Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak já bych se tedy plovoučky zastala. Asi záleží na typu. Na tý naší žádný šmouhy po umytí vidět nejsou - je třeba to samozřejmě jednou za čas leštěnkou přetřít (koncentrát který rozetřeš a necháš 20 minut uschnout), studená není určitě, alespoň v našem teplém bytě ne, neklouže nijak víc než dlažba, kterou máme v kuchyni ani lino, které máme v předsíni, ťukání bot po podlaze tedy taky neslyším a to ani z pater nad nebo pod námi, jestli tedy psí tlapky ťukají nějak víc nevím, psa nemáme. Zateplení v určitém smyslu (tedy pokud ta podlaha sama o sobě není jako led) zajistí miralon, který pod podlahu musíš dát pro vyrovnání nerovností a odhlučnění… Nemáme žádnou superznačkovou drahou podladhu - normální z Kiky - cena 319 korun za m2
my teda mame lino, ale kdyz si pes zacne hrat a nebo tady v noci pretlapkava a uvelebuje se tak by ji clovek nejradsi vyhodil z okna aby bylo chvili ticho ![]()
Mafina5 píše:
Tak já bych se tedy plovoučky zastala. Asi záleží na typu. Na tý naší žádný šmouhy po umytí vidět nejsou - je třeba to samozřejmě jednou za čas leštěnkou přetřít (koncentrát který rozetřeš a necháš 20 minut uschnout), studená není určitě, alespoň v našem teplém bytě ne, neklouže nijak víc než dlažba, kterou máme v kuchyni ani lino, které máme v předsíni, ťukání bot po podlaze tedy taky neslyším a to ani z pater nad nebo pod námi, jestli tedy psí tlapky ťukají nějak víc nevím, psa nemáme. Zateplení v určitém smyslu (tedy pokud ta podlaha sama o sobě není jako led) zajistí miralon, který pod podlahu musíš dát pro vyrovnání nerovností a odhlučnění… Nemáme žádnou superznačkovou drahou podladhu - normální z Kiky - cena 319 korun za m2
muzu se zeptat jak dlouho ji mate?
Ahoj. Za sebe můžu radit jedině lino. Já osobně jsem se nemohla rozhonout, když jsme pokládali novou podlahu, protože se mi hrozně líbí plovoucí dřevěné podlahy. Ale nakonec jsme koupili lino,které vypadá úplně jako plovoucí podlaha. Když k nám příjdou známí, tak to ani na první pohled není poznat. Takže bych ti radila asi tohle ![]()
My máme plovoučku všude.Jsem stím spokojená.Když ji setřu je krásně čistá a nemáme sní problém.Máme pod tím Miralon a studená není.A neklouže,asi jak který typ ![]()
tak plovoučku bych už nikdy nebrala. My máme levnější i dost drahou plovoučku. Máme ji skoro 7 let a ona je vážně dobrá jenom na chvilku (tím myslím tak max. do 5 let). Plovoučka se nesmí mýt mokrým hadrem, poněvadž se po čase časnou rozjíždět ty spáry. No, manžel je stolař a zakazoval mi to, ale já ho moc neposlouchala , páč trochu vlhkým hadrem moc podlahu neumyjete. Zkrátka, podle mne, jsou to vyhozené peníze Možná je dobrá pro někoho, kdo nemá malé děti , a stačí mu podlahu vytřít tak 1× za 14 dní.Jo a strašně duní a to máme pod plovoučkou drahý miralon , který stál pomalu stejně jako plovoučka. V paneláku bych ji přímo zakázala, páč chudáci sousedi
Příspěvek upraven 24.10.11 v 11:40
Tak plovoučku máme v obýváku již po předchozích majitelích bytu (Parador). Tedy za nás šest let, jak dlouho ji měli oni nevím. Pořád je moc pěkná. V ložnici máme nějakou nižší-střední třídy z Baumaxu pět let a je jak nová a v pracovně a dětském pokoji máme tu z Kiky a to v pracovně 4 roky a v dětském pokoji rok.
Ahoj, rika se, ze lepsi je samozrejme drevena podlaha nez klasicke lamino, ale zalezi na tom, kolik do toho chcete dat.
Jinak podlahove topeni jsme nechavali dat do kuchyne a koupelny, je to naprosto genialni a nas v tom case (4 roky zpatky) vyslo na 7tis. za m2 myslim… takze ne tak hrozna cena… Ale zalezi na tom, kolik na to mate, samozrejme.
A taky lino je docela tepelne dobre, da se pod nej dat i izolace a uz se delaji i velmi hezke vzory, ktere se hodi i do obyvaku.
Ale zalezi na tom, jak tu podlahu chcete.
Teď jsem dokončila rekonstrukci bytu a do pokojů jsem dala toto lino: http://www.koberce-breno.cz/…c-3255-4-Eos. Jsem naprosto nadšená, je teplé, tiché, neklouže. Je zátěžové (taky mám většího psa). Fakt můžu doporučit.
MY TAKY ted řešili podlahy a plovoučku jsme po zkušenostech z bytu zavrhli rovnou, jednak nepraktická ze všech důvodů, co tu už zazněly a hlavně se prý považuje za nejméně vhodnou krytinu na podlahový topení. Nevím, jestli ho budete dávat vy, ale my ho máme v celým baráku. V dolním patře - obývák a kuchyn máme dlažbu a nahoře - ložnice a dětské pokoje máme lino.
Zatím ještě nebydlíme, ale věřím, že to bude fajn.
Jo tak s tim tlapkanim psu souhlasim, mame plovoucku taky doma a kdyz psi skoci z postele v noci tak je to slusne. Krasne to probouzi. Jeste je jedna varianta nepoustet tam psi, ale asi bych si poridila laminatovou plovouci podlahu
A ten sklep mate teda zatepleny nebo ne?