Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahoj, mám dotaz, mohla bych vyprat polštář z peří v pračce? nebo radši to nechat odborníkům? máte s praním polštáře zkušenost?
děkuji
Neprala jsem polštář, ale péřovou bundu. Vydržela. Dáš to na ruční praní, skoro neždímat. Pak se musí ale peří protřepávat, jinak uschne v takové hroudě
.
já jsem prala malé polštářky v pračce a i ždímala a v pohodě,akorát teda trvalo asi týden než proschly a každý den jsem protřepávala a obracela
ja prala perinu, mala ji pozvracela, prezila to. jen jsem mela obavy o pracku, to mokre peri bylo dost tezke a mela problem to utahnout.
klidne ho vyper, pri suseni protrepavej.
a schnula tedy asi tri dny, venku pocasi nic moc a doma se tomu nechtelo
jééé děkuji… malý mi ho počural a věřím že to bude častější a letět pokaždé do čistírny… zkusím a budu třepat a třepat
Zkusit to můžeš. Pokud nemáš sušičku počítej s tím, že ti to bude hodně dlouho schnout a budeš to muset každou chvíli protřepávat. Prát na ruční praní a ideálně usušit v sušičce (peří se krásně natřepe) na nižší teplotu. Nenechávat sušit ani větrat na přímém slunci. To teď ale moc nehrozí
akdyž to dám k topení tak by to vadit nemělo ne? jednou jsem brala péřovou bundu a jak jsem se lekla, když jsem jí vyndala a byla z toho jedna velká koule:-) nakonec jsem to taky vytřepala
Já peru polštáře normálně,nikdy se jim nic nestalo.Akorát to dlouho schne.Teď když je takhle venku suším normálně na topení ![]()
polštář to přežil a ani nevypadal jako koule, ta jdu třepat a třepat
zanetka2712 píše:
polštář to přežil a ani nevypadal jako koule, ta jdu třepat a třepat
peřinu? ty jo a vejde se do pračky? a ta tíha až to bude mokré
no dej pak vědět, třba se mi to bude hodit
dzarunka píše:zanetka2712 píše:
polštář to přežil a ani nevypadal jako koule, ta jdu třepat a třepatjá budu zkoušet poprvé peřinu
neboj já je peru běžně
ale mám pračku na 7.5 kg ![]()