekarne ![]()
Děkuju jsi hodná.On mi lékárník řekl jo a lékárnice ne
tak si vyber…a protože malá nechce nic pít tak nevím jak jinak jí to dát,děkuju
ja ji mela sebou na dovcu - loni i letos, nastesti jsem ji nepouzila ![]()
tak at je male brzo lip ![]()
nebo zkus odvar z ryze nebo mrkev
to chutna trosku lip nez ta Smecta ![]()
No a co Hylak? Jde dát taky i kojenci dokonce. Jsou to sice hnusné kyselé kapky, ale možná by byla lepší šance dostat do ní těch pár kapek Hylaku než Smectu v mlíčku.
http://www.lekynainternetu.cz/…orte-100-ml/
Jo a jinak teda já tu Smectu do holek taky nedostala jinak než v přesnídávce. Trošičku přesnídávky a do toho zamíchat. Ale jestli píšeš, že nechce nic jíst, tož to netuším. Možná rozmíchat v troše vody, čaje a po lžičkách.
klárce jsem běžně dávala smectu v mléčné kaši. jinak doktorka mi teď u vikiho místo smecty poradila enterol. obsah kapsle se vysype do jídla a je toho výrazně míň než u smecty. u té se mi stávalo, že mi klárka odmítla jídlo aniž by snědla celou dávku smecty…
Enterol je super ![]()
a hylak se nesnese s mlíkem,má se podávat s čajíkem
SMECTU JI NEDAVEJTE,NAŠE MAMA VĚLA V MĚSÍCI PRUJEM A DOKTORKA NAM JI NEDOPORUČOVALA.JE PÍSKOVITA nemuselsa by ji pěkně spolknout a mohla by ji zasednout nekde.doporučila nam ENTEROL.OBSAH TOBOLKY VYSIPAT DO TROŠIČKY VODY A NECHAT ROZPUSTIT.DAVALI JSME PO LŽIČKACH.V KRAJNÍM PŘIPADĚ ROZMIX RYŽI A NEBO MRKEV.TO NAM ŘEKLA DOKTORKA,
me smectu nechtel, ona ma takovou protivnou sladkou vuni, ani nepil, nejedl… zachranila nas varena mrkev, taky mu na prujem zabrala, hned byla stolice tuzsi.
Jinak si myslim, ze smecta v UM je v pohode, jenom by mohla sedimentovat a ucpat ty dirky v dudliku, chtelo by to furt trepat.
Ahoj holky, před chvilkou jsem dala dceři 11 měsíců Smectu v UM vylila to úplně v pohodě, ale teď mě napadlo jestli jsem ji neměla ten sáček rozdělit na víc dávek
Já ji dala celí pytlík najednou
nevadí to?
Možná ji to zabetonuje, možná ne. Staršímu synovi to nevadilo (celý pytlík), mladší dceři do dneška (3 roky) dávám půl sáčku. Jinak by se 3 dny nevykadila.
Pokud já vím tak by se to nemělo, a mlíčko by se nemělo už vůbec pít při průjmech
a nedostaneš do ní sladoučky čaj?
Já vim, ale ona ten průjem nemá nijak hroznej a čaje mi moc nevypije natož se smectou. Hlavně jsem chtěla ulevit opruzenymu zadečku ( ma to fakt hodně jak je porad priprdnuta
) A jinak to stejně nepomohlo, srajdila dnes už 3× a porad řidší.
Asi to ma od zubů