Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, dá se nějak spravit rozbitá dlažba? Mám takovou světlounkou. Vypadl mi z ruky mlýnek na maso a mám tam centimetrovou černou díru, hrůza. Náhradní dlaždici nemám a ani už neseženu. Je starší, ale pořád ještě docela hezká. Dík za rady.
Jestli to není nějaká extra barva nebo vzor, nezbyde ti nic jiného, než někde sehnat alespoň podobný odstín. Vyměnit určitě půjde.
Taky záleží na tom, jak je rozbitá, naši mají na chodbě dvě rozbité dlaždice, jakoby rozpůlenou a drží to a problémy to nedělá.
A nebo v extrémním případě využít příležitosti a udělat komplet podlahu novou. Sice hodně náročné, ale řešení to také je ![]()
Jinak do budoucna platí pravidlo, vždy o krabici víc, i kdyby měla ležet na půdě!
No je tam vyloženě kousek vyštíplý, takže je to hodně vidět. Já myslela, že bych to něčím spravila, nějakou glazurou
Ona je ta dlažba taková mramorová, tak se v tom malinko jiný odstín ztratí, ale celou dlaždici jinou? To by určo bylo vidět, ještě ke všemu je to uprostřed místnosti. No a propříště už chci jedině PVC, nejen pro tu díru, ale dlažba je studená a tvrdá.
Tak potom kdybych byla v tvé situaci a měla nějak improvizovat, tak skočím někam do stavebnin a koupím spárovačku (dělají se v různých barvách) a prostě to tím zapatlám a je to. Tam, kde se prodávají dlažby ti poradí. Já takový věci naštěstí neřeším, mám doma šikovného manžela ![]()
Mamka má taky světlou dlažbu a dírky, co tam během let vznikly zapatlal můj muž spárovačkou. Přesně jak psala Holma.
Je to sice vidět, ale není to nijak tragické.
Holma píše:
Tak potom kdybych byla v tvé situaci a měla nějak improvizovat, tak skočím někam do stavebnin a koupím spárovačku (dělají se v různých barvách) a prostě to tím zapatlám a je to. Tam, kde se prodávají dlažby ti poradí. Já takový věci naštěstí neřeším, mám doma šikovného manžela
Můj šikovný manžel je naprosto v pohodě. Tyto věci ho nechávají v klidu, prostě mu vůbec nevadí a tak ani nevidí důvod je řešit. Já když někde slyšim, jak chlapi buzerujou svý ženský kvůli drobkům… tak já mám doma druhý extrém - nic není problém, hlavně když se máme rádi… a línej fakt není, barák postavil, venku maká pořád…
Paoloska píše:Holma píše:Můj šikovný manžel je naprosto v pohodě. Tyto věci ho nechávají v klidu, prostě mu vůbec nevadí a tak ani nevidí důvod je řešit. Já když někde slyšim, jak chlapi buzerujou svý ženský kvůli drobkům… tak já mám doma druhý extrém - nic není problém, hlavně když se máme rádi… a línej fakt není, barák postavil, venku maká pořád…
Tak potom kdybych byla v tvé situaci a měla nějak improvizovat, tak skočím někam do stavebnin a koupím spárovačku (dělají se v různých barvách) a prostě to tím zapatlám a je to. Tam, kde se prodávají dlažby ti poradí. Já takový věci naštěstí neřeším, mám doma šikovného manžela
No tak jsem to nemyslela, spíš v tom smyslu, na co já jako ženská bych se starala, když na to mám manžela, ne? Věci takového typu nechávám na něm, ne, že bych je nedokázala, ale asi tak nějak ze zvyku.
Holma píše:Paoloska píše:No tak jsem to nemyslela, spíš v tom smyslu, na co já jako ženská bych se starala, když na to mám manžela, ne? Věci takového typu nechávám na něm, ne, že bych je nedokázala, ale asi tak nějak ze zvyku.Holma píše:Můj šikovný manžel je naprosto v pohodě. Tyto věci ho nechávají v klidu, prostě mu vůbec nevadí a tak ani nevidí důvod je řešit. Já když někde slyšim, jak chlapi buzerujou svý ženský kvůli drobkům… tak já mám doma druhý extrém - nic není problém, hlavně když se máme rádi… a línej fakt není, barák postavil, venku maká pořád…
No právě - jak já bych to ráda nechala na něm, ale to by se nedělo vůbec nic ![]()
No tak proto trochu váhám s dlažbou do kuchyně, taky mi občas něco upadne a je problém. Nějakou poradnu ohledně dlažeb jsem viděla na netu tuším na www.keramickadlazba.cz Třeba ti poradí, nebo opravdu to jen něčím zamáznout, ale už to nevypadá hezky, že? Tak budu fakt přemýšlet, jestli do kuchyně tu dlažbu dám!
Mary11 píše:
No tak proto trochu váhám s dlažbou do kuchyně, taky mi občas něco upadne a je problém. Nějakou poradnu ohledně dlažeb jsem viděla na netu tuším na www.keramickadlazba.cz Třeba ti poradí, nebo opravdu to jen něčím zamáznout, ale už to nevypadá hezky, že? Tak budu fakt přemýšlet, jestli do kuchyně tu dlažbu dám!
Nedávej. Hlavně od té doby, co dělám v podlahářství a vidím ty možnosti, na ní jenom nadávám. Je tvrdá, studená (pokud nemáš podlah. topení, ale i tak - přes léto),zanáší se spáry a je poměrně snadno rozbitná. Nejsem spokojená. Plánujeme položení PVC Novilon, ale momentálně nemáme penízky. ![]()
Holky tak dlažbu osobně ještě nepoužívám, ale už je v nové kuchyni, kde se pořád stavebně pracuje, takže neustále někomu upadne nářadí z velké výšky a musím říct, že zatím nic, je pravda, že to není žádná Polská, ale itálská či co, tak je asi pevnější, nevím
Holma píše:
Holky tak dlažbu osobně ještě nepoužívám, ale už je v nové kuchyni, kde se pořád stavebně pracuje, takže neustále někomu upadne nářadí z velké výšky a musím říct, že zatím nic, je pravda, že to není žádná Polská, ale itálská či co, tak je asi pevnější, nevím
Nemám zkušenosti s jinou dlažbou, my ji máme už 12 let a tenkrát nebyla špatná, ale je samozřejmě možný, že kvalita už je dávno někde jinde.