Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Laminátové se říká plovoučka, nebo se pletu??? Znám akorát laminát nebo dřevěnou podlahu a pak marmoleum.
nechápu dotaz…
Plovoucí podlaha může být laminátová nebo dřevěná…
Váháš teda nad laminem nebo dřevem? Dřevo je samozřejmě lepší, ale dražší. Od sklepa navíc bude chladno. Je tam nějaká izolace? Uvažovali jste v tom případě o podlahovém topení? Dělá se už i pro plovoucí podlahy.
Raduška7 píše:
Ahoj, bydlíme v prvním patře, přímo nad sklepem a přemýšlíme zda na zem položit laminátovou nebo plovoucí podlahu. Jde o to, že čekáme dítko, tak aby mu moc netáhlo na nožky. Koberec mít nemůžeme, protože máme ještě dva psi a drželi by se nám tu věčně chlupy. Díky za odpověď.
zalezi kolik do toho chcete investovat, doporucuje se radeji kvalitni lino nez nejlevnejsi plovoucka.
jestli chcete delat vyhrivani podlahy? ideal by byl vyhrivanou podlahu a pres to plovouci, ideal pro dite i psa. ale je to financne uz trochu nekde jinde.
pokud nechcete zateplovat topenim tak bych za sebe sla do klasickeho lina, neni to tak tvrde a studene, je to proste mnohem prijemnejsi a pro deti i psy praktictejsi protoze se neznici.
my jsme ted nechavali davat lino a jsme maximalne spokojeny, vypada to krasne a neni to tak tvrdy,studeny a mrtvy jako ta plovoucka.
akorat teda kvalitni lino stalo necelych 400,–/metr ctverecni.
Raduška7 píše:
Ahoj, bydlíme v prvním patře, přímo nad sklepem a přemýšlíme zda na zem položit laminátovou nebo plovoucí podlahu. Jde o to, že čekáme dítko, tak aby mu moc netáhlo na nožky. Koberec mít nemůžeme, protože máme ještě dva psi a drželi by se nám tu věčně chlupy. Díky za odpověď.
zalezi kolik do toho chcete investovat, doporucuje se radeji kvalitni lino nez nejlevnejsi plovoucka.
jestli chcete delat vyhrivani podlahy? ideal by byl vyhrivanou podlahu a pres to plovouci, ideal pro dite i psa. ale je to financne uz trochu nekde jinde.
pokud nechcete zateplovat topenim tak bych za sebe sla do klasickeho lina, neni to tak tvrde a studene, je to proste mnohem prijemnejsi a pro deti i psy praktictejsi protoze se neznici.
my jsme ted nechavali davat lino a jsme maximalne spokojeny, vypada to krasne a neni to tak tvrdy,studeny a mrtvy jako ta plovoucka.
akorat teda kvalitni lino stalo necelych 400,–/metr ctverecni.
Laminátovou nebo plovoucí? Já myslela, že se dělají laminátové plovoucí podlahy? Nemyslíš náhodou lino?
Já jsem jednoznačně pro lino. Raději kvalitnější samozřejmě. Měla jsme lino, mám lamino plovoučku, takže můžu srovnat. Plovoučka je studená, hlučná a strašně klouže. I v létě nosíme všichni doma papuče, protože je to prostě studený. Jsme v patře nad garážema. Lino je měkké, není tak hlučné, rozhodně je teplejší a malá se na něm naučila krásně chodit, bez problémů. Na pl. jí kloužou fusekle i ve čtyřech letech ![]()
Máme ten samý problém. Nakonec jsme to řešili v kuchyni a předsíni linem a jinde koberce plus pořádný vysavač s elektrickou hubicí.
My máme lamino v obýváku,kuchyni a ložnici. Lino, co vypadá jak plovoučka máme v dětském pokoji z praktických důvodů. Cenově nám to vyšlo stejně.
PetiteFillette píše:
Já jsem jednoznačně pro lino. Raději kvalitnější samozřejmě. Měla jsme lino, mám lamino plovoučku, takže můžu srovnat. Plovoučka je studená, hlučná a strašně klouže. I v létě nosíme všichni doma papuče, protože je to prostě studený. Jsme v patře nad garážema. Lino je měkké, není tak hlučné, rozhodně je teplejší a malá se na něm naučila krásně chodit, bez problémů. Na pl. jí kloužou fusekle i ve čtyřech letech
tak nejenom ze na tom vsichni klouzou ale to tlapkani psu po plovoucce je katastrofa!
![]()
PetiteFillette píše:
Já jsem jednoznačně pro lino. Raději kvalitnější samozřejmě. Měla jsme lino, mám lamino plovoučku, takže můžu srovnat. Plovoučka je studená, hlučná a strašně klouže. I v létě nosíme všichni doma papuče, protože je to prostě studený. Jsme v patře nad garážema. Lino je měkké, není tak hlučné, rozhodně je teplejší a malá se na něm naučila krásně chodit, bez problémů. Na pl. jí kloužou fusekle i ve čtyřech letech
naprosty souhlas. ![]()
Plovoucku umyjes a porad na ni jdou videt smouhy, na line se to ztrati.
a bydlela jsme driv v prizemi a od plovoucky je opravdu zima, je porad chladna.takze za me jednoznacne lino, dneska se daji vybrat krasne vzory, plovoucky uz nikdy,
to radeji koberec
mame v kuchyni a v obyvaku plovoucku,taky bydlime v prizemi primo nad sklepem a je fakt,ze podlaha je docela studena,ale prckovi to nevadi,bud ma teple ponozky,nebo backurky.V obyvaku ma jeste i hraci koberec,takze na nem se vali.
V loznici mame zatim koberec,ale polovoucku uz tam nechci,radsi kvalitni lino.
za mě jedině Novilon a nejlépe přírodní, ale ten je dost drahý. Je teplý, snadno se udržuje a nejsou na něm vidět chuchvalce a šmouhy
Lilišák píše:PetiteFillette píše:tak nejenom ze na tom vsichni klouzou ale to tlapkani psu po plovoucce je katastrofa!
Já jsem jednoznačně pro lino. Raději kvalitnější samozřejmě. Měla jsme lino, mám lamino plovoučku, takže můžu srovnat. Plovoučka je studená, hlučná a strašně klouže. I v létě nosíme všichni doma papuče, protože je to prostě studený. Jsme v patře nad garážema. Lino je měkké, není tak hlučné, rozhodně je teplejší a malá se na něm naučila krásně chodit, bez problémů. Na pl. jí kloužou fusekle i ve čtyřech letech![]()
Tak to je přesný. Mám tu psa sice jen občas, ale dohání mě to k šílenství!!!
![]()
ja jen k tomu ze je zima od sklepu.....
U nas v panelaku prave naopak, ti co bydli v prizemi ani netopi, jak maji teplo.....
A my make doma krom marmolea, vsechny typy podlah.
Ja doporucuji korek- ale zase je drahy, pak mame lino v kuchyni- ok, v pokojich jsou koberce, a v obyvaku mame drevenou plovoucku
za mne opravdu korkova podlaha- nejteplejsi, meka